Euroleague

Αταμάν: «Η πίεση για την τρίτη σερί Ευρωλίγκα μας προκάλεσε άγχος»

Ο Εργκίν Αταμάν κλήθηκε να σχολιάσει τους λόγους που η Αναντολού Εφές δεν κατάφερε τη φετινή σεζόν να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που υπήρχαν.

Σε πολύ δύσκολη θέση όσον αφορά την πρόκριση στα playoffs της Ευρωλίγκας βρίσκεται η Αναντολού Εφές.

Η τουρκική ομάδα παρά το γεγονός πως μετρά δύο συνεχόμενους τίτλους ενώ διαθέτει και εξαιρετικό ρόστερ, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο 16-16 και χρειάζεται... «στραβοπατήματα» από κάποιες ομάδες έτσι ώστε να ξαναμπεί στο κόλπο της πρόκρισης.

Παρόλα αυτά, η Εφές έδειξε πως βρίσκεται σε μία καλή κατεύθυνση όσον αφορά τις εμφανίσεις της, καθώς στην 31η αγωνιστική νίκησε πολύ εύκολα τη Βίρτους Μπολόνια με 86-67. Ο Εργκίν Αταμάν σχολίασε... χιουμοριστικά το γεγονός πως η Εφές έχει 4/4 απέναντι στις ιταλικές ομάδες, ενώ αναφέρθηκε στις πιθανότητες της τουρκικής ομάδας για πρόκριση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Βρήκαμε τον σωστό τρόπο να παίξουμε μπάσκετ, αλλά μπορεί να είναι πολύ αργά. Ίσως, αν παίζαμε στην ιταλική λίγκα, να παίρναμε το πρωτάθλημα. Αλλά παίζουμε στην EuroLeague. Χάσαμε πάρα πολλά παιχνίδια. Χάσαμε 3-4 παιχνίδια στην παράταση. Κανείς από τους προπονητές-φίλους μου τώρα δεν θέλει να παίξει εναντίον μας στα πλέι οφ. Αλλά έχουμε πολύ λίγες πιθανότητες. Αυτή είναι η ζωή.

Θα δούμε τι θα συμβεί τις επόμενες δύο εβδομάδες. Στην αρχή της σεζόν, αντιμετωπίσαμε πίεση από τον σύλλογο, τους οπαδούς και τα μέσα ενημέρωσης για να κερδίσουμε έναν τρίτο συνεχόμενο τίτλο. Η κακή τύχη δεν μας το επέτρεψε. Χάσαμε πολλά παιχνίδια στο τελευταίο δευτερόλεπτο και στην παράταση, αυτά τα ματς μας πίεσαν, ειδικά στο δεύτερο μισό της σεζόν. Τα πράγματα δεν είναι πλέον στα χέρια μας. Ίσως γι' αυτό οι παίκτες μου ανακουφίστηκαν και παίξαμε μπάσκετ με τον σωστό τρόπο. Αλλά δεν πειράζει, αυτή η σεζόν είναι έτσι. Θα δούμε τι θα γίνει τις επόμενες δύο εβδομάδες».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x