Euroleague

Clutch Νέντοβιτς λύτρωσε τον Ερυθρό Αστέρα και έσβησε τις ελπίδες της Βιλερμπάν!

Ο Ερυθρός Αστέρας πήρε μία νίκη... θρίλερ με 71-67 δια χειρός Νεμάνια Νέντοβιτς απέναντι στη μαχητική Βιλέρμπάν που βρέθηκε στο ημίχρονο στο -15.

Μίλησε η κλάση του Νεμάνια Νέντοβιτς για τον Ερυθρό Αστέρα στο τέλος κόντρα στη Βιλερμπάν και με μπάσιμο στα τελευταία δευτερόλεπτα διαμόρφωσε το 71-67.

Το ματς

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ερυθρός Αστέρας μπήκε με το πόδι στο γκάζι, πράττοντας ένα επιμέρους 9-0 με τον Λούκα Βιλντόζα να σκοράρει γρήγορα 5 πόντους μέσα σε τρία αγωνιστικά λεπτά. Η Βιλερμπάν χρειάστηκε λίγο προκειμένου να αφουγκραστεί την κατάσταση, όμως κατόρθωσε να μειώσει (13-8) με καλάθι του Γιουσουφά Φαλ.

Στην δεύτερη περίοδο οι γηπεδούχοι παρέμειναν σε ρόλο οδηγού και με τον Νίκολα Ιβάνοβιτς να κινεί τα νήματα στην επίθεση, έδωσε για πρώτη φορά διψήφια διαφορά στην ομάδα του (27-16). Τη δική του πινελιά πρόσθεσε ο Λούκα Μίτροβιτς. Έτσι, το σύνολο του Ντούσκο Ιβάνοβιτς βρέθηκε στην ανάπαυλα με +15 σε μία καθολική εμφάνιση στο πρώτο μέρος.

Στην επανέναρξη τα δεδομένα άλλαξαν με τους Γάλλους να τρέχουν σερί 13-2 (40-36) και να απειλούν άμεσα την πρωτοκαθεδρία των Σέρβων. Προφανώς, η αναμέτρηση ξεκίνησε σε αγώνας επίδειξης για τον Ερυθρό στο δεύτερο μέρος το σύνολο του Ντι Τζέι Πάρκερ ανέβασε ρυθμούς και επέστρεψε για να μείνει. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς με 2’ για το τέλος της τρίτης περιόδου ευστόχησε σε τρίποντο για το 51-43, αλλά ο Τσαρλς Καχούντι σημείωσε πέντε πόντους άμεσα.

Στην τελευταία περίοδο αμφότερες έριξαν στο παρκέ τα καλύτερα… χαρτιά τους και παρέθεσαν όλο το πάθος τους. Χέρι-χέρι για ένα δεκάλεπτο, χρειάστηκε να βγουν μπροστά οι μεγάλες προσωπικότητες. Στο τηλεφώνημα απάντησε ο Νεμάνια Νέντοβιτς και με λιγότερο από 10’’ να μένουν στο ρολόι ευστόχησε σε lay-up για να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του (69-67). Έτσι, το ροζ φύλλο του ματς (71-67) κατέληξε στις αποσκευές του Ντούσκο Ιβάνοβιτς και της ομάδας του.

Τα δεκάλεπτα: 17-14, 38-23, 54-53, 71-67

Η στατιστική του αγώνα εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x