Euroleague

Επέστρεψε στις νίκες ξεπερνώντας το εμπόδιο της Φενέρμπαχτσε η Βίρτους Μπολόνια

Επιστροφή στις νίκες για την Βίρτους Μπολόνια, η οποία επικράτησε 87-79 εντός έδρας της Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη, ο οποίος αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές.

Την έβδομη νίκη της στη φετινή Ευρωλίγκα πανηγύρισε η Βίρτους Μπολόνια, επικρατώντας 87-79 της Φενέρμπαχτσε και επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα της από τον Παναθηναϊκό AKTOR στο ΟΑΚΑ.

Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι είχε τον πρώτο λόγο καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης κόντρα στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, ο οποίος είχε πολύ έντονα παράπονα από τη διαιτησία και αποβλήθηκε στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου. Αίσθηση προκάλεσε και το γεγονός ότι ο Έλληνας τεχνικός δεν έβαλε ούτε δευτερόλεπτο το παρκέ τον Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Η Βίρτους βελτίωσε το ρεκόρ της σε 7-3 παραμένοντας στα ψηλά της βαθμολογίας, ενώ η Φενέρ έπεσε στο 5-5 και την 9η θέση.

Κορυφαίοι για τους νικητές οι Σενγκέλια (15π, 8 ριμπ, 5 ασίστ) και Χάκετ (13π), ενώ για τη Φενέρ ξεχώρισαν Μότλεϊ (25π, 8 ριμπ) και Γουίλμπεκιν (13π).

Το ματς:

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τη Φενέρ να μπαίνει πιο δυνατά στο παρκέ και έχοντας σε εξαιρετικό βράδυ τον Μότλεϊ (είχε 15 πόντους με 7/7 δίποντα στην πρώτη περίοδο), προηγήθηκε με 16-9, ωστόσο η Βίρτους κατάφερε να μειώσει τη διαφορά χάρη στην ευστοχία της στα τρίποντα και μείωσε για το 25-27 του πρώτου δεκαλέπτου.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν στο πρόσωπο του Χάκετ τον πρωταγωνιστή τους στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τον πολύπειρο γκαρντ να προσφέρει τόσο σε σκοράρισμα, όσο και σε δημιουργία. Οι ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ, μέχρι η Μπολόνια να προηγηθεί με 40-35, ενώ πήγε στα αποδυτήρια ούσα μπροστά με 46-44.

Άστοχη στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου η Φενέρμπαχτσε, η οποία έχασε και τον προπονητή της, ο οποίος αποβλήθηκε με διαδοχικές τεχνικές ποινές. Με… μπροστάρηδες τους Σενγκέλια και Χάκετ, η ομάδα του Λούκα Μπάνκι ξέφυγε με +11 (57-46), κλείνοντας το τρίτο δεκάλεπτο με προβάδισμα 12 πόντων (70-58).

Μάλιστα, η γηπεδούχοι έφτιαξαν και τη μέγιστη υπέρ τους διαφορά μέχρι εκείνο το σημείο του ματς, στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου (+15, 73-58) χάρη σε τρίποντο του Σμιθ, Μότλεϊ και Γουίλμπεκιν προσπάθησαν να ξαναβάλουν τη Φενέρ στη διεκδίκηση της νίκης, ο Χέιζ μείωσε σε 82-74 στο 36’, αλλά η Βίρτους κατάφερε να «καθαρίσει» τελικά το παιχνίδι, επικρατώντας με 87-79.

Τα δεκάλεπτα: 25-27, 46-44, 70-58, 87-79

Τα στατιστικά του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x