Euroleague

Επέστρεψε στις νίκες με μεγάλο διπλό στο Μιλάνο η Βιλερμπάν

Νικήτρια με 79-73 βγήκε από το ντέρμπι με την Αρμάνι στο Μιλάνο η Βιλερμπάν, επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα μετά από τέσσερις διαδοχικές ήττες που είχε κάνει στην Ευρωλίγκα.

Πήρε το ντέρμπι στο Μιλάνο και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα η Βιλερμπάν!

Μετά από τέσσερις διαδοχικές ήττες στην Ευρωλίγκα, η γαλλική ομάδα κατάφερε να φύγει με πολύ δύσκολο αλλά και σημαντικότατο διπλό από την Ιταλία και την έδρα της Αρμάνι, πανηγυρίζοντας τη νίκη με 79-73 και ανεβαίνοντας στη 15η θέση της βαθμολογίας. Από την άλλη, η ομάδα του Έτορε Μεσίνα ηττήθηκε για τέταρτη συνεχόμενη αγωνιστική πέφτοντας στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα.

Κορυφαίοι για τους νικητές οι Μάθιους (17π, 5 ασίστ) και Ντε Κολό (13π), ενώ για τους γηπεδούχους ξεχώρισαν Ντέιβις (26π, 8 ριμπ.) και Λουβάβου-Καμπαρό (16π, 8 ριμπ.).

Το ματς


Η Βιλερμπάν ξεκίνησε… φουριόζα την αναμέτρηση βρίσκοντας απέναντί της μια Αρμάνι που μπήκε χαλαρή και χωρίς συγκέντρωση, τόσο σε άμυνα, όσο και σε επίθεση. Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να σκοράρουν στα πρώτα 3:47 του αγώνα και οι Γάλλοι το εκμεταλλεύτηκαν, παίρνοντας προβάδισμα με 9-0, χάρη σε καλάθια από τους Λάιτι, Ντι Μποστ και Ντε Κολό. Το πρώτο διψήφιο προβάδισμα για τη Βιλερμπάν ήρθε με τρίποντο του Νουά (4-14), πριν η Αρμάνι συνέλθει, φτιάχνοντας σερί 10-0 και ισοφαρίζοντας σε 14-14. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τρίποντο του Καχούντι, για το 19-17 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Βιλερμπάν μπήκε την ίδια αποτελεσματικότητα που είχε και στο ξεκίνημα του ματς, αυξάνοντας το προβάδισμά της στο +7 (17-24), πριν η Αρμάνι επιστρέψει ξανά, για το 35-35. Ωστόσο, η Βιλερμπάν ήταν εκείνη που πήγε στα αποδυτήρια ούσα στη θέση του οδηγού και μπροστά με 42-37.

Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν το προβάδισμά τους, όμως στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Μπράντον Ντέιβις, ο οποίος ανέλαβε το σκοράρισμα για την Αρμάνι, βάζοντας μπροστά την Αρμάνι με 51-48, στο 25’. Οι άμυνες ήταν οι πρωταγωνίστριες, με το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με τις δύο ομάδες ισόπαλες, 57-57.

Η Αρμάνι προηγήθηκε με 62-57 στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, με καλάθι και φάουλ του Χάινς, πριν η Βιλερμπάν ξαναπεράσει μπροστά, με 64-62. Ντέρμπι από εκείνο το σημείο και έπειτα το παιχνίδι, με τον Μάθιους να κάνει με το τρίτο του τρίποντο στην βραδιά το 70-75, τπον Ντέβις να μειώνει σε 73-75, αλλά τη Βιλερμπάν να αντέχει μέχρι τέλους, για το τελικό 73-79.

Τα δεκάλεπτα: 17-19, 37-42, 57-57, 73-79

Τα στατιστικά του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x