Euroleague

Πανηγύρισε οριακή νίκη κόντρα στην Μπάγερν και παρέμεινε ζωντανή στο κυνήγι της δεκάδας η Βαλένθια

Η Βαλένθια πανηγύρισε τη σημαντικότατη για εκείνη νίκη με 70-68 στην εντός έδρας αναμέτρησή της με την Μπάγερν Μονάχου, παραμένοντας ζωντανή στο κυνήγι της δεκάδας!

Επιβλήθηκε της Μπάγερν Μονάχου και παραμένει ζωντανή στο κυνήγι της δεκάδας η Βαλένθια!

Οι Ισπανοί είχαν τον έλεγχο του ματς στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης που διεξήχθη στην «Φοντέτα», παίρνοντας διψήφιες διαφορές και αντέχοντας στην αντεπίθεση που επιχείρησαν οι Βαυαροί στην τέταρτη περίοδο, πανηγυρίζοντας τη νίκη με το τελικό 70-68 και βελτιώνοντας το ρεκόρ τους σε 14-16, ενώ παράλληλα κάλυψαν τη διαφορά με την οποία είχαν ηττηθεί στο Μόναχο (85-84), παίρνοντας το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Έτσι, η Βαλένθια επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα μετά από 4 διαδοχικές ήττες, ενώ από την άλλη, η Μπάγερν δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στη μεγάλη προ ημερών εκτός έδρας νίκη της επί της Ζαλγκίρις, βλέποντας τον Λούτσιτς να αστοχεί σε buzzer-beater τρίποντο νίκης, πέφτοντας στο 13-17 και χάνοντας σημαντικό έδαφος στη μάχη που δίνει για να μπει στα play in.

Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Τζόουνς (19π), Ίνγκλις (15π, 6 ριμπ) και Οτζελέγε (13π, 7 ριμπ), ενώ για τους ηττημένους ξεχώρισαν Μπούκερ (16π, 6 ριμπ) και Φρανσίσκο (12π).

Το ματς


Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους Μπούκερ και Μπολμάρο να σκοράρουν με τρίποντα για την Μπάγερν, ενώ η Βαλένθια πήρε το πρώτο της προβάδισμα στο ματς (8-6) μετά από τέσσερις συνεχόμενους πόντους του Ίνγκλις. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν χωρίς πόντο για τέσσερα ολόκληρα αγωνιστικά λεπτά και οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την περίσταση, φτιάχνοντας σερί 13-0 και ξεφεύγοντας με διψήφια διαφορά (23-8). Ο Γκιφάι με πέντε σερί πόντους του μείωσε σε 25-15, πριν ο Τζόουνς πάρει φάουλ από τον Γουάιλερ-Μπαμπ σε προσπάθεια για τρίποντο, ευστοχώντας στις βολές για το 28-15 της πρώτης περιόδου.

Η Βαλένθια διατήρησε την υπέρ της «διαφορά ασφαλείας» στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου, με τον Μπολμάρο να μειώνει σε 32-24, ενώ ο Φρανσίσκο διαμόρφωσε το 34-27 με το δεύτερο τρίποντό του στην βραδιά. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν έχασαν την ψυχραιμία τους, ολοκληρώνοντας το πρώτο ημίχρονο όντας στο +8 (45-37).

Οι δύο ομάδες επέστρεψαν «κρύες» από τα αποδυτήρια, μην καταφέρνοντας να σκοράρουν στα πρώτα δύο λεπτά της τρίτης περιόδου, πριν ο Ίνγκλις φτάσει τους 12, διαμορφώνοντας το 47-37. Ο Τζόουνς με… τρελό τρίποντο στη λήξη του χρόνου επίθεσης επανέφερε τη Βαλένθια στο +11 (52-41), όμως σε εκείνο το σημείο του παιχνιδιού η Μπάγερν βελτίωσε κατακόρυφα την άμυνά της και έφτιαξε σερί 15-4, πλησιάζοντας στον πόντο (56-55) με τρίποντο του Φρανσίσκο, ενώ το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τη Βαλένθια να έχει το ελάχιστο προβάδισμα (57-56).

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν για πρώτη φορά στο ματς με καλάθι του Γουάιλερ-Μπαμπ στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, ενώ στη συνέχεια ο Άντερσον με ένα μεγάλο τρίποντο και με πέντε συνεχόμενους δικούς του πόντους, ξαναέβαλε τη Βαλένθια στη θέση του οδηγού (63-60). Με 5:45 να απομένουν για το φινάλε και με το σκορ στο 65-60, ο πρώτος σκόρερ της Μπάγερν με 16 πόντους, Ντέβιν Μπούκερ, αποχώρησε από το παρκέ κουτσαίνοντας, ενώ ο πολύ δραστήριος Τζόουνς, έφτασε τους 17 προσωπικούς πόντους βάζοντας τη Βαλένθια στο +7 (67-60). Ο Έντουαρντς μείωσε σε 67-64 για την Μπάγερν, ενώ ο Γιόβιτς αστόχησε σε μία κρίσιμη βολή με 15’’ να απομένουν για το τέλος και με το σκορ στο 70-68, με τον Λούτσιτς να αστοχεί σε ελεύθερο buzzer-beater τρίποντο νίκης για τους φιλοξενούμενους.

Τα δεκάλεπτα: 28-15, 45-37, 57-56, 70-68

Τα στατιστικά του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x