Euroleague

Αταμάν στο sportfm.gr: «Το 2012 πανηγύριζα σαν να ήμουν οπαδός του Ολυμπιακού»

Ο Εργκίν Αταμάν μίλησε στο sportfm.gr, όπου θυμήθηκε να πανηγυρίζει σαν… Ολυμπιακός το 2012, έπλεξε το εγκώμιο των Ελλήνων φιλάθλων, ενώ τέλος τόνισε πως δεν θα έλεγε «όχι» σε ομάδα της χώρας μας.

Απολαυστικός ήταν ο Εργκίν Αταμάν στη συνέντευξη που παραχώρησε στο www.sportfm.gr.

Ο προπονητής της Γαλατασαράι μίλησε για το φετινό Final Four της Ευρωλίγκας που επιστρέφει στο «Σινάν Ερντέμ» και «βλέπει» τα φαβορί και τα αουτσάιντερ στους ημιτελικούς, ενώ θυμήθηκε να πανηγυρίζει σαν φίλος της ομάδας του Πειραιά, στον αλησμόνητο τελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας το 2012 που έγινε σαν σήμερα!

Στη συνέχεια, ο έμπειρος κόουτς αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για τους Έλληνες φιλάθλους, ζηλεύοντας για τη σχέση που έχουν με το μπάσκετ, ενώ στο τέλος μίλησε για την κίνηση που έκανε στο παιχνίδι της 7ης Μαΐου ανάμεσα στην ομάδα του και την Αναντολού Εφές, όπου έκανε περιγραφή σε έναν φίλο της «Τζιμπόμ» με σοβαρά προβλήματα όρασης.

Έκτακτη συνεργασία με το www.sportfm.gr: Μπατουχάν Γκιουλσάν

Η αρχική κουβέντα με τον Εργκίν Αταμάν, αφορούσε στο προσεχές Final Four που θα φιλοξενηθεί στο «Σινάν Ερντέμ» (19-21 Μαΐου) και τους δύο ημιτελικούς: «Επειδή οι αγώνες θα γίνουν στην Κωνσταντινούπολη, η Φενέρμπαχτσε έχει προβάδισμα έναντι της Ρεάλ για δύο λόγους: Οι φίλαθλοι, που στην πλειοψηφία τους θα είναι της Φενέρμπαχτσε και δεύτερον, λόγω Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Εγώ δίνω 55% πιθανότητες στη Φενέρ για αυτούς τους λόγους. Όσον αφορά στον άλλον ημιτελικό, η ΤΣΣΚΑ έχει επίσης 55% πιθανότητες απέναντι στον Ολυμπιακό, λόγω δύο βασικών παικτών της, που μπορούν να αλλάξουν τη μοίρα του παιχνιδιού, τους Μίλος Τεόντοσιτς και Νάντο Ντε Κολό. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός έχει μόνο τον Βασίλη Σπανούλη. Αλλά, θα πρέπει να τονίσω ότι η άμυνα του Ολυμπιακού είναι καλύτερη».

Στη συνέχεια, ο προπονητής της Γαλατασαράι αναφέρθηκε στην τεράστια ανατροπή που έκανε ο Ολυμπιακός στον τελικό του 2012 κόντρα στο μεγάλο φαβορί, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας: «Ήμουν στο γήπεδο. Ακόμα θυμάμαι την αγωνία των Ελλήνων φιλάθλων στα τελευταία λεπτά. Ο τρόπος που κέρδισε ο Ολυμπιακός ήταν μαγευτικός. Χάρηκα και πανηγύρισα σαν να είχε νικήσει η δική μου ομάδα», είπε σχετικά και μετά μίλησε γενικά για τους Έλληνες φιλάθλους και τη σχέση που έχουν με το μπάσκετ:

«Η φωτιά του μπάσκετ στην Ελλάδα δεν τελειώνει ποτέ. Είναι μια ιδιαίτερη χώρα στον κόσμο. Μια άλλη ιδιαιτερότητα των Ελλήνων είναι εξής: Έχουν ανέκαθεν ντόπιους κρίσιμους παίκτες. Ενώ στις άλλες ομάδες, και στις τουρκικές, αυτοί είναι πάντα ξένοι. Οι Έλληνες παίκτες έχουν μια ξεχωριστή σχέση με τους φιλάθλους. Ο Σπανούλης με τον κόσμο του Ολυμπιακού για παράδειγμα. Οι οπαδοί της γειτονικής μας χώρας είναι οι καλύτεροι της Ευρώπης. Διότι γνωρίζουν το άθλημα πάρα πολύ καλά. Ζουν το παιχνίδι. Δεν υποστηρίζουν μόνο με συνθήματα, κατευθύνουν τον αγώνα επίσης».

Μετά, η συζήτησή μας με τον έμπειρο κόουτς μεταφέρθηκε στις σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα: «Υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των χωρών μας σε κάθε επίπεδο. Το βλέπουμε και στο μπάσκετ. Αλλά, οι Τούρκοι φίλαθλοι στην Ευρώπη βλέπουν τους Έλληνες πολύ κοντά τους, λόγω του πάθους και της αγωνίας που έχουν κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών. Ο τρόπος υποστήριξης που έχουν από την έναρξη του αγώνα μέχρι τη λήξη του, εντυπωσιάζουν τους Τούρκους και για αυτό συμπαθούν πολύ τους Έλληνες. Κατά τη γνώμη μου, μετά την Φενέρμπαχτσε, η δεύτερη ομάδα που θα υποστηρίζουν οι Τούρκοι της Κωνσταντινούπολης θα είναι ο Ολυμπιακός».

Προηγουμένως, ο Εργκίν Αταμάν μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το ελληνικό μπάσκετ, αλλά και τους φιλάθλους του, γι’ αυτό και τόνισε πως δεν θα έλεγε «όχι» σε μία πρόταση από ομάδα της χώρας: «Μέχρι στιγμής στην Τουρκία ήρθαν πολλοί Έλληνες προπονητές. Πιστεύω ότι και οι Τούρκοι θα δουλέψουν στη γειτονική χώρα. Έχουν πολύ σημαντικές ομάδες. Κανένας από’ δω δεν θα αρνούνταν να πάει στην Ελλάδα. Προσωπικά, μετά τη Γαλατασαράι, δεν θα έλεγα ποτέ όχι ούτε εγώ την προπόνηση μιας ελληνικής ομάδας».

Η… ανάκριση στον κόουτς της «Τζιμπόμ» ολοκληρώθηκε με την κίνηση που έκανε στο τελευταίο ματς της Γαλατά με την Εφές (7/5). Ο Αταμάν ήταν τιμωρημένος και έτσι δεν μπορούσε να κάτσει στον πάγκο της ομάδας του, παρά μόνο στις κερκίδες. Ωστόσο, εκεί δεν ήταν μόνος του, καθώς δίπλα του βρισκόταν ένας φίλος της Γαλατά, ο Ουγούρ Αρσλάν, ο οποίος έχει σοβαρά προβλήματα όρασης και γι’ αυτό ο Τούρκος κόουτς καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, του έκανε περιγραφή των φάσεων, ενώ του έδωσε και μία φανέλα της ομάδας με τις υπογραφές όλων των παικτών της:

«Ο Ουγούρ έρχεται σε όλους τους αγώνες της ομάδας του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ με δικά του έξοδα. Τον είδα για πρώτη φορά στο διαδίκτυο πριν από δέκα ημέρες. Εντυπωσιάστηκα πάρα πολύ. Ήθελα από την διοίκηση της ομάδας μας να τον φιλοξενήσουμε. Είχα τιμωρηθεί για τρεις αγώνες, γι’ αυτό θα παρακολουθούσα τον αγώνα από τις κερκίδες. Ήθελα να δούμε το ματς μαζί με τον φίλο μας. Ζήτησα από την διοίκηση να τον φέρουν μαζί μου. Μου είπε: “Εγώ δεν βλέπω. Έρχομαι για να αισθάνομαι την ομάδα μου στους αγώνες”. Γι’ αυτό αποφάσισα να περιγράψω όλον τον αγώνα στον φίλο μας. Χάσαμε 69-70, αλλά είμαι χαρούμενος γιατί κερδίσαμε την καρδιά του Ουγούρ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x