Euroleague

Λύγισε την... λαβωμένη Αρμάνι Μιλάνο και έρχεται με ψυχολογία στο ΟΑΚΑ η Βιλερμπάν!

Εκμεταλλευόμενη τις πολλές και σημαντικές απουσίες της Αρμάνι Μιλάνο, η Βιλερμπάν πήρε τη νίκη επί των Ιταλών με σκορ 81-77, «ξεκολλώντας» έτσι από την τελευταία θέση της Ευρωλίγκας!

Βρήκε... μπόσικη την Αρμάνι Μιλάνο και χαμογέλασε ξανά μετά από σχεδόν 1,5 μήνα η Βιλερμπάν!

Εκμεταλλευόμενη τις πολλές και σημαντικές απουσίες των Μιλανέζων, η ομάδα του Πιερίκ Πουπέ επικράτησε με σχετική άνεση 81-77 των Ιταλών στην νεόκτιστη «LDLC Arena» του Λυών για την 27η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, με τους Γάλλους να «ξεκολλάνε» μετά από καιρό από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα!

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές, που ανέβηκαν στο 6-21, ήταν ο Λοβέρν με 17 πόντους, με τους Ντε Κολό και Μάικ Σκοτ να προσθέτουν από 13 και 12 πόντους αντίστοιχα.

Όσον αφορά την ομάδα του Έτορε Μεσίνα, έπεσε στο 11-16, πληρώνοντας ουσιαστικά τις απουσίες των Τόνουτ, Νέιπιερ, Μίροτιτς, Μπάρον και Φλακαντόρι. Εκείνος που ξεχώρισε απόψε για τους Ιταλούς ήταν ο Ντεβόν Χολ με 19 πόντους.

Την επόμενη αγωνιστική, η Βιλερμπάν ταξιδεύει στην Αθήνα για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό AKTOR στο ΟΑΚΑ (08/03, 21:45) για την 28η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Το ματς:


Εξαιρετικό πρώτο δεκάλεπτο πραγματοποίησε η Βιλερμπάν στην νεόκτιστη «LDLC Arena» του Λυών, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν με τρομερή ενέργεια και συγκέντρωση σε άμυνα και επίθεση. Έχοντας κλείσει τα επιθετικά «ατού» της Αρμάνι Μιλάνο και με πολυφωνία στην επίθεση, οι Γάλλοι έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο +9 για το 22-13.


Με καλάθι του Μάικ Σκοτ στο 12', η ομάδα του Πιερίκ Πουπέ διατήρησε τη διαφορά στα ίδια επίπεδα (24-16), δείχνοντας να ελέγχει πλήρως τον ρυθμό. Ωστόσο κάπου, εκεί, ένα ξέσπασμα των Ιταλών με μπροστάρη τον ΜακΓκρούντερ, έφερε τη διαφορά στους 2 (26-24) στο 14'. Η Βιλερμπάν απάντησε με ένα δικό της 9-0 σερί δια χειρός Λοβέρν και Καμπαρού, εκτοξεύοντας τη διαφορά στο +11 (35-24)! Στο τελευταίο δίλεπτο του ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν και μείωσαν τη διαφορά χάρη στα διαδοχικά τρίποντα του Ντεβόν Χολ, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με σκορ 39-35.




Δυναμικό ήταν το ξεκίνβημα της Βιλερμπάν και στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου, εκεί όπου με το τρίποντο του Πάρις Λι και τις βολές του Λοβέρν, ξέφυγαν εκ νέου με 9 πόντους (44-35). Παρά το γεγονός πως η Αρμάνι βρήκε ρυθμό στην επίθεση, έχοντας πολλούς πρωταγωνιστές για να βάλουν την μπάλα στο αντίπαλο καλάθι, οι γηπεδούχοι διατήρησαν με σχετική ευκολία τη διαφορά σε υψηλές τιμές, κλείνοντας το τρίτο δεκάλεπτο στο +6 για το 62-56.




Με τρίποντο του Μαόντο Λο στις αρχές της τέταρτης και τελευταίας περιόδου, η ομάδα του Έτορε Μεσίνα μείωσε σε 62-59, δείχνοντας πως το ματς θα γίνει ντέρμπι και θα κριθεί στο φινάλε. Παρ' όλα αυτά, η Βιλερμπάν δεν είχε καμία διάθεση να μπλέξει σε περιπέτειες και με ένα απίθανο 14-0 σερί και με μπροστάρη τον Μάικ Σκοτ, εκτόξευσαν τη διαφορά στο +17 (76-59) στο 35'! Και ενώ όλα έδειχνα πως είχαν τελειώσει, μια αντεπίθεση των Ιταλών στα τελευταία λεπτά έφεραν το ματς στην κόψη του ξυραφιού, με τον Λο στο φινάλε να αστοχεί σε τρίποντο ισοφάρισης και εν συνεχεία σε «νεκρό χρόνο» ο Εντιαγέ από την γραμμή των βολών διαμόρφωσε το τελικό 81-77.


Τα δεκάλεπτα: 22-13, 39-35, 62-56, 81-77


Δείτε εδώ την στατιστική του αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x