Euroleague

«Διπλό» της Ρεάλ στο Μιλάνο με τρομερό Μούσα

Η Ρεάλ Μαδρίτης πραγματοποίησε την καλύτερη της εμφάνιση στη φετινή Ευρωλίγκα, καθώς επικράτησε της Αρμάνι Μιλάνο στην Ιταλία με σκορ 83-77, με τον Ντζανάν Μούσα να κάνει τρομερό παιχνίδι.

Την πρώτη της μεγάλη νίκη στη φετινή Ευρωλίγκα πέτυχε η Ρεάλ Μαδρίτης. Η ομάδα του Τσους Ματέο έκανε εντυπωσιακό «διπλό» στην Ιταλία, επικρατώντας της απογοητευτικής Αρμάνι με σκορ 83-77. Με αυτόν τον τρόπο, οι «μερένχες» ανέβηκαν στο 3-3, με τους Μιλανέζους να πέφτουν στο ίδιο σκορ.

Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο «υπερηχητικός» Ντζάναν Μούσα. Ο Βόσνιος απέδειξε πως ανήκει στο τοπ επίπεδο, έχοντας μια ΝΒΑική στατιστική με 25 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Από κοντά και ο Μάριο Χεζόνια, που ήταν εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο και σκόραρε 15 πόντους.

Για την Αρμάνι, δεν έφτασε η καλύτερη φετινή εμφάνιση του Πάνγκος, που πέτυχε 21 πόντους. Θετικός ήταν και ο Ναζ Μήτρου-Λόνγκ με 11 πόντους.

Το ματς
Η Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε εξαιρετικά στο παιχνίδι και με τον Μούσα να ξεκινάει «ζεστός» προηγήθηκε γρήγορα με 5-12. Η Αρμάνι Μιλάνο με Μέλι και Μήτρου-Λονγκ ξύπνησε επιθετικά στο δεύτερο μισό του πρώτου δεκαλέπτου, το οποίο έκλεισε με μικρό προβάδισμα των Μαδριλένων (20-23).

Στη δεύτερη περίοδο με απανωτά τρίποντα από τον Μήτρου-Λονγκ η Αρμάνι πέρασε μπροστά (26-23). Γενικότερα, η ιταλική ομάδα ήταν σε πολύ καλή μέρα από τη γραμμή των 6.75, σκοράροντας 12 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο, όμως δυσκολευόταν πολύ στο inside game, στο οποίο υπερτερούσε η Ρεάλ. Οι δύο ομάδες με Πάνγκος και Χεζόνια να αναλαμβάνουν δράση συνέχισαν χέρι χέρι μέχρι το ημίχρονο, που ολοκληρώθηκε με μικρό προβάδισμα των γηπεδούχων (50-47).

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Αρμάνι κόλλησε επιθετικά, και η Ρεάλ με τρομερό Ντζανάν Μούσα ανέκτησε το προβάδισμα και έφτασε μέχρι το +7 (56-63), με τους Ιταλούς να πετυχαίνουν μόλις 6 πόντους στα πρώτα 8 λεπτά της περιόδου. Ο Μπράντον Ντέιβις με δικό του σερί μείωσε και πάλι στους δύο (61-63), όμως οι «μερένχες» έκλεισαν το δεκάλεπτο με δικό τους +6 (61-67).

Το καλό μομέντουμ της Ρεάλ συνεχίστηκε και στην τέταρτη περίοδο, όταν με συνεχόμενους πόντους από Μούσα και Χεζόνια οι Μαδριλένοι έφτασαν μέχρι το +14 (63-77). Το ματς είχε περάσει πλέον για τα καλά υπό ισπανικό έλεγχο, και η Αρμάνι παρόλο που μείωσε μέχρι τους 5 πόντους (75-80), δεν κατάφερε να διεκδικήσει τη νίκη, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί το τελικό 77-83.

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 50-47, 61-67, 77-83

Αρμάνι Μιλάνο-Ρεάλ Μαδρίτης 77-83:

Αρμάνι Μιλάνο-Ρεάλ Μαδρίτης 77-83:

Eπιμέλεια: Αλέξανδρος Τσιριγώτης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x