Euroleague

Εκτέλεσε τη Βαλένθια στην τελευταία περίοδο και έπιασε οκτάδα η Μπασκόνια!

Πραγματοποιώντας ονειρικό τελευταίο δεκάλεπτο, εκεί όπου το επιμέρους σκορ ήταν 31-14 (!), η Μπασκόνια πέρασε από την έδρα της Βαλένθια με το εντυπωσιακό 98-84!

Πήρε τον ισπανικό εμφύλιο των... μικρών και έπιασε οκτάδα η Μπασκόνια!

Πραγματοποιώντας ονειρικό τέταρτο δεκάλεπτο, εκεί όπου το επιμέρους σκορ ήταν 31-14 (!), η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς έφυγε με σπουδαίο διπλό από την έδρα της Βαλένθια με σκορ 98-84 για την 11η αγωνιστική της Ευρωλίγκας!

Με τη νίκη αυτή, οι Βάσκοι ανέβηκαν στο 6-5, όσο έχουν και οι δύο «αιώνιοι», σκαρφαλώνοντας παράλληλα στην 7η θέση της διοργάνωσης.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Χάουαρντ με 24 πόντους και 5 ριμπάουντ, με τον Μονέκε να τον ακολουθεί με 19 πόντους και 7 ριμπάουντ. Για τις «νυχτερίδες» που έπεσαν στο ξεχώρισε ο Οτζελέγε με 16 πόντους.

Το ματς:


Πολύ καλό και γρήγορο ρυθμό είχε το ξεκίνημα του αγώνα, με τη Βαλένθια να μπαίνει καλύτερα στο παρκέ και να προηγείται με 8-3 και 15-10 στο 6'. Λίγο αργότερα, ο εξαιρετικός στο πρώτο δεκάλεπτο, Σέμι Οτζελέγε, έστειλε την ομάδα του στο +7 (19-12), προτού ο Σεντεκέρσκις με 8 προσωπικούς πόντους στο τελευταίο δίλεπτο, μειώσει στον πόντο για την Μπασκόνια (21-20)!

Παρόμοιο το σκηνικό και στις αρχές της δεύτερης περιόδου, με τις «νυχτερίδες» να μπαίνουν καλύτερα στο ματς, χτίζοντας και διατηρώντας μια καλή διαφορά μέχρι το ημίχρονο. Συγκεκριμένα, με σύμμαχο την άμυνά τους, οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα επιμέρους σκορ 12-2 στα πρώτα πέντε λεπτά του δεκαλέπτου για το +10 και το 33-23. Παρά τους 12 πόντους του Μάρκους Χάουαρντ στο δεκάλεπτο, η Βαλένθια κράτησε σε υψηλά επίπεδα τη διαφορά, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το υπέρ της 52-44.

Στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε και η αντεπίθεση των Βάσκων, οι οποίοι με ένα γρήγορο σερί 11-3, έφεραν το ματς στα ίσα για το 55-55 στο 24'. Με διαδοχικά καλάθια του Μπράντον Ντέιβις, η Βαλένθια παρέμενε- έστω και οριακά - μπροστά στο σκορ, κλείνοντας το τρίτο δεκάλεπτο στο +3 για το 70-67.

Και ενώ όλα έδειχναν πως ο ισπανικός εμφύλιος θα οδηγούντο σε ντέρμπι, η Μπασκόνια είχε αντίθετη άποψη! Και αυτό διότι η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς μπήκε με... σπασμένα τα φρένα στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο και με ένα απίθανο 16-2 σερί με μπροστάρηδες τους Μονέκε και Χάουαρντ, όχι μόνο ανέτρεψαν τη διαφορά, αλλά ξέφυγαν και με +11 για το 83-72 στο 35'. Η Βαλένθια είχε «βραχυκυκλώσει» για τα καλά, με το σύνολο του Μουμπρού να μην μπορεί στη συνέχεια να επιστρέψει στο ματς, με την Μπασκόνια να παίρνει ένα εντυπωσιακό ροζ φύλλο αγώνα με το τελικό 98-84.


Τα δεκάλεπτα: 21-20, 52-44, 70-67, 84-98.

Δείτε εδώ την στατιστική του αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x