Euroleague

Έκλεισε το σπίτι του Σάρας με σούπερ Σλούκα ο Ζοτς!

Η Φενέρμπαχτσε, με ορχήστρες τους Σλούκα-Κάλινιτς, μεταμορφώθηκε στο δεύτερο μέρος και πήρε μεγάλο διπλό επί της Ζαλγκίρις με 85-78. Τι σημαίνει αυτό για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Θρίαμβος για τη Φενέρμπαχτσε μέσα στο Κάουνας. Η ομάδα του Ομπράντοβιτς... άλλαξε τσιπ στο δεύτερο μέρος, «εγκλώβισε» τη Ζαλγκίρις και πανηγύρισε σπουδαίο διπλό με 85-78.

Κάπως έτσι, λοιπόν, οι πρωταθλητές Ευρώπης ανέβηκαν στο 18-7, εξασφάλισαν και μαθηματικά την παρουσία τους στα φετινά πλέι οφ και συνεχίζουν τη... μάχη με τον Ολυμπιακό για τη δεύτερη θέση της κανονικής διάρκειας (στο 18-7 και η ελληνική ομάδα που υπερτερεί στην ισοβαθμία).

Την ίδια ώρα, η ομάδα του Σάρας έπεσε στο 15-10 και μοιράζεται την τέταρτη θέση με τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία έχει το ίδιο ρεκόρ. Ο Παναθηναϊκός είναι στο 14-11 και με αυτό το αποτέλεσμα διατηρεί κάποιες ελπίδες για την τετράδα, αν και υπενθυμίζεται πως ουσιαστικά απέχει... δύο νίκες από Ζαλγκίρις και Μαδριλένους, αφού υστερεί σε τυχόν ισοβαθμία και με τους δύο.

Μεγάλη εμφάνιση από τον Σλούκα που βγήκε... μπροστά στο τελευταίο δεκάλεπτο, έχοντας συνολικά 15 πόντους, 5 αασίστ και 1 κλέψιμο. Το κυριότερο πως οργάνωσε μαεστρικά τους φιλοξενούμενους όταν η μπάλα έκαιγε, ενώ έβαλε και το πλέον κρίσιμο τρίποντο, 90'' πριν το φινάλε, όταν διαμόρφωσε το 71-77 και ουσιαστικά... έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του.

Εξαιρετικός και ο Κάλινιτς με 12 πόντους, 6 ασίστ, ενώ διψήφιος ήταν και ο Βέσελι, προσθέτοντας άλλους 13. Από πλευράς ηττημένων, 15 πόντους σημείωσε ο Γιανκούνας, 14 ο Πάνγκος (4 ασίστ), ενώ ο Μίτσιτς είχε 11 πόντους με 5 ασίστ. Ένα... κάπως παράδοξο στατιστικό το γεγονός πως η Ζαλγκίρις σούταρε μόλις 10 φορές (έβαλε τις 5) από τα 6,75.

Η Φενέρ «μεταμορφώθηκε» στο δεύτερο μέρος, όπου έπαιξε πραγματικά βάσει της ποιότητάς της. Είναι ενδεικτικό πως στο τέταρτο δεκάλεπτο έβαλε 33 πόντους κι ενώ σε όλο το πρώτο μέρος είχε 31! 5' πριν το τέλος, οι Τούρκοι πέρασαν μπροστά με 65-66 κι έκτοτε δεν κοίταξαν ποτέ πίσω...

Τα δεκάλεπτα: 24-17, 40-31, 58-52, 78-85

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x