Euroleague

«Λύγισε» και την πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ η Βιλερμπάν!

Τεράστια έκπληξη από τη μαχητική και παθιασμένη Βιλερμπάν, η οποία κυριαρχώντας πλήρως στον τομέα των ριμπάουντ επικράτησε 70-68 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη Γαλλία για την 6η αγωνιστική της Euroleague.

Βιλερμπάν με «καρδιά» μαχητή! Οι Γάλλοι πανηγύρισαν τεράστια εντός έδρας νίκη επί της πανίσχυρης ΤΣΣΚΑ Μόσχας, επικρατώντας σε ένα πραγματικό ντέρμπι με 70-68 στο «Αστρομπάλ» για την 6η αγωνιστική της Euroleague. Έτσι, μετά τη νίκη επί της Εφές νωρίτερα στη σεζόν «σκότωσε» ακόμα ένα μεγαθήριο της διοργάνωσης!

Η ομάδα του Τι Τζέι Πάρκερ κυριάρχησε πλήρως στον τομέα των ριμπάουντ (49-32), έχοντας μάλιστα 17 επιθετικά. Ωστόσο, στο τέλος χρειάστηκε ένα φλότερ του Οκόμπο για να κάνει το 70-67, κλειδώνοντας ουσιαστικά με αυτό το καλάθι την τέταρτη νίκη της σεζόν.

Κορυφαίοι για τους Γάλλους οι Φαλ (12 πόντους, 10 ριμπάουντ) και Οκόμπο (14πόντους, 4 ριμπάουντ), ενώ από κοντά ακολούθησε και ο Λάιτιμε 10 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Για τους Ρώσους, ο Ντάνιελ Χάκετ βρέθηκε σε εξαιρετική εκτελεστική βραδιά με 16 πόντους, ωστόσο η εμφάνισή του δεν έφτασε. Σε κάκιστο βράδυ Κλάιμπερν και Σβεντ με 4 (2/11 σουτ) και 10 πόντους (4/11 σουτ) αντίστοιχα.

Το ματς:

Ονειρικό ξεκίνημα για τη Βιλερμπάν στο παιχνίδι, με Λάιτι να βρίσκεται στη ζώνη του «λυκόφωτος» και με οκτώ μαζεμένους πόντους να κάνει το 8-0 στο 2'! Οι Ρώσοι ήταν μπλοκαρισμένοι σε άμυνα και επίθεση, μη μπορώντας να διαχειριστούν την κατάσταση. Ο Φαλ πήρε τη σκυτάλη από τον Λάιτι και με δέκα πόντους μέσα σε ένα τετράλεπτο (!), οι Γάλλοι έφτασαν μέχρι και το +18 (23-5 στο 7'). Χάκετ και Σβεντ έδωσαν μικρές «ανάσες» στο σκοράρισμα για τους Ρώσους, κλείνοντας το δεκάλεπτο στο -13 (26-13).

Όσο παιρνούσε η ώρα, η ΤΣΚΚΑ έδειξε να συνέρχεται από το «σοκ», αρχίζοντας να ανεβάζει στροφές σε άμυνα και επίθεση. Η σκληρή άμυνα που επέλεξε να παίξει ο Δημήτρης Ιτούδης έφερε αποτελέσματα που χάρη σε ένα σερί 11-3 η διαφορά κατέβηκε στους 5 για το 29-24 στο 16', με τους Γάλλους πάντως να βρίσκουν στη συνέχεια λύσεις στο σκοράρισμα και να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με ένα +9 (39-30).

Η αντεπίθεση των Ρώσων συνεχίστηκε και στο τρίτο δεκάλεπτο, εκεί όπου με μπροστάρη τον εξαιρετικό σήμερα Ντάνιελ Χάκετ μείωσαν στο καλάθι (43-41 στο 24'), ενώ λίγο αργότερα με δίποντο του Μπόλομποϊ πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (49-50 στο 27'). Το μομέντουμ ήταν ξεκάθαρα με την πλευρά των φιλοξενούμενων οι οποίοι έκλεισαν την περίοδο με +3 (53-56).

Το ντέρμπι συνεχίστηκε στην τέταρτη περίοδο, με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να είναι μεν μπροστά στο σκορ αλλά να αδυνατεί να πάρει ένα «μαξιλαράκι» ασφαλείας, φτάνοντας μόνο μέχρι το +4 στο 36' για το 66-62. Η Βιλερμπάν πάντως δεν είχε πει την τελευταία της... κουβέντα και χάρη στην εξαιρετική άμυνα που έπαιξε στα τελευταία λεπτά έτρεξε ένα 7-0 σερί περνώντας μπροστά με τρεις πόντους 12'' πριν το τέλος (70-67).

Στο τέλος ο Κλάιμπερν είχε την ευκαιρία να «κλέψει» τη νίκη, όμως το τρίποντό του δεν βρήκε στόχο με τη Βιλερμπάν να πανηγυρίζει μια τεράστια νίκη με 70-68!

Τα δεκάλεπτα: 26-13, 39-30, 53-56, 70-68

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x