Euroleague

Θριάμβευσε κόντρα στην πρωτοπόρο Ρέαλ Μαδρίτης με υπερηχητικούς Σίλντς-Μίροτιτς η Αρμάνι Μιλάνο!

Μια φανταστική Αρμάνι Μιλάνο, επιβλήθηκε 81-76 της πρωτοπόρου Ρεάλ Μαδρίτης για την 26η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, έχοντας για μεγάλους πρωταγωνιστές τους Σαβόν Σιλντς και Νίκολα Μίροτιτς!

Πανηγύρισε μεγάλη νίκη επί της πρωτοπόρου Ρεάλ Μαδρίτης και πλησίασε τη δεκάδα η Αρμάνι Μιλάνο!

Έχοντας σε εξαιρετική βραδιά τους Σαβόν Σιλντς και Νίκολα Μίροτις, η ομάδα του Έτορε Μεσίνα βρέθηκε να προηγείται μέχρι και με διαφορά 21 πόντων (41-28) λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου και τελικά κατάφερε να επικρατήσει της «βασίλισσας» με 81-76, επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα μετά από δύο διαδοχικές ήττες και βελτιώνοντας το ρεκόρ της σε 11-15!

Κορυφαίοι για τους θριαμβευτές οι Σιλντς (27π, 4/8 τρίποντα) και Μίροτιτς (23π, 6/7 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), ενώ για τη Ρέαλ, η οποία έπεσε στο 22-4 αλλά παραμένει στην κορυφή σε απόσταση ασφαλείας από τη δεύτερη Μπαρτσελόνα, ξεχώρισαν Μούσα (12π) και Χεζόνια (11π, 3 ριμπ).

Το ματς

Η Ρέαλ ήταν εκείνη που μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι του «Mediolanum Forum», με τους Ταβάρες, Ντεκ και Καμπάτσο να τις δίνουν το προβάδισμα 7-2, πριν ο Σιλντς ευστοχήσει στο πρώτο του τρίποντο για το 5-7. Με τον Καμπάτσο να κάνει ό,τι θέλει την άμυνα της Αρμάνι, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 12-5, αλλά κάπου εκεί πέρασε στο παρκέ ο Μίροτιτς, ο οποίος πρωταγωνίστησε σε σερί 18-7 που έφτιαξε η Αρμάνι, κλείνοντας την πρώτη περίοδο με μικρό προβάδισμα (23-19).

Με τον Μίροτιτς να έχει 3/3 τρίποντα, οι γηπεδούχοι εκτόξευσαν ην υπέρ τους διαφορά στο +17 (36-19), ενώ η Ρεάλ αδυνατούσε να ανταποκριθεί στον φρενήρη ρυθμό, έχοντας χαμηλά ποσοστά σε δίποντα και τρίποντα. Με τον Σιλντς να φτάνει τους 18 πόντους, η Αρμάνι έφτασε την υπέρ της διαφορά μέχρι και το +21 (48-27), πριν ο Ταβάρες διαμορφώσει το 48-29 με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Η Ρεάλ επέστρεψε από τα αποδυτήρια προσπαθώντας να κάνει την αντεπίθεσή της βρίσκοντας ρυθμό στην επίθεση, αλλά παρέμενε ευάλωτη αμυντικά και η Αρμάνι παρέμεινε σε «απόσταση ασφαλείας» (64-45). Η «βασίλισσα» κατάφερε να σκοράρει 25 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο (έχοντας σκοράρει 27 στα 20 λεπτά του πρώτου ημιχρόνου), μειώνοντας στους -12 (66-54) μπαίνοντας στην «τελική ευθεία» του ματς.

Η πίεση της Ρεαλ κορυφώθηκε στην τέταρτη περίοδο, με τον Ροντρίγκεθ να σκοράρει με συνεχόμενα τρίποντα και να μειώνει σε 69-62 και με το μομέντουμ να έχει πάει ξεκάθαρα με την πλευρά των φιλοξενούμενων. Γιουλ και Γιαμπουσέλι έφεραν τη Ρεάλ σε «απόσταση αναπνοής» (71-69), αλλά ο Μίροτιτς απάντησε με μεγάλο τρίποντο. Ο Μούσα κράτησε τη Ρεάλ κοντά μέχρι και τα τελευταία δευτερόλεπτα, αλλά η Αρμάνι προστάτευσε το μιρκό της προβάδισμα, επικρατώντας με το τελικό 81-76.

Τα δεκάλεπτα: 23-19, 48-29, 66-54, 81-76

Τα στατιστικά του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x