Ασταμάτητη και απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, η Βαλένθια, συνεχίζει στην κορυφή της Ευρωλίγκας, με ένα επιβλητικό 106-89.
To ματς που στο 28’ ήταν στους τέσσερις πόντους (64-68) τελείωσε με ένα 38-25 στα τελευταία 12 λεπτά. Κορυφαίος για τους Ισπανούς, ο Δομινικανός, Ζαν Μοντέρο με 25 πόντους, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ & 4 κλεψίματα και 31 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, ενώ είχαν άλλους τέσσερις διψήφιους, αφού Μπαντιό και Μουρ από 15, ο Τέιλορ είχε 13 και Μπράξτον Κι πρόσθεσε άλλους 10. Για τον Ερυθρό Αστέρα 22 είχε ο Νουόρα, 17 εκ των οποίων στην 3η περίοδο.
Mε Μπαντιό, Μοντέρο και Τέιλορ να οδηγούν το σκοράρισμα και συνολικά οκτώ παίκτες να έχουν βρει σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο, η Βαλένθια πήρε κεφάλι από την εκκίνηση και με ένα επιμέρους 2-13 στα τελευταία 3:30 του πρώτου δεκαλέπτου, είχε πάρει ήδη διαφορά 14 πόντων, με 9/13 δίποντα και 4/6 τρίποντα.
Στο 2ο δεκάλεπτο, ο Ερυθρός Αστέρας με την άμυνα του, προσπάθησε να επιβραδύνει τον ξέφρενο ρυθμό των Ισπανών και τα κατάφερε ως ένα βαθμό, με την διαφορά να κυμαίνεται για αρκετή ώρα στο όριο των δέκα πόντων. Ένα 7-0 σερί των Λεβαντίνων όμως, 3:16 πριν το φινάλε του ημιχρόνου, εκτόξευσε τη διαφορά στο +17 για τους φιλοξενούμενους, με οδηγό τον Μοντέρο, που έφτασε σε εκείνο το χρονικό σημείο τους 15 για το υπέρ τους 48-31, με το πρώτο μέρος να κλείνει στο 54-37 για τους Ισπανούς.
O Eρυθρος Αστέρας μπήκε με φόρα στο 3ο δεκάλεπτο για να φέρει το ματς στο -8, με δύο τρίποντα του Νουόρα και ένα γκολ-φάουλ του Μονέκε για το 46-54 μέσα σε ένα αγωνιστικό λεπτό και το σερί διευρύνεται σε 13-0 στη συνέχεια για το 50-54, μόλις σε 2:16 στο 3ο δεκάλεπτο. Η Βαλένθια όμως θα βρει τρόπο να απαντήσει άμεσα με τον Μπαντιο να σημειώνει πέντε πόντους σε ένα δικό σερί με 9-0 που έφερε και πάλι τους Ισπανούς στο +13 με το υπέρ της 63-50, περίπου στα μισά της 3ης περιόδου.
Με τον Νουόρα να έχει πάρει φωτιά, ωστόσο και να φτάνει τους 22, με 17 στο 3ο δεκάλεπτο, ο Ερυθρός Αστέρας θα μειώσει ξανά στους τέσσερις (64-68). Ο Μπράξτον Κι με τέσσερις δικούς του πόντους και με άλλους πέντε του Τέιλορ, ωστόσο, βρίσκουν πάλι απάντηση για τους Ισπανούς για το 64-77 με ένα 9-0 σερί, για να λήξει έτσι η 3η περίοδος στο +13 για τους Ισπανούς.
H Βαλένθια με τρίποντο του Ντάριους Τόμπσον εκτοξεύει ξανά τη διαφορά στο +16 για το υπέρ της 80-64 στο 32’. Η Βαλένθια γκάζωσε και στην ουσία με το 67-88 στο 34’ είχε τελειώσει πρόωρα το ματς, με ένα επιμέρους σκορ 20-3 υπέρ της, από την ώρα που οι Σέρβοι μείωσαν για τελευταία φόρα στους τέσσερις πόντους. Το ματς ολοκληρώθηκε με το εντυπωσιακό 106-89 για τη Βαλένθια.
Tα δεκάλεπτα: 20-34, 37-54, 64-77, 89-106
Τα στατιστικά του αγώνα
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






