Euroleague

Διπλασίασε τις φετινές νίκες της επί της Μπαρτσελόνα πριν έρθει στο ΟΑΚΑ η Αρμάνι Μιλάνο

Το 2/2 στις φετινές αναμετρήσεις της με την Μπαρτσελόνα έκανε η Αρμάνι Μιλάνο, πανηγυρίζοντας τη νίκη με 74-70, πριν ταξιδέψει στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό AKTOR.

Νίκησε ξανά την Μπαρτσελόνα και θα ταξιδέψει με ανεβασμένη ψυχολογία στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό AKTOR η Αρμάνι Μιλάνο!

Όπως στη συνάντηση των δύο ομάδων για τον πρώτο γύρο της regular season της φετινής Ευρωλίγκας τον περασμένο Δεκέμβριο, έτσι και απόψε, η ομάδα του Έτορε Μεσίνα ήταν εκείνη που πανηγύρισε κόντρα στους «μπλαουγκράνα», επικρατώντας με 74-70 και έχοντας για μεγάλο της πρωταγωνιστή τον Σαβόν Σιλντς, ο οποίος «κουβάλησε» την ομάδα του επιθετικά με τους 23 προσωπικούς του πόντους!

Έτσι, η Αρμάνι επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα μετά από δύο διαδοχικές ανεπιτυχείς προσπάθειές της κόντρα σε Ερυθρό Αστέρα και Βαλένθια, βελτιώνοντας το ρεκόρ της σε 10-13 και πλησιάζοντας στις δύο νίκες από την πρώτη δεκάδα της βαθμολογίας, πριν την εκτός έδρας αναμέτρησή της με τον Παναθηναϊκό AKTOR (31/1) για την επόμενη αγωνιστική. Από την άλλη, η Μπαρτσελόνα ηττήθηκε για δεύτερη σερί εβδομάδα, πέφτοντας στο 15-8 και μένοντας πλέον 5 νίκες μακριά από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης.

Κορυφαίοι για τους νικητές οι Σιλντς (23π, 5 ριμπ, 5 ασίτ), ΜακΓκρούντερ (11π, 6 ριμπ) και Πόιθρες (10π, 4 ριμπ), ενώ για τους φιλοξενούμενους δεν ήταν αρκετή η εντυπωσιακή εμφάνιση του Βέσελι, ο οποίος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 28 πόντους (10/14 δίποντα και 8/11 βολές).

Το ματς


Αμφίρροπη στο ξεκίνημά της η αναμέτρηση, με την Μπαρτσελόνα να προηγείται με 4-0 χάρη σε δύο γρήγορα καλάθια του Βέσελι, πριν οι Πόιθρες και Χολ ισοφαρίσουν για την Αρμάνι, η οποία πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα (7-6) με μια εύστοχη βολή του Μέλι. Με τους φιλοξενούμενους να έχουν συμπληρώσει από νωρίς τα πέντε ομαδικά φάουλ και με τον Πόιθρες να… κάνει θραύση στο low post, η Αρμάνι ξέφυγε με +5 (17-12, ενώ το σερί της έφτασε μέχρι το 11-0 από το 12-12 και έπειτα, κλείνοντας την πρώτη περίοδο έχοντας πάρει διψήφιο προβάδισμα (23-12).

Αρμάνι Μιλάνο-Μπαρτσελόνα 74-70

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον Ερναγκόμεθ να πετυχαίνει τέσσερις συνεχόμενους πόντους για το 23-16, αλλά οι γηπεδούχοι επανέφεραν το υπέρ τους +10 (26-16), όταν ο Μεσίνα επανέφερε στο παρκέ τον Νέιπιερ, ο οποίος πήρε διαδοχικές σωστές επιλογές στην επίθεση της ομάδας του. Η Αρμάνι συνέχισε να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού μέσω της άμυνάς της, με τον Σιλντς να ζεσταίνεται και με τον Πόιθρες να παραμένει ο… X Factor της, εκτοξεύοντας την υπέρ της διαφορά στις παρυφές των 20 πόντων (49-28), με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Σαφώς πιο συγκεντρωμένοι μετά την επιστροφή της από τα αποδυτήρια η Μπαρτσελόνα, με τους παίκτες της να βρίσκουν για πρώτη φορά συνεχόμενες καλές επιθέσεις, φτιάχνοντας σερί 16-4 και μειώνοντας σε 51-44, με τον Βέσελι να εντυπωσιάζει φτάνοντας τους 21 προσωπικούς πόντους. Παρότι η Αρμάνι έφτιαξε ξανά διψήφια διαφορά (57-46) χάρη σε συνεχόμενα τρίποντα από ΜακΓκρούντερ και Σιλντς, δεν έβαλε ούτε πόντο στα 4 τελευταία λεπτά της τρίτης περιόδου, επιτρέποντας στην Μπαρτσελόνα να μειώσει σε 57-49.

Αρμάνι Μιλάνο-Μπαρτσελόνα 74-70

Αργός ο ρυθμός στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου, με τον ΜακΓκρούντερ να διαμορφώνει το 62-51 φτάνοντας τους 11 προσωπικούς πόντους, ενώ η Μπαρτσελόνα αναγκάστηκε να παλέψει για την ανατροπή στα 6 τελευταία λεπτά του αγώνα χωρίς τον Λαπροβίτολα, ο οποίος αποβλήθηκε με πέντε φάουλ. Παρ' όλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πλησιάσουν σε 71-67 και σε 72-70 με τρίποντο του Κάλινιτς 7'' πριν το τέλος, αλλά ο Σιλντς ολοκλήρωσε το... σόου του με δύο εύστοχες βολές, διαμορφώνοντας το τελικό 74-70.

Τα δεκάλεπτα: 23-12, 47-28, 57-49, 74-70

Τα στατιστικά του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x