Euroleague

Χάλασε την ιστορική βραδιά του Ντε Κολό και έκανε άλμα οκτάδας η Βίρτους!

Η Βίρτους Μπολόνια πέρασε άνετα από το «Αστρομπάλ», επικρατώντας 77-64 της Βιλερμπάν, σε μια βραδιά όπου Νάντο Ντε Κολό ξεπέρασε τον Νίκο Γκάλη!

Συνέχεια στην ανοδική της πορεία έδωσε η Βίρτους Μπολόνια, φεύγοντας με σπουδαίο διπλό από το «Αστρομπάλ» επί της Βιλερμπάν (64-77), στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Euroleague.

Σε ένα βράδυ όπου ο Νάντο Ντε Κολό έγραψε το όνομά του με «χρυσά» γράμματα στα βιβλία του μπάσκετ, ξεπερνώντας τον Νίκο Γκάλη στην κορυφή του πίνακα των σκόρερς στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, η Βίρτους ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και έφτασε στην ενδέκατη νίκη της σεζόν (11-12 και στη 12η θέση).

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Μπελινέλι με 21 πόντους, ενώ σημαντικές λύσεις έδωσαν οι Κορντινιέ (10π., 5ρ., 5ασ.) και Σενγκέλια (10π., 4ρ.). Για τους Γάλλους, που έπεσαν στη 17η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 8-15, ξεχώρισε ο Ντε Κολό με 15 πόντους και 6 ασίστ.

Το ματς


Εκρηκτικό ξεκίνημα στην αναμέτρηση για τη Βίρτους Μπολόνια, η οποία χάρη στην εξαιρετική της άμυνα ξέφυγε με 9-2 στο 3'. Οι βολές του Νάντο Ντε Κολό, με τις οποίες έσπασε το ρεκόρ του Νίκου Γκάλη, αλλά και τα διαδοχικά τρίποντα των Γάλλων, έφεραν τούμπα το ματς για το 12-9 στο στο 5'. Οι Ιταλοί όμως αντέδρασαν άμεσα και με ένα επιμέρους σκορ 12-2, έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά με σκορ 21-14.

Μάλιστα, τα τρίποντα των Μανιόν και Μπελινέλι στις αρχές της δεύτερης περιόδου, εκτόξευσαν τη διαφορά στο +12 για την ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο (17-29). Και ενώ οι φιλοξενούμενοι διατηρούσαν με σχετική άνεση τη διαφορά σε διψήφια τιμή, οι Γάλλοι, με ένα ξέσπασμα στο τελευταίο τρίλεπτο, μείωσαν στο καλάθι, για το 39-37 του πρώτου ημιχρόνου.


Με δύο μεγάλα σουτ των Ντε Κολό και Καουντί στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, η Βιλερμπάν έφερε το ματς στα ίσα, για το 44-44 στο 24'. Σε εκείνο το σημείο ωστόσο, η Βίρτους ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της στο παρκέ, «κλειδώνοντας» με την άμυνά της τα επιθετικά ατού των γηπεδούχων. Κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα, οι Ιταλοί να τρέξουν ένα σερί 11-4 στα εναπομείναντα λεπτά του δεκαλέπτου, κλείνοντας την τρίτη περίοδο στο +7 και το 55-48.

Το τρίποντο του Μπελινέλι και οι πέντε διαδοχική πόντοι του Παγιόλα εκτόξευσαν τη διαφορά υπέρ των Ιταλών για πρώτη φορά στο +15 (48-63 στο 32'). Μια διαφορά που αποδείχθηκε μη αναστρέψιμη για τους Γάλλους, οι οποίοι μέχρι το φινάλε του ματς δεν μπόρεσαν να την κατεβάσουν σε διψήφιο αριθμό. Κάπως έτσι, η Βίρτους έφτασε εύκολα στη νίκη με σκορ 77-64.

Τα δεκάλεπτα: 14-21, 37-39, 48-55, 64-77.

Δείτε εδώ την στατιστική του αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x