Euroleague

Λύγισε τον Ερυθρό και... κοιτάζει μπροστά η ανεβασμένη Αρμάνι!

Η Αρμάνι Μιλάνο έκανε τα εύκολα δύσκολα στην τελευταία περίοδο όμως τελικά επικράτησε του Ερυθρού Αστέρα με σκορ 74-68, πετυχαίνοντας το δεύτερο συνεχόμενο θετικό αποτέλεσμά της στην Ευρωλίγκα.

Μπορεί οι Σέρβοι να γέμισαν το «Mediolanum Forum», όμως η Αρμάνι δεν... μάσησε!

Η ομάδα του Έτορε Μεσίνα νίκησε τον Ερυθρό Αστέρα στις λεπτομέρειες με σκορ 74-68, χαμογελώντας για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική και ανεβαίνοντας στο 8-15 στην Ευρωλίγκα.

Η Αρμάνι είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και έφτασε μέχρι και στο +16 (43-27), ωστόσο ο Ερυθρός απάντησε στο τελευταίο δεκάλεπτο και πλησίασε μέχρι και στο -4, χωρίς ωστόσο να έχει το καθαρό μυαλό στο τέλος να διεκδικήσει κάτι περισσότερο.

Κορυφαίος της Αρμάνι ήταν, ως συνήθως, ο Μπίλι Μπάρον, που πέτυχε 15 πόντους με 3/6 τρίποντα. 14 πρόσθεσε ο Ντέβον Χολ και 10 ο Μπράντον Ντέιβις, ενώ βοήθησε ο Σαμπάζ Νέιπιερ με 5 πόντους και 5 ασίστ.

Για τον Ερυθρό Αστέρα, που έπεσε στο 10-13 κι απομακρύνθηκε από την οκτάδα, 17 πόντους είχε ο Μπεν Μπέντιλ, ενώ άλλους 11 πρόσθεσε ο Λούκα Βιλντόζα.

Το ματς

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με χαμηλό ρυθμό και το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο στα πρώτα λεπτά, πριν η Αρμάνι αποκτήσει ένα μικρό προβάδισμα με +5 χάρη στους Ντέιβις και Μπάρον (15-10). Ο Ερυθρός Αστέρας ανέβασε με την είσοδο του Όγκνιεν Κούζμιτς την απόδοσή του και μείωσε πολύ γρήγορα στους 2 (18-16), με την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται στο 22-18 υπέρ της ιταλικής ομάδας χάρη σε βολές του Νέιπιερ.



Η Αρμάνι ξεκίνησε τη δεύτερη περίοδο με ξέσπασμα από Φόιγκτμαν και Λουβαβού-Καμπαρό, ξεφεύγοντας πολύ γρήγορα για πρώτη φορά με +11 (31-20). Οι Ιταλοί πήραν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και με γκολ-φάουλ του Χολ βρέθηκαν και στο +12 (34-22). Ο Ερυθρός Αστέρας δεν είχε απάντηση στο πολύ καλό διάστημα της ομάδας του Μεσίνα, με αποτέλεσμα η διαφορά να ξεφύγει ακόμη περισσότερο με τρίποντο του Μπάρον (43-27). Τελικά, ένα μικρό σερί των Σέρβων με Βιλντόζα και Μπέντιλ διαμόρφωσε το 45-32 των γηπεδούχων.

Αρμάνι Μιλάνο-Ερυθρός Αστέρας

O Ερυθρός Αστέρας έσφιξε στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου την άμυνά του και με Μίτροβιτς και Νέντοβιτς προσπάθησε να μειώσει τη διαφορά, φτάνοντας μέχρι και στο -8 (52-44). Παρόλα αυτά, η Αρμάνι έλεγξε ξανά σχετικά εύκολα τον ρυθμό και άρχισε πάλι νε ξεμακραίνη με πρωτοστάτες τους Μπάρον και Μέλι, φτάνοντας και πάλι στο +13 (59-46). Τελικά, το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 59-49.



Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο αποφασισμένοι στην τέταρτη περίοδο, προσπαθώντας να ξαναμπούν στο ματς. Με ηγέτες τους Μπέντιλ και Ντόμπριτς, οι Σέρβοι έφεραν το ματς στους 5 (65-60). Ο Χολ απάντησε με σημαντικό τρίποντο, όμως ο Βιλντόζα είχε αντίδραση βάζοντας «φωτιά» στο ματς (68-64), πριν ο Φόιγκτμαν βάλει ένα μεγάλο καλάθι για το 70-64. Από εκεί και πέρα, οι Ιταλοί έλεγξαν το ματς μέχρι το τελικό 74-68.

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 45-32, 59-49, 74-68

Aναλυτικά στατιστικά του αγώνα εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x