Euroleague

Αταμάν: «Μπορεί δυναστεία ο Παναθηναϊκός - Ο Γιάννης μού είπε πως είμαι ο καλύτερος προπονητής του κόσμου»

Ο Εργκίν Αταμάν θέλει να κάνει δυναστεία στον Παναθηναϊκό.

Την πεποίθηση πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να κάνει δυναστεία στην Ευρωλίγκα εξέφρασε ο Εργκίν Αταμάν μετά την κατάκτηση του τίτλου.

«Είναι ένα φανταστικό συναίσθημα. Αυτή τη σεζόν και ειδικά απόψε κάναμε ένα από τα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ο Παναθηναϊκός μετά από τόσα χρόνια χωρίς παρουσία σε Final 4, από τη 17η θέση έφτασε στην πρώτη θέση μπροστά σε περίπου 15 χιλιάδες θεατές. Στην πρώτη περίοδο ίσως όλοι να σκεφτήκατε ‘θα είναι βαρετός τελικός’. Όμως όχι εμείς. Από τα τάιμ άουτ λέγαμε να γίνουμε πιο επιθετικοί στην άμυνα. Στο τρίτο δεκάλεπτο δεχτήκαμε μόνο επτά πόντους και στο τέταρτο παίξαμε τέλεια. Όπως πάντα, η πρώτη ομάδα στην κανονική περίοδο δεν παίρνει τον τίτλο, είμαστε εμείς πρωταθλητές. Είχα πει στον Σλούκα πως θα είναι MVP, όταν δεν τον επέλεξαν στην πρώτη πεντάδα», τόνισε.

Ερωτηθείς αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να κάνει νέα δυναστεία απάντησε χαμογελώντας: «Σίγουρα, μπορεί να γίνει η απαρχή μιας νέας δυναστείας. Από τότε που συναντηθήκαμε στο αεροδρόμιο, είπαμε με τον Σλούκα πως ήμασταν αντίπαλοι, αλλά είχαμε μεγάλο σεβασμό. Εκείνος έχει δύο χρόνια συμβόλαιο, εγώ έναν, οπότε δεν μπορώ να εγγυηθώ για πάνω από έναν χρόνο».

Για το αν περίμενε να φτάσει ο Παναθηναϊκός στον τίτλο την πρώτη σεζόν, είπε: «Ίσως όχι να το πάρουμε, αλλά πίστευα εξ αρχής πως μπορούμε να πάμε στο Final 4. Πήγαμε βήμα-βήμα κι όταν φτάσαμε στο Final 4 το πίστευα. Πήραμε δύο νίκες και τα καταφέραμε».

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι δεν αναδείχθηκε προπονητής της χρονιάς, επισήμανε: «Ο Τσους Ματέο άξιζε το βραβείο στην κανονική περίοδο. Μπορεί η Ρεάλ να έχει εξαιρετικούς παίκτες, αλλά πρέπει να μπορείς να διαχειριστείς ένα τέτοιο υλικό. Όμως ο κόουτς της χρονιάς ποτέ δεν πήρε τον τίτλο, γι’ αυτό του είπα ‘΄καλύτερα πάρε εσύ τον τίτλο, να πάρω εγώ την Ευρωλίγκα’. Εγώ δεν θυμάμαι πότε πήρα το βραβείο, αλλά θυμάμαι τις κατακτήσεις μου».

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τη Γαλατάσαραϊ είπε: «Μου δίνει έξτρα χαρά που η Γαλατά πήρε το πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο. Τη συγχαίρω για τον τίτλο».

Αναφορικά με την κίνηση του Σλούκα να τον καλέσει να σηκώσουν μαζί το τρόπαιο είπε: «Ο πατέρας μου ήταν σε όλες τις κατακτήσεις ως τώρα δίπλα μου. Πριν έναν μήνα τον έχασα. Όταν πέθανε, ο Σλούκας και άλλοι παίκτες μού είπαν πως θα σε τιμήσουμε και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τον τίτλο. Ο Κώστας είπε στους συμπαίκτες του ‘ο κόουτς θα μας πάει στον τελικό’. Και βήμα-βήμα τα καταφέραμε. Ο Σλούκας επέμεινε να σηκώσουμε το τρόπαιο μαζί κι αυτό δείχνει την αγάπη και τον σεβασμό που μας ενώνει».

Για το πώς άλλαξε την ψυχολογία της ομάδας είπε: «Στην πρώτη προπόνηση έδειξα στους παίκτες τα έξι μπάνερ με τους τίτλους στο ΟΑΚΑ και τους είπα ότι ήρθα για να προσθέσουμε ένα ακόμη. Το ίδιο είπα και στην τελευταία προπόνηση πριν πετάξουμε για το Βερολίνο. Έχω πίστη στον εαυτό μου και θέλω να ευχαριστήσω τους Έλληνες φιλάθλους για τον σεβασμό και την πίστη τους από την πρώτη μέρα. Παρότι χάσαμε με 25 πόντους στο Σούπερ Καπ από τον Ολυμπιακό, όταν ήρθα στην Αθήνα και ήμουν λίγο… φοβισμένος, όλος ο κόσμος μού έδειχνε εμπιστοσύνη και να που τα καταφέραμε».

Παράλληλα, αποκάλυψε πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο «... με αγκάλιασε, μου έδωσε συγχαρητήρια και μου είπε πως είμαι ο καλύτερος προπονητής του κόσμου. Όχι της Ευρώπης, του κόσμου!».

Τέλος, για το αν υπάρχουν ομοιότητες στις τρεις Ευρωλίγκες που έχει κατακτήσει ανέφερε: «Είχαμε ευκαιρία να γίνουμε ομάδα αφού για να πάρουμε τον τίτλο παίξαμε συνολικά 41 αγώνες. Όταν είσαι νέα ομάδα κάθε μέρα βελτιώνεσαι. Στην πρώτη μου Ευρωλίγκα ήμουν νευρικός και συγκινημένος. Αλλά μετά συνήθισα. Χθες και σήμερα ήμουν πολύ ήρεμος και με αυτοπεποίθηση. Είπα στους παίκτες μου ‘μη σκέφτεστε πως είναι τελικός, απλώς παίξτε το μπάσκετ σας’. Δεν πρέπει να σκέφτεσαι το αποτέλεσμα, αλλά να κάνεις το παιχνίδι σου. Σήμερα φάγαμε 36 πόντους στην πρώτη περίοδο, χάναμε με 14, αλλά δεν πανικοβληθήκαμε. Το ίδιο έγινε και στη σειρά με τη Μακάμπι».

@sporfm946 Η μοναδική περιγραφή του συγκινημένου Γιώργου Πετρίδη στο τελευταίο λεπτό του τελικου του Παναθηναϊκού ☘️ #panathinaikos #euroleague #fyp #sporfm #realmadrid ♬ original sound - sporfm946

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x