Euroleague

Απ' το γιακά, την Καρσίγιακα

Ερχόμενος με φόρα απ' τη νέα νίκη επί του Ολυμπιακού, ο Παναθηναϊκός... πρέπει απόψε -όπως είπε ο Τζόρτζεβιτς- να φερθεί «αφιλόξενα» στην επικίνδυνη (το ΄δειξε και με τη Μπάρτσα) Καρσίγιακα, στο ΟΑΚΑ.

Στα δύο κολλητά ντέρμπι με τον Ολυμπιακό πήρε... άριστα, όμως πλέον ο Παναθηναϊκός οφείλει να στρέψει την προσοχή του στην Ευρωλίγκα, προκειμένου να αρχίσει κι εκεί να ρολάρει.

Μετά την ήττα της πρεμιέρας απ' την Λοκομοτίβ Κουμπάν, οι πράσινοι υποδέχονται απόψε την Πινάρ Καρσίγιακα (22:00, ΕΡΤ, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr) και αν μη τι άλλο επιβάλλεται να δείξουν την δέουσα προσοχή και σοβαρότητα για να «ρεφάρουν» το αποτέλεσμα στη Ρωσία και να μην μπουν σε «περίεργα» μονοπάτια.

Άλλωστε και ο ίδιος ο Σάσα Τζόρτζεβιτς ξεκαθάρισε πως το τριφύλλι «πρέπει» απόψε να κάνει δικό του το ροζ φύλλο αγώνα κόντρα στους πάντα υπολογίσιμους -έστω και αλλαγμένους σε σχέση με πέρσι- πρωταθλητές Τουρκίας (των Ράγκλαντ, Γκάμπριελ, Κάρτερ, Άιβερσον, Γκονλούμ κτλπ), οι οποίοι θα έχουν και τη στήριξη περίπου 300-500 οπαδών τους!

Φίλοι, βέβαια, αναμένονται πολλοί και του Παναθηναϊκού, καθώς είναι ακόμα νωπές οι μνήμες απ' τη back to back νίκη επί των ερυθρολεύκων και σίγουρα θα θελήσουν πέραν του να βρεθούν κοντά στην αγαπημένη τους ομάδα σε ένα κρίσιμο ματς, να τους επιβραβεύσουν για τα όσα έχουν πετύχει ως τώρα. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν πέραν των γνωστών απόντων Παππά και Μποχωρίδη. Ο Σάλε δύσκολα να ανοίξει το ροτέισον (παίζει ουσιαστικά χωρίς τους... μικρούς, με εννιά παίκτες), αφού όπως φαίνεται θέλει να βγάλει την πρώτη δύσκολη πεντάδα αγώνων (τελευταίο σήμερα δηλαδή) και στη συνέχεια να ξεκινήσει και ο ίδιος τις «αλχημείες».

inner

Αυτή φυσικά θα 'ναι η πρώτη μονομαχία μεταξύ Παναθηναϊκού και Καρσίγιακα. Η τουρκική ομάδα δεν έχει τίποτα να χάσει κι έδειξε και στην πρεμιέρα της -όπου υπέταξε εύκολα την Μπαρτσελόνα στην Σμύρνη- πως παρά τις αλλαγές που έγιναν στο ρόστερ της, διαθέτει εκ νέου ένα μαχητικό σύνολο και ο Σάριτσα συνεχίζει την πολύ καλή δουλειά στον πάγκο... Το τριφύλλι έχει και την παράδοση με το μέρος του. Μετράει 11 σερί εντός έδρας νίκες κόντρα σε τουρκικές ομάδες (21-2 το συνολικό ρεκόρ), με τελευταία ήττα να έρχεται το... μακρινό 2005-06 απ' την Εφές Πίλσεν. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης έχει την ευκαιρία να πετύχει έξι πόντους και να ανέβει στην ένατη θέση των σκόρερ όλων των εποχών, ξεπερνώντας τον Ίγκορ Ρακόσεβιτς.

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής

Α' όμιλος

Μπάγερν Μονάχου-Χίμκι (22/10, 21:45)
Ρεάλ Μαδρίτης-Ερυθρός Αστέρας (22/10, 23:00)
Στρασβούργο-Φενέρμπαχτσε (23/10, 21:45)

B' όμιλος

Αναντολού Εφές-Εμπόριο Αρμάνι (22/10, 20:00)
Τσεντεβίτα-Λιμόζ (22/10, 20:30)
Λαμποράλ Κούτσα-Ολυμπιακός (23/10, 21:30)

Γ' όμιλος

Παναθηναϊκός-Καρσίγιακα (22/10, 22:00)
Ζαλγκίρις Κάουνας-Λοκομοτίβ Κουμπάν (23/10, 19:45)
Μπαρτσελόνα-Ζιέλονα Γκόρα (23/10, 22:00)

Δ' όμιλος

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ουνικάχα Μάλαγα (22/10, 21:05)
Μπάμπεργκ-Νταρουσάφακα (23/10, 21:00)
Ντιναμό Σασάρι-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (23/10, 21:45)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x