Euroleague

Μέγας Νέντοβιτς… υπέγραψε την επιστροφή του Ερυθρού Αστέρα στις νίκες!

Το ξέσπασμα του Νέντοβιτς στα μισά της τρίτης περιόδου ώθησε τον Ερυθρό Αστέρα στη νίκη (97-83) επί της Εφές, για την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα έπειτα από δύο σερί ήττες!

Εμφατική επιστροφή στις νίκες για τον Ερυθρό Αστέρα!

Με τον Νεμάνια Νέντοβιτς να παίρνει… φωτιά στα μισά της τρίτης περιόδου, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν την ανατροπή απέναντι στην Εφές και στο τέλος επικράτησαν 97-83!

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου σταμάτησε το σερί των δύο ηττών, ανεβαίνοντας το 4-7, ενώ από την άλλη οι πρωταθλητές Τουρκίας υποχώρησαν στο 5-6.

Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού ήταν και κορυφαίος με 23 πόντους, ενώ εξαιρετική εμφάνιση και από τον Λούκα Μίτροβιτς με 19π. και 7 ριμπάουντ.

Από την Εφές, ξεχώρισαν οι Σέιν Λάρκιν και Γουίλι Κλάιμπερν με 21π. και 17π. αντίστοιχα. Θετικό ντεμπούτο από τον νεοαποκτηθέντα Μάικ Ντάουμ με 10π. και 2 ριμπάουντ.

Το ματς
Πολύ γρήγορο ρυθμό είχε από νωρίς η αναμέτρηση, με το προβάδισμα να άλλαζε συνεχώς χέρια και τον Ερυθρό Αστέρα να κλείνει μπροστά την πρώτη περίοδο, με την ελάχιστη διαφορά (22-21). Στο ίδιο τέμπο συνεχίστηκε το παιχνίδι και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν (38-37), μέχρι το 16’. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, η Εφές έκανε την αντεπίθεσή της με τον Κλάιμπερν και τον νεοαποκτηθέντα Ντάουμ, πηγαίνοντας ακόμη και στο +9 (40-49), με το τρίποντο του Τεόντοσιτς να διαμορφώνει το 43-49 του πρώτου ημιχρόνου.

Φορτσάτο ξεκίνημα από τον Ερυθρό Αστέρα στο δεύτερο μέρος, με αποτέλεσμα να φέρει το ματς στον πόντο (50-51), στο πρώτο δίλεπτο. Οι Λάρκιν και Κλάιμπερν έδωσαν «ανάσα» στους Τούρκους (52-57), με τους «ερυθρόλευκους» να απαντούν με τον Νέντοβιτς, ο οποίος πήρε… φωτιά και τους πήγε στο +7 (68-61), στο 25’. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι φιλοξενούμενοι έκαναν την αντεπίθεσή τους και με τους Τόμπσον και Τζόουνς πλησίασαν στο καλάθι (72-70), στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έκανε δυνατό ξεκίνημα και στο τέταρτο δεκάλεπτο, κάνοντας αρχικά σερί 6-0 για το +8 (78-70) και έχοντας τον πλήρη έλεγχο μέσα από την άμυνά της ξέφυγε στο +12 (89-77), στο 38’. Στα τελευταία λεπτά η Εφές… παραδόθηκε εντελώς και έτσι ο Ερυθρός Αστέρας έφτασε στη νίκη με το τελικό 97-83.

Τα δεκάλεπτα: 22-21, 43-49, 72-70, 97-83

Δείτε εδώ τα στατιστικά του ματς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x