Euroleague

Βεζένκοφ: «Είναι ένας τελικός για εμάς»

Ως «κλειδί» για τη συνέχεια του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα χαρακτήρισε το αυριανό παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ, μιλώντας λίγο πριν την τελευταία προπόνηση της ομάδας.

Εντελώς διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με αυτό του πρώτου γύρου όπου ο Ολυμπιακός νίκησε με 69-60 στη Βαρκελώνη θα είναι το αυριανό με τη Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ, όπως δήλωσε ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ στη media day της ομάδας πριν το παιχνίδι.

«Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε μία ομάδα που παίζει πολύ καλά το τελευταίο διάστημα. Έχει τους ίδιους στόχους με εμάς και θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και πολύ σκληροί. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να προστατεύσουμε την έδρα μας και να συνεχίσουμε αυτό που έχουμε ξεκινήσει. Κλειδί θα είναι η άμυνα, ο έλεγχος των ριμπάουντ και ο ρυθμός. Η Μπαρτσελόνα πολεμάει για κάθε φάση, έχει παίκτες με πολύ ταλέντο και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Να μην κάνουμε εύκολα λάθη και να ακολουθήσουμε το πλάνο του προπονητή», τόνισε αρχικά ο 23χρονος φόργουορντ.

Στη συνέχεια, απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, για:

-το αν το αυριανό παιχνίδι θα είναι διαφορετικό από αυτό του πρώτου γύρου:

«Θα είναι αρκετά διαφορετικό. Σε αυτό το ματς η Μπαρτσελόνα δεν έδειξε το τι μπορεί να κάνει φέτος. Παίξαμε βέβαια και εμείς πολύ καλά, αλλά το timing τώρα είναι διαφορετικό, αλλά με τον ίδιο στόχο για μας. Τη νίκη».

-το αν στην ομάδα έχουν στο μυαλό τους και την τέταρτη θέση:

«Αυτή τη στιγμή δε μπορούμε να σκεφτούμε τίποτε άλλο από τη Μπαρτσελόνα. Είναι μία νίκη πίσω μας και αυτό την κάνει πολύ επικίνδυνη. Πρώτα πρέπει να πάρουμε μία διαφορά από τη Μπαρτσελόνα και μετά θα κοιτάξουμε το κάτι παραπάνω και το «κυνήγι» της Εφές. Είναι ένα κλειδί το αυριανό ματς για εμάς. Είναι ένας τελικός και πρέπει να είμαστε πνευματικά και σωματικά έτοιμοι».

-το ότι ο χρόνος συμμετοχής του έχει αυξηθεί το τελευταίο διάστημα:

«Αισθάνομαι πολύ καλά. Κάθε ευκαιρία είναι καλοδεχούμενη, τις περιμένω. Θέλω να βοηθάω την ομάδα σε κάθε παιχνίδι, είτε είναι στην Ευρωλίγκα, είτε στο πρωτάθλημα. Αυτός είναι ο στόχος μου».

-το ότι θα αγωνιστεί απέναντι στην πρώην ομάδα του:

«Είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι για εμένα δε θα σας το κρύψω. Θέλω πολύ να κερδίσουμε. Προσπαθώ όμως να μη το σκέφτομαι έτσι. Το θέμα είναι να νικήσει ομάδα και μακάρι να συνδυαστεί με δική μου βοήθεια».

Νίκος Ζέρβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x