Euroleague

Αταμάν: «Το μπάσκετ δεν είναι μόνο λεφτά αλλά και να το απολαμβάνεις»

Ο Εργκίν Αταμάν αναφέρθηκε στις θυσίες που έκανε η Εφές τη φετινή σεζόν, αλλά και στο γεγονός πως θα απουσιάζουν φίλαθλοι από το Final 4 της Κολωνίας.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου του Final Four της Euroleague, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 28-30 Μαΐου, ο προπονητής της Εφές, Εργκίν Αταμάν μίλησε για τις δυσκολίες που πέρασε ο σύλλογος της Τουρκίας τη φετινή σεζόν μέχρι να φτάσει στην τελική φάση.

Παράλληλα, ο 55χρονος τεχνικός έθιξε και το θέμα της απουσίας του κόσμου από το Final 4 της Κολωνίας, τονίζοντας πως το μπάσκετ δεν είναι μόνο τα χρήματα, αλλά και να απολαμβάνεις τη στιγμή».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Εργκίν Αταμάν:

Για την πορεία της Εφές: «Πριν απαντήσω στην ερώτηση, θα ήθελα να πω ότι δεν αισθάνομαι πολύ καλά. Είμαι απογοητευμένος που εδώ δεν είναι μέλη από συνεργείο μας, δημοσιογράφοι, γιατί οι γερμανικές αρχές δεν τους άφησαν.

Ήταν πάρα πολύ δύσκολη η σεζόν για όλους μας, κάναμε πολλές θυσίες σε αυτά τα παιχνίδια σε όλη την Ευρώπη, πολλοί παίκτες μας κόλλησαν κορωνοϊό, αλλά ψυχαγωγήσαμε όσους μας έβλεπαν από την τηλεόραση, σε κάποια γήπεδα, σε κάποιες χώρες. Πιστεύαμε ότι θα παίζαμε στο Final 4 με κάποιους θεατές, όπως είδαμε σε όλο τον κόσμο, αλλά δεν ξέρω γιατί δεν έγινε.

Ξέρουμε ότι παίζουμε επιθετικό μπάσκετ, οι οπαδοί απολαμβάνουν να βλέπουν το μπάσκετ μας, αλλά δεν ξέρω αν θα είναι αρκετό γιατί παίζουμε κόντρα σε μια σπουδαία ομάδα. Ελπίζω όλοι θα το απολαύσουν και ότι στο μέλλον θα έχουμε πιο πολύ συναίσθημα, γιατί το μπάσκετ δεν είναι μόνο λεφτά, αλλά είναι το να το απολαμβάνεις».


Για το αν του λείπει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Μου λείπει πολύ. Είναι ένας τρομερός άνθρωπος και ίσως ο καλύτερος προπονητής. Τρομερός χαρακτήρας. Για μένα θα είναι όμορφο να τον δω στο ΝΒΑ. Στο ΝΒΑ έρχονται και παίρνουν τους καλύτερους παίκτες μας. Ελπίζω να καταλάβουν ότι στην Ευρώπη υπάρχουν και εξαιρετικοί προπονητές. Θα ήθελα να τον δω στο ΝΒΑ. Θα είμαστε και εμείς πιο άνετοι εδώ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x