Euroleague

Σαρωτικός Ερυθρός Αστέρας διέλυσε τη Βιλερμπάν στο πρώτο ματς της Ευρωλίγκας!

Ο Ερυθρός Αστέρας ήταν κυριαρχικός στο πρώτο ματς της φετινής Ευρωλίγκας και διέλυσε με σκορ 94-73 τη Βιλερμπάν στην «φλεγόμενη» Stark Arena, ξεκινώντας με το «δεξί» τη διοργάνωση!

Με «υπερηχητικό» τρόπο ξεκίνησε την Ευρωλίγκα ο Ερυθρός Αστέρας!

Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς ήταν ασταμάτητη κόντρα στη Βιλερμπάν και τη νίκησε με σκορ 94-73, ξεκινώντας με το «δεξί» τη διοργάνωση και δείχνοντας πως φέτος έχει τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσει!

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την αδιανόητη ατμόσφαιρα στη «Stark Arena» και πήραν εξαρχής τον έλεγχο του αγώνα, τον οποίο δεν έχασαν ποτέ, φτάνοντας να προηγούνται μέχρι και με +25 (62-37).

Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Σαμπάζ Νέιπιερ, που απέδειξε ότι είναι από τις κορυφαίες μεταγραφές του καλοκαιριού, σκοράροντας 21 πόντους. 17 πόντους πέτυχε ο Ρόκας Γκεντράιτις, ενώ 14 πέτυχε ο Μάρκο Σιμόνοβιτς και 12 ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Για τους φιλοξενούμενους, που απογοήτευσαν, ξεχώρισε ο Ζοφρί Λοβέρν με 18 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Το ματς

Ο Ερυθρός Αστέρας μπήκε πολύ δυναμικά στο ματς με πρωταγωνιστές τους Μάρκο Σιμόνοβιτς και Σαμπάζ Νέιπιερ, ξεφεύγοντας από νωρίς με 10 πόντους (17-7). Πάρις Λι και Ζοφρί Λοβέρν προσπάθησαν να μειώσουν, όμως ο Νέιπιερ επανέφερε τη διψήφια διαφορά (24-14). Με τρίποντο του Χάνγκα οι γηπεδούχοι πήγαν και στο +13 (29-16), με την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται στο 29-18.



Στη δεύτερη περίοδο, η εικόνα του ματς παρέμεινε σταθερή, με τους γηπεδούχους να κυριαρχούν στο παρκέ και να μένουν μπροστά με διψήφιες διαφορές, χάρη στην είσοδο του πολύ θετικού Μίλος Τεόντοσιτς (34-20), με τον Νέντοβιτς να διαμορφώνει το +15 (37-22). Σταδιακά, στον... χορό μπήκε και ο Ρόκας Γκιεντράιτις, με τον Νέιπιερ να παραμένει «καυτός» και τη διαφορά να ξεφέυγει μέχρι το +21 του ημιχρόνου (52-31).



Στο δεύτερο μέρος, οι Γάλλοι μπήκαν με μία διάθεση να μειώσουν, ρίχνοντας τη διαφορά στους 17 χάρη στον Λουβαβού-Καμπάρο (54-37), με τον απίθανο Νέιπιερ να απαντά με τρίποντο (57-37). Oι Σέρβοι ξαναμπήκαν στο πνεύμα του αγώνα και μάλιστα ανέβασαν ακόμη περισσότερο το προβάδισμά τους, το οποίο έφτασε μέχρι το +25 (62-37). Η Βιλερμπάν έριχνε συνεχώς τη διαφορά, ποτέ όμως σε μονοψήφιο αριθμό, με τους γηπεδούχους να ελέγχουν το ματς χάρη στον τρομερό Νέντοβιτς μέχρι το φινάλε της τρίτης περιόδου (69-55).

Ερυθρός Αστέρας-Βιλερμπάν

Κι ενώ η Βιλερμπάν άρχισε να... ελπίζει με το όχι και τόσο απαγορευτικό -14, με ένα γρήγορο 5-0 αυτό μετετράπη ξανά σε -19 (74-55), χάρη σε Νέντοβιτς και Σιμόνοβιτς. Από εκεί και πέρα, το υπόλοιπο ματς ήταν διαδικαστικό, με τους γηπεδούχους να κατεβάζουν ρυθμούς και την κατάσταση να μην αλλάζει μέχρι το φινάλε.

Τα δεκάλεπτα: 29-18, 52-31, 69-55, 94-73

Αναλυτικά στατιστικά του αγώνα εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x