Euroleague

Νικηφόρα πρεμιέρα με πρωταγωνιστές Μπάρον και Μέλι για την Αρμάνι Μιλάνο

Με πρωταγωνιστές της τους Μπάρον και Μέλι, η Αρμάνι Μιλάνο έφυγε με πολύ δύσκολο διπλό από την έδρα της μαχητικότατης Βιλερμπάν, ξεκινώντας με νίκη τις υποχρεώσεις της στη φετινή Ευρωλίγκα.

Η Αρμάνι Μιλάνο μπορεί να δυσκολεύτηκε, αλλά τελικά βρήκε τον τρόπο να κάμψει την αντίσταση της αξιόμαχης Βιλερμπάν και να φύγει από το «Αστρομπάλ» με σημαντικό διπλό (69-62), ξεκινώντας με το… δεξί τις υποχρεώσεις της στη φετινή Ευρωλίγκα.

Με όπλο της την άμυνα η ομάδα του Έτορε Μεσίνα, κράτησε τους αντιπάλους της στους 8 πόντους στην τέταρτη περίοδο, ενώ οι Μπίλι Μπάρον και Νικολό Μέλι... τράβηξαν το κουπί επιθετικά, χαρίζοντάς της τελικά τη νίκη.

Κορυφαίοι για τους νικητές οι Μπάρον (18π με 4/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ) και Μέλι (16π, 4 ριμπάουντ), ενώ για τους γηπεδούχους ξεχώρισαν οι Νάντο Ντε Κολό (18π, 4 ασίστ), Ντέιβιντ Λάιτι (12π) και Φαλ (11π, 4 ριμπάουντ).



Το ματς:

Η Βιλερμπάν ξεκίνησε πιο δυνατά στην αναμέτρηση, έχοντας και την ώθηση του κόσμου της, με όλους τους παίκτες της αρχικής της πεντάδας (Ντε Κολό, Λάιτι, Φαλ, Νουά και Ομπασοάν) να σκοράρουν διαμορφώνοντας το 11-4 στο 3’. Ο Ντε Κολό με καλάθι και φάουλ έδωσε για πρώτη φορά διψήφιο προβάδισμα στους γηπεδούχους (16-5 στο 6’), ενώ το σερί των Γάλλων δεν σταμάτησε εκεί, αφού προηγήθηκαν μέχρι και με 20-5. Η Αρμάνι μείωσε σε 23-14 με τη λήξη της πρώτης περιόδου, χάρη σε βολές των Τονούτ, Χολ και δίποντο του Χάινς.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να αστοχούν συνεχώς και να σκοράρουν μόλις πέντε πόντους σε διάστημα τριών λεπτών (26-16), ενώ στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν την αντεπίθεσή τους, μειώνοντας σε 35-31 με πόντους των Μπάρον και Ντέιβις. Ωστόσο, η Βιλεμπράν κατάφερε να αντέξει, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια του «Αστρομπάλ» με προβάδισμα τριών πόντων (44-41).

Χολ και Τονούτ έβαλαν την Αρμάνι μπροστά για πρώτη φορά στο ματς, στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου (44-45), ενώ πέντε συνεχόμενοι πόντοι των Μέλι και Φόιγκτμαν της έδωσαν προβάδισμα πέντε πόντων (49-54) στο 25’. Η Βιλερμπάν συνέχισε να βρίσκει λύσεις επιθετικά και να παραμένει σε «απόσταση βολής», με τον Μάθιους να μειώνει με καλάθι-φάουλ σε 54-56, με τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου.

Οι δύο ομάδες κόλλησαν και στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου, σκοράροντας από ένα καλάθι στα πρώτα τέσσερα λεπτά της. Ο Μπάρον με το τρίτο εύστοχο τρίποντό του σε τρεις προσπάθειες, έβαλε την Αρμάνι μπροστά με +4 (56-60) στο 34’, πριν ο Νουά μειώσει ξανά στον πόντο (60-61), με 5 λεπτά να απομένουν για το φινάλε. Μετά από δύο ακόμα λεπτά χωρίς καλάθι, ο Ντε Κολό έβαλε ξανά μπροστά τη Βιλερμπάν από την γραμμή των ελευθέρων βολών (62-61), πριν οι Μπάρον, Πάνγκος ευστοχήσουν σε μεγάλα τρίποντα, για το 62-67, και ο Κάιλ Χάινς βάλει το κερασάκι στην τούρτα για το τελικό 62-69.

Τα δεκάλεπτα: 23-14, 44-41, 54-56, 62-69

Τα στατιστικά του αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x