Euroleague

Βατούτιν για τον αποκλεισμό των ρωσικών ομάδων: «Είναι πολιτική απόφαση»

Σε καθαρά πολιτικούς λόγους οφείλεται ο αποκλεισμός των ρωσικών ομάδων από την Ευρωλίγκα της νέας σεζόν, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αντρέι Βατούτιν.

Η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε τη λίστα των ομάδων που θα συμμετέχουν τη νέα αγωνιστική περίοδο και απ’ αυτή λείπουν οι ρωσικές.

Σύμφωνα με δήλωση του Αντρέι Βατούτιν στην ιστοσελίδα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αυτό έγινε για πολιτικούς λόγους, ενώ τόνισε πως αρκετοί από τους μετόχους χαρακτήρισαν μεγάλη απώλεια για τη διοργάνωση τον αποκλεισμό της.

Από ‘κει και πέρα, πρόεδρος της «ομάδας του στρατού» ξεκαθαρίζει πως στο μέλλον θα κινηθεί δικαστικά για τη συγκεκριμένη απόφαση, ενώ στο τέλος αποκάλυψε πως η ΤΣΣΚΑ θέλει να παραμείνει μέτοχος της Ευρωλίγκας.

Αναλυτικά η δήλωση του Αντρέι Βατούτιν:

«Στην ουσία η απόφαση είχε παρθεί πριν από τη συνάντηση και ήταν δύσκολο να περιμένουμε διαφορετικό αποτέλεσμα. Είναι μία πολιτική απόφαση. Οι περισσότερες ομάδες της Ευρωλίγκας ήταν σίγουρες ότι οι κυβερνήσεις των χωρών τους δεν θα τους επέτρεπαν να παίξουν κόντρα σε ρωσικές ομάδες. Είμαι σίγουρος ότι από αυτό δεν βγαίνει κάποιος κερδισμένος. Στο μεταξύ, ο Τζόρντι Μπερτομέου επίσης τόνισε ότι είναι μία πολιτική απόφαση, από την οποία όλοι βγαίνουν χαμένοι και πως η διοργάνωση ήταν πιο ισχυρή με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Υπήρχαν αρκετοί που αναφέρθηκαν στη σημασία συμμετοχής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη διοργάνωση, αλλά η απόφαση θα ήταν ούτως ή άλλως εναντίον μας.

Στην πραγματικότητα, η Ρωσία αποκλείστηκε από τη συμμετοχή στην Ευρωλίγκα. Είναι άσχημο που εδώ και τρεις μήνες, κανείς από τη διοίκηση της Ευρωλίγκας δεν έκρινε σκόπιμο να συζητήσει με τις ρωσικές ομάδες τη συμμετοχή στη διοργάνωση. Όσον αφορά τις νομικές συνέπειες που θα ακολουθήσουμε στο μέλλον, θα περιμένουμε να δούμε την απόφαση γραπτώς. Μετά, μαζί με τους δικηγόρους μας, θα πάρουμε την απόφασή μας. Δεν συζητήθηκε καθόλου ο αποκλεισμός της ΤΣΣΚΑ από τη μετοχική συμμετοχή της διοργάνωση και εμείς έχουμε την πρόθεση να παραμείνουμε μέτοχοι της Ευρωλίγκας
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x