Euroleague

Άντεξε στην αντεπίθεση της Βίρτους και έκανε άλμα τετράδας η Μονακό

Ένα σημαντικότατο βήμα στη μάχη που δίνει για να τερματίσει στην πρώτη τετράδα της Ευρωλίγκας έκανε η Μονακό, αντέχοντας στην αντεπίθεση της Βίρτους Μπολόνια και παίρνοντας τη μεγάλη νίκη με 81-78!

Έφυγε με σπουδαίο διπλό από την Μπολόνια και την έδρα της Βίρτους, κάνοντας άλμα τετράδας η Μονακο!

Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο, ξεφεύγοντας ακόμα και με +16 (27-43), είδε όμως τους γηπεδούχους να επιστρέφουν και να διεκδικούν στα ίσα τη νίκη, μέχρι και τα τελευταία δευτερόλεπτα.

Τελικά, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να αντέξουν στην αντεπίθεση των Ιταλών, παίρνοντας τη μεγάλη νίκη με 81-78, βελτιώνοντας το ρεκόρ τους σε 16-10 και κάνοντας σημαντικότατο βήμα για να τερματίσουν στην πρώτη τετράδα της regular season, η οποία δίνει πλεονέκτημα έδρας στα playoffs. Ίδιο ρεκόρ (16-10) έχει και η Βίρτους, η οποία υπερτερεί στην ισοβαθμία μετά τον θρίαμβό της με 83-59 στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, αλλά έχει μπροστά της πιο δύσκολο πρόγραμμα, μέχρι και το φινάλε της κανονικής περιόδου.

Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Λόιντ (24π) και Τζέιμς (21π, 6 ριμπ), ενώ από πλευράς Βίρτους ξεχώρισαν Μπελινέλι (21π με 5/9 τρίποντα), Λούντμπεγκ (15π, 3 ασίστ) και Σενγκέλια (12π, 4 ασίστ).

Το ματς


Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τη Μονακό να μπαίνει πιο δυνατά στο παρκέ, παίρνοντας το προβάδισμα με 5-0 χάρη σε συνεχόμενους πόντους του Λόιντ, ενώ οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να σκοράρουν στα πρώτα δύο αγωνιστικά λεπτά. Μπελινέλι και Σενγκέλια «έσπασαν το ρόδι» για τους γηπεδούχους, μειώνοντας σε 4-5, ενώ λίγο αργότερα ήερθε και το πρώτο προβάδισμα της Βίρτους (10-9) χάρη σε λέι απ του Σενγκέλια. Ωστόσο, η Μονακό ήταν εκείνη που έκλεισε καλύτερα το δεκάλεπτο, με τον Τζέιμς να φτάνει τους 6 για το 12-17, ενώ ο Οκόμπο διαμόρφωσε το 16-21 με τη λήξη του δεκαλέπτου.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (16-26), με τον Λόιντ να φτάνει τους 10 προσωπικούς πόντους, ενώ ευστόχησε σε ένα ακόμα τρίποντο, διαμορφώνοντα το 19-29. Με «όπλο» την άμυνά της και έχοντας καλά ποσοστά ευστοχίας στην άλλη πλευρά του παρκέ, η Μονακό έφτασε να προηγείται μέχρι και με +16 (27-43), πριν ο Μπελινέλι σκοράρει 8 συνεχόμενους δικούς του πόντους, μειώνοντας για τους γηπεδούχους στο 35-45 του πρώτου ημιχρόνου.

Όπως ολοκληρώθηκε η δεύτερη περίοδος, έτσι ξεκίνησε η τρίτη, με τον Μπελινέλι να σκοράρει για τρεις διαμορφώνοντας το 38-45. Η Μονακό έμεινε για τρία λεπτά χωρίς καλάθι, δίνοντας το δικαίωμα στη Βίρτους να πλησιάσει στο 41-45, ενώ το σερί των γηπεδούχων έφτασε μέχρι το 10-1, πλησιάζοντας σε «απόσταση αναπνοής» (45-46). Ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα, με Τζέιμς και Τζαιτέ να κρατούν μπροστά τους Μονεγάσκους (48-55), οι οποίοι μπήκαν στην τελευταία περίοδο όντας μπροστά με 60-54.

Η Μονακό διατήρησε το μικρό υπέρ της προβάδισμα μέχρι και το ρολόι να δείξει 6 λεπτά για το φινάλε, όταν ο Κορντινιέ ισοφάρισε σε 66-66, ενώ οι γηπεδούχοι πήραν μετά από ώρα το προβάδισμα χάρη σε εύστοχο τρίποντο του Πολονάρα (69-68). Σε εκείνο το σημείο του ματς ανέλαβε ξανά δράση ο Μαίκ Τζέιμς, πετυχαίνοντας 6 σερί πόντους για το 70-74, ενώ ο απίθανος Μπελινέλι έφτασε τους 21, ισοφαρίζοντας με τρίποντο σε 74-74. Ο Σενγκέλια αποβλήθηκε με πέντε φάουλ μπαίνοντας στην «τελική ευθεία» του ματς, ο Τζέιμς αστόχησε σε τρίποντο με το σκορ στο 78-79 και με 30'' να μένουν για το τέλος, ενώ ο Λούντμπεργκ αστόχησε σε δύο τρίποντα, με τα οποία είχε την ευκαιρία να χαρίσει τη νίκη στη Βίρτους. Τελικά, ήταν η Μονακό εκείνη που χαμογέλασε, επικρατώντας με το τελικό 81-78.

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 35-45, 54-60, 78-81

Τα στατιστικά του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x