Euroleague

Χαμογέλασε στο θρίλερ και πάει Final-4 η Εφές!

Στο μπρα-ντε-φερ της Πόλης, η Εφές επικράτησε 88-83 της Ρεάλ, η οποία φλέρταρε με επική ανατροπή στη σειρά και έκλεισε εισιτήρια για το Final-4 όπου θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ στα ημιτελικά.

Happy end για την Εφές και πάει στο Final-4 για… ρεβάνς.

Οι Τούρκοι επικράτησαν 88-83 της Ρεάλ στο Game 5 των playoffs της Ευρωλίγκας, έκαναν το 3-2 και σφράγισαν εισιτήρια για Κολωνία, όπου θα αντιμετωπίσουν την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στα ημιτελικά σε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να πάρουν μια μικρή εκδίκηση για την ήττα στον τελικό του 2019.

Φοβερό σε εξέλιξη το παιχνίδι, με τη «βασίλισσα» να είναι ανώτερη στο πρώτο μέρος, αλλά και αποφασισμένη για επική ανατροπή στη σειρά, στην οποία είχε επιστρέψει από το 0-2, αλλά στο δεύτερο μέρος σε ένα ματς για γερά νεύρα, η ομάδα του Αταμάν έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της, κερδίζοντας τη μάχη στα σημεία.

Σε φανταστικό βράδυ ο Σίνγκλετον, με τον πρώην άσο του Παναθηναϊκού να κάνει φανταστική δουλειά σε επίθεση και άμυνα, έχοντας 26 πόντους (5/7 δίποντα, 3/3 τρίποντα), 8 ριμπάουντ και ισάριθμα κερδισμένα φάουλ. Πολύ καλός ο Μίτσιτς με 18 πόντους και 5 ασίστ, αλλά ήρωας ο Σίμον στο τέλος, βάζοντας απίθανο τρίποντο αλά… Γιούλ στα 39’’ για το 83-80, ενώ συνολικά είχε 17 πόντους. «Ξύπνησε» στο στην τέταρτη περίοδο ο Λάρκιν, έχοντας και αυτός σημαντική συμβολή στη νίκη.

Πλουραλισμό στην επίθεση παρουσίασε η Ρεάλ, η οποία είχε δέκα παίκτες με σκορ, με τον Λαπροβίτολα να είναι πρώτος με 17 (2/3 δίποντα και 4/7 τρίποντα), τον Τόμκινς να ακολουθεί με 12, εκτελώντας, ωστόσο, τους γηπεδούχους σε κρίσιμα σημεία, ενώ X-Factor ήταν ο Αλοθέν με 7 πόντους σε 13:36. Από 10 Κάρολ και Γιούλ, ενώ επανήλθε μετά τον τραυματισμό του ο Ταβάρες με 8 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Το ματς
Η αναμέτρηση δεν είχε το εκρηκτικό ξεκίνημα της Μεγάλης Πέμπτης, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν σχεδόν χέρι-χέρι, αλλά την Εφές να δείχνει πιο πολύ έξω από τα… νερά της, καθώς δεν έβρισκε σκορ από την περιφέρεια. Με τον Λάρκιν να έχει 0/3 τρίποντα στην πρώτη περίοδο, ο Σίνγκλετον, ο οποίος βρήκε θέση στην αρχική πεντάδα, προφανώς με σκοπό να βοηθήσει στην άμυνα βάσει σωματοδομής, έδωσε πολλά πράγματα και μπροστά. Ουσιαστικά, ήταν σημείο αναφοράς σε αυτό το διάστημα και με τους έξι γρήγορους πόντους έκανε το 8-4 στα 7:57, ενώ έδειξε ζεστός και στη συνέχεια φτάνοντας τους 9 για το 16-17, αλλά ο Λάσο είχε βγάλει νέο άσο από το μανίκι με τον Αλοθέν να μετρά 7 πόντους, όντας απόλυτα εύστοχος, 3 ασίστ και 2 ριμπάουντ για το 18-21 στο πρώτο δεκάλεπτο.

Τον έλεγχο της κατάστασης είχε συνολικά και στη δεύτερη περίοδο η Ρεάλ. Για να μην πούμε ότι ήταν απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης, καθώς στο μεγαλύτερο μέρος ήταν μπροστά στο σκορ, είχε καθαρό μυαλό και το πλάνο του Λάσο λειτουργούσε σχεδόν κατά γράμμα. Το 29-27 με τον Μίτσιτς στα 06:37, όπως και το 31-27 στη συνέχεια με τον Σίμον δεν άγχωσαν τη «βασίλισσα» και η πίεση ήταν στην αντίθετη πλευρά, με τον χρόνο να λειτουργεί κατά των γηπεδούχων, που έβλεπαν τον απόλυτο σταρ τους, Σέιν Λάρκιν, να μην έχει καθαρό μυαλό. Την ώρα που Σίνγκλετον και Μίτσιτς δεν ήταν αρκετοί για να οδηγήσουν μόνοι τους την Εφές σε νίκη-πρόκριση. Ο Τόμκινς μπήκε στην εξίσωση και η Ρεάλ έφερε τούμπα την κατάσταση με έξι πόντους του Αμερικανού και με τον Λαπροβίτολα να δηλώνει «παρών», αλλά και τον Ταβάρες να πετυχαίνει το τελευταίο καλάθι, διαμορφώθηκε το 36-41 του πρώτου μέρους.

Εντελώς διαφορετική ήταν η αναμέτρηση στην τρίτη περίοδο. Η Εφές ήταν… Εφές, δίχως να έχει ξανά τον Λάρκιν σε καλό φεγγάρι. Με τον Σίγκλετον να είναι… παντού και τον Μίτσιτς να παίζει και για το alter ego του, έπειτα από ένα σχετικά ισορροπημένο ξεκίνημα, η ομάδα του Αταμάν πήρε φόρα και με σερί 14-0 διαμόρφωσε το 55-44. Ωστόσο, η Ρεάλ υπενθύμισε ότι τη «βασίλισσα» δεν πρέπει να την ξεγράφεις, καθώς στο… άψε-σβησε ροκάνισε ένα μεγάλο μέρος της διαφοράς. Ο Τόμκινς βγήκε και πάλι μπροστά στα δύσκολα και με δύο κολλητά τρίποντα μείωσε σε 57-53 στο 02:18. Ο Σίνγκλετον έδωσε νέα ανάσα με τρίποντο, αλλά Γιουλ και Ταβάρες πέτυχαν από δύο πόντους για το 60-57.

Ο Σίνγκλετον είχε και πάλι κρύο αίμα και στο ξεκίνημα της τελικής ευθείας έδωσε μαξιλαράκι πέντε πόντων (62-57), ενώ μετά τους πέντε γρήγορους πόντους από Λαπροβίτολα και Γκαρούμπα, εκτέλεσε έξω από τα 6.75 μ. για το 65-62. Με καλάθι τριών πόντων του Ρούντι η Ρεάλ πήρε το πάνω χέρι μετά από αρκετή ώρα (68-69) και από εκεί και μετά τα πάντα άρχισαν να κρέμονται σε μια λεπτή κλωστή, καθώς ακολούθησαν αρκετές εναλλαγές στο σκορ. Ο Αργεντινός κρατούσε όρθια τη Ρεάλ, την ώρα που είχε αρχίσει να γίνεται παράγοντας στο παιχνίδι και ο Λάρκιν, ο οποίος έδειξε αποφασισμένος να στείλει την ομάδα του στο Final, αφήνοντας με το τρίποντο για το 78-75, πίσω την κακή εμφάνιση που είχε προηγηθεί.

Ο Αμπάλδε απάντησε και έφερε την κατάσταση στα ίσα, όπως και ο Ταβάρες μετά τις δύο βολές του Αμερικάνου. Το πλέον καθοριστικό καλάθι σημειώθηκε στα 39’’ πριν το τέλος και ήταν τριών πόντων, με τον Σίμον να ευστοχεί με αδιανόητο τρόπο.


Η Εφές είχε καθαρό μυαλό στο φινάλε και ωριμότητα να διαχειριστεί το προβάδισμα σφραγίζοντας τη νίκη με τις βολές από Σίνγκλετον, Ντάνστον και Μίτσιτς.



Τα δεκάλεπτα: 18-21, 36-41, 60-57, 88-83
Εφές-Ρεάλ 88-83
Εφές-Ρεάλ 88-83

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x