Euroleague

Δραπέτευσε από τη Βαλένθια με την πέμπτη συνεχόμενη νίκη της η Παρτίζαν!

Παρότι αγχώθηκε, η Παρτίζαν έφυγε με τη νίκη (72-67) από την έδρα της αξιόμαχης Βαλένθια, πανηγυρίζοντας την πέμπτη συνεχόμενη νίκη της για την Ευρωλίγκα!

Μπορεί να αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες κόντρα σε μια αξιόμαχη Βαλένθια, αλλά κατάφερε να φύγει με σημαντικότατο διπλό από την Ισπανία και συνεχίζει να ανεβαίνει η Παρτίζαν!

Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς επικράτησε με 72-67 και πανηγύρισε την πέμπτη συνεχόμενη νίκη της, διευρύνοντας ένα σερί που ξεκίνησε από την εντός έδρας νίκη της επί του Παναθηναϊκού στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου. Έτσι, βελτίωσε το ρεκόρ της σε 9-6, ανεβαίνοντας στην 4η θέση της βαθμολογίας. Από την άλλη, η Βαλένθια δεν κατάφερε να πάρει δεύτερη σερί μεγάλη νίκη μετά το διπλό της στο ΣΕΦ, πέφτοντας στο 8-7.

Κορυφαίοι για τους νικητές οι ΛεΝτέι (14π), Νάναλι (14π, 3 ασίστ) και Πάντερ (13π, 9 ριμπάουντ), ενώ για τους ηττημένους ξεχώρισαν Τζόουνς (14π) και Ρόμπερτσον (12π).

Το ματς


Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις ομάδες να είναι υπομονετικές στις επιθέσεις τους και με την Παρτίζαν να προηγείται με 12-8, χάρη σε εύστοχο τρίποντο του Ντόζιερ. Οι διαιτητές επέτρεπαν τις δυνατές άμυνες ενώ ο Κλαβέρ ισοφάρισε σε 12-12, Καμίνσκι και Πονίτκα επανέφεραν τους φιλοξενούμενους στο +5 (12-17), πριν ο Νάναλι διαμορφώσει το 14-19 της πρώτης περιόδου με όμορφο floater στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Το παιχνίδι χαμηλού ρυθμού συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο, με τον Γιόβιτς να πετυχαίνει το μοναδικό καλάθι των πρώτων δύο λεπτών της, ενώ στη συνέχεια ο Νάναλι σκόραρε 7 συνεχόμενους πόντους για την Παρτίζαν, βάζοντας τη μπροστά με 19-24. Ωστόσο, η Βαλένθια αντέδρασε φτιάχνοντας σερί 11-4, παίρνοντας το προβάδισμα με 30-28, πριν ο Πραντίγια επαναφέρι τους Ισπανούς στη θέση του οδηγού (34-33) με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν φορτσάτοι στην τρίτη περίοδο, σκοράροντας και στις τέσσερις πρώτες επιθέσεις τους για το 36-41, ενώ ο Ζακ ΛεΝτέι έκανε θραύση στις δύο πλευρές του παρκέ, παίζοντας σημαντικές άμυνες και σκοράροντας 12 πόντους μέσα στο δεκάλεπτο, οδηγώντας την Παρτίζαν στο υπέρ της 53-44!

Ο Πέρι Ντόζιερ ανέβασε τη διαφορά υπέρ της Παρτίζαν στο +11 (44-55) και λίγο αργότερα στο +9 (48-57), αλλά στη συνέχει η Βαλένθια αντέδρασε πλησιάζοντας σε «απόσταση αναπνοής» (57-59) με καλάθι και φάουλ του Τζόουνς! Στη συνέχεια, η Βαλένθια είχε και άλλες ευκαιρίες, ακόμα και να περάσει και μπροστά, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκε, με τους Σμαΐλαγκιτς και Πάντερ να σκοράρουν με μεγάλα τρίποντα, διαμορφώνοντας το 61-67 και γέρνοντας οριστικά το μομέντουμ υπέρ της Παρίζαν, η οποία επικράτησε με το τελικό 67-72.



Τα δεκάλεπτα: 14-19, 34-33, 44-53, 67-72

Τα στατιστικά του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x