Euroleague

Γκρέμισε τα όνειρα της Βαλένθια για playoffs ο Ερυθρός Αστέρας

Την εντός έδρας νίκη με 92-73 κόντρα στη Βαλένθια πανηγύρισε ο Ερυθρός Αστέρας, ξεκινώντας ιδανικά τη διαβολοβδομάδα και γκρεμίζοντας τα όνειρα των Ισπανών για είσοδο στην οκτάδα της Ευρωλίγκας.

Έκαμψε την αντίσταση της Βαλένθια και διατήρησε ζωντανές -τις λιγοστές ελπίδες που έχει για είσοδο στα playoffs της φετινής Ευρωλίγκας ο Ερυθρός Αστέρας!

Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσίασαν καλό αγωνιστικό πρόσωπο τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά, επικρατώντας 92-73 των Ισπανών και πανηγυρίζοντας τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους, μετά από εκείνη επί της Μπασκόνια την περασμένη εβδομάδα. Έτσι, βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 14-17, πιάνοντας την αποψινή τους αντίπαλο, ενώ συνεχίζουν να κυνηγούν ένα μικρό θαύμα που θα τους δώσει την πρόκριση στα playoffs.

Από την άλλη, η Βαλένθια ηττήθηκε για έκτη φορά στις επτά πιο πρόσφατες αγωνιστικές της διοργάνωσης και πλέον ψάχνει και εκείνη ένα θαύμα , έτσι ώστε να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στην κανονική διάρκεια της φετινής Ευρωλίγκας, ούσα στην πρώτη οκτάδα της βαθμολογίας.

Κορυφαίοι για τους νικητές οι Πετρούσεφ (20π, 7ριμπ.), Ντόμπριτς (16π.), Καμπάτσο (15π, 7 ασίστ) και Βιλντόζα (9π, 7 ασίστ), ενώ για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισαν Ραντεμπό (14π.), Χάρπερ (12π.) και Τζόουνς (12π.).



Το ματς


Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Ερυθρό Αστέρα να μπαίνει δυνατότερα στο παρκέ της «Aleksandar Nikolic Hall» (όπου βρέθηκε και αποθεώθηκε ο Νόβακ Τζόκοβιτς) και με όπλο του την άμυνα, να προηγείται με 7-2. Η Βαλένθια αντέδρασε και ισοφάρισε με τρίποντο του πολύπειρου Κλαβέρ, πριν οι Βιλντόζα και Καμπάτσο αναλάβουν δράση επιθετικά για τους γηπεδούχους, οι οποίοι ξαναβρέθηκαν στο +6 (17-11). Ωστόσο, στα τελευταία λεπτά της πρώτης περιόδου οι παίκτες του Αστέρα ήταν άστοχοι, επιτρέποντας στους Ισπανούς να φτιάξουν σερί 10-4, παίρνοντας το πρώτο τους προβάδισμά στο ματς (20-21), με τη λήξη του δεκαλέπτου.



Η πιεστική άμυνα απέφερε καρπούς για τη Βαλένθια στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου και τα συνεχόμενα τρίποντα των Λόπεθ-Αροστέγι και Χάρπερ τη διατήρησαν στη θέση του οδηγού (28-30). Την ημέρα των γενεθλίων του, ο Μπεν Μπέντιλ σκόραρε 4 σερί πόντους για το 32-30, ενώ δύο διαδοχικά τρίποντα από Βιντόζα και Χόλαντ, έβαλαν μπροστά τον Ερυθρό Αστέρα με 39-33, στο 28’. Οι φιλοξενούμενοι δυσκολευόντουσαν να βρουν εύκολα καλάθια και το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους Σέρβους να έχουν μικρό προβάδισμα (46-41).



Ο Ερυθρός Αστέρας επέστρεψε ορεξάτος από τα αποδυτήρια και με τον Καμπάτσο να μοιράζει συνεχώς ασίστ, έφτιαξε σερί 7-0 και πήρε διψήφιο προβάδισμα (53-43) για πρώτη φορά στο παιχνίδι. Το 58-51 ήρθε μετά από συνεχόμενα εύστοχα τρίποντα από τις δύο ομάδες, ενώ η Βαλένθια προσπαθούσε να... αντέξει στον επιθετικό οίστρο των γηπεδούχων. Ο Ριβέρο μείωσε σε 65-60, πριν ο Πετρούσεφ διαμορφώσει το 67-60 της τρίτης περιόδου, φτάνοντας τους 14 προσωπικούς πόντους.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο τέταρτο και καθοριστικότερο δεκάλεπτο δίνοντας έμφαση στις άμυνές τους, ενώ τα καλάθια ερχόντουσαν… με το σταγονόμετρο. Ο Μπέντιλ έγινε διψήφιος κάνοντας το 71-64, η Βαλένθια έμεινε χωρίς καλάθι για 4:30 αγωνιστικά λεπτά και ο Χόλαντ με τρίποντο χάρισε στους «ερυθρόλευκους» το μεγαλύτερο προβάδισμά τους στο ματς (76-64), με 6:40 να απομένουν για το φινάλε. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να επιστρέψουν, αλλά δεν κατάφεραν ποτέ να ξαναπλησιάσουν στο σκορ, με τον Ερυθρό Αστέρα να πανηγυρίζει τελικά τη νίκη με , διατηρώντας ζωντανές τις ελπίδες του για είσοδο στα playoffs.

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 46-41, 67-60, 92-73

Τα στατιστικά του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x