Euroleague

Τράβηξε... χειρόφρενο στο «τρένο» της Βίρτους με ανατροπή η Βαλένθια!

Η Βαλένθια βρέθηκε πίσω στο σκορ με διψήφια διαφορά στο ημίχρονο, όμως έκανε εξαιρετικό τρίτο δεκάλεπτο και έκοψε το σερί 4 νικών της Βίρτους παίρνοντας σπουδαίο ροζ φύλλο (79-71).

Έβαλε τέλος στο σερί της Βίρτους η Βαλένθια!

Η ισπανική ομάδα έκανε τρομερό δεύτερο ημίχρονο και πήρε τη νίκη με σκορ 79-71, ανεβαίνοντας στο 9-7 και ρίχνοντας τους Ιταλούς, που μετρούσαν τέσσερις συνεχόμενες νίκες, στο 11-5.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με απόλυτη κυριαρχία της Βίρτους, που πήρε διψήφιο προβάδισμα (37-47). Παρόλα αυτά, όλα άλλαξαν στην τρίτη περίοδο, όταν η Βαλένθια με άμυνα για σεμινάριο έτρεξε ένα επιμέρους 23-7, παίρνοντας τα ηνία του αγώνα. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, το ματς είχε τη μορφή ντέρμπι, με τους γηπεδούχους να βρίσκουν μεγάλα σουτ στο τέλος και να κάνουν σπουδαία νίκη, που επιβεβαιώνει τις υψηλές τους βλέψεις.

Κορυφαίος του αγώνα και κομβικός στην εξέλιξή του ήταν ο Κρις Τζόουνς, που είχε 17 πόντους και έδωσε πολύτιμες λύσεις στο φινάλε. 12 πόντους είχε ο Κάσιους Ρόμπερτσον, ισάριθμους ο Μπράντον Ντέιβις, ενώ καλή έμφανιση με 9 πόντους έκαστος, έκαναν οι Τσάμπι Λόπεθ-Αροστέγκι και Στέφαν Γιόβιτς.

Από τους φιλοξενούμενους, που παραμένουν στη δεύτερη θέση της Ευρωλίγκας, πληθωρικός με 15 πόντους, 8 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 4 κλεψίματα ήταν ο Τόρνικε Σενγκέλια, ενώ 13 πόντους είχε ο Ίφε Λούντμπεργκ και 11 ο Μάρκο Μπελινέλι.

Το ματς

Η αναμέτρηση ξεκίνησε πολύ ισορροπημένα, με τη Βίρτους να μπαίνει λίγο καλύτερα (2-6) αλλά τη Βαλένθια να αντιδρά χάρη στον Τζόουνς (6-6). Από εκεί και πέρα το πρώτο δεκάλεπτο ήταν... μία σου και μία μου, με κάθε προβάδισμα που έπαιρνε η εκάστοτε ομάδα να σβήνεται πολύ γρήγορα. Ο Ρόμπερτσον έβαλε τους Ισπανούς στο +4 (18-14), με τον Λούντμπεργκ να απαντάει με τρίποντο (18-17). Τελικά, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πήραν μια «βραχεία κεφαλή» στην πρώτη περίοδο, η οποία έληξε 26-21 με καλάθια από Γιόβιτς και Γκαγιάν.

Βαλένθια-Βίρτους Μπολόνια

Στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου, η Βαλένθια βρέθηκε για πρώτη φορά στο +7 (30-23) με τον Τουρέ. Οι Ιταλοί απάντησαν άμεσα με συνεχόμενα τρίποντα του Λούντμπεργκ και καλάθι του Χάκερ, παίρνοντας αυτοί το προβάδισμα (30-31). H Βίρτους άρχισε σταδιακά να κυριαρχεί στο παρκέ, φτάνοντας στο +4 με τον Σενγκέλια (32-36). Με τον Λόπεθ-Αροστέγκι, η ομάδα του Άλεξ Μουμπρού μείωσε σε 37-39, ωστόσο η Μπολόνια έκλεισε το ημίχρονο με 8-0 επιμέρους σκορ δια χειρός Μπελινέλι, Σενγκέλια και Ντάνστον, για το τελικό 37-47.



Στο δεύτερο μέρος, η κατάσταση διαφοροποιήθηκε. Η Βαλένθια μπήκε πολύ δυνατά μετά την ανάπαυλα και άρχισε να «ροκανίζει» τη διαφορά με μεγάλα σουτ από Τζόουνς και Ρόμπερτσον, μειώνοντας στον πόντο (49-50). Η Βίρτους προσπάθησε να βγάλει κάποια αντίδραση, ωστόσο οι Ισπανοί αισθάνονταν πλέον καλά και πέρασαν μπροστά με τον Ρόμπερτσον και πάλι (54-52). Από εκεί και πέρα, οι γηπεδούχοι άρχισαν να ανεβάζουν τη διαφορά, φτάνοντας μέχρι το +6 με τον Γιόβιτς (58-52). Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 60-54.

0

Το ματς απέκτησε... άγρια ομορφιά και έγινε ντέρμπι στο τέταρτο δεκάλεπτο. Η Βίρτους με Χάκετ και Κέικοκ ξαναπέρασε μπροστά (63-64), και διατήρησε για αρκετά λεπτά το προβάδισμά της βγάζοντας τη μια άμυνα μετά την άλλη. Οι γηπεδούχοι πήραν φόρα και ανέκτησαν το προβάδισμα με τον Ντέιβις, ο οποίος βρήκε ρυθμό στο κατάλληλο σημείο και έβαλε 6 συνεχόμενους πόντους για το 71-66. Ο Μπελινέλι μείωσε με σημαντικό τρίποντο σε 71-69, ωστόσο ο Τζόουνς είχε ψυχραιμία στις βολές κι έγραψε το 73-69. O Xάκετ έκανε λάθος σε κρίσιμη επίθεση, ο Τζόουνς έβαλε άλλες δύο βολές και το ματς έληξε με τη μεγάλη νίκη της Βαλένθια.

Tα δεκάλεπτα: 26-21, 37-47, 60-54, 79-71

Αναλυτικά στατιστικά του ματς εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x