Euroleague

Τρομερός Ερυθρός Αστέρας έριξε… σφαλιάρα στην Μακάμπι!

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, ο Ερυθρός Αστέρας επικράτησε 69-68 της Μακάμπι και ξεκόλλησε από την τελευταία θέση της Euroleague.

Εμφάνιση από τα παλιά για τον Ερυθρό Αστέρα, με την ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς να λυγίζει την Μακάμπι, καθώς επικράτησε 69-68 και ξεκόλλησε από την τελευταία θέση της Euroleague.

Το ματς

Ο Ερυθρός Αστέρας μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και με πρωταγωνιστή τον Μπέντιλ έφτασε έως και το +8 (18-10) στο 4’. Από εκεί και έπειτα, παρά το γεγονός πως η Μακάμπι προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με 27-18.

Στην πολύ φτωχή, από άποψη σκοραρίσματος δεύτερη περίοδο, οι Ισραηλινοί μείωσαν στο -5, με τους Μπόλντγουιν και Χίλιαρντ να βγαίνουν μπροστά, ενώ η εξαιρετική άμυνα και από τις δύο πλευρές δεν επέτρεψε πολλούς πόντους, με το ημίχρονο να τελειώνει με 36-29 υπέρ των Σέρβων.

Στην τρίτη περίοδο, η ομάδα Οντέτ Κάτας έδειξε να βρίσκει τον εαυτό της και με τον Σόρκιν σε εξαιρετική κατάσταση όχι απλώς μείωσε στο σκορ σε 38-37, αλλά πέρασε και μπροστά (39-38) με καλάθι του Μπράουν. Στη συνέχεια, η ομάδα του Βελιγραδίου, και με τους Νέντοβιτς και Μίτροβιτς να βγαίνουν μπροστά, έφτασε στο 50-44 στο 29', με το τρίτο δεκάλεπτο να την βρίσκει μπροστά στο σκορ με 50-47.

Η τελευταία περίοδος ήταν συναρπαστική. Η Μακάμπι μείωσε στο -2 στο 25' (62-60), ο Ερυθρός Αστέρας έφτασε στο 68-60 με ηγέτη τον Μάρτιν, με τους Ισραηλινούς να επιστρέφουν και πάλι, αρχικά φτάνοντας στο 69-66 και εν συνεχεία στο 69-68, έχοντας και την τελευταία επίθεση. Εκεί, δεν κατάφερε να πάρει το ματς, με τον Ερυθρό Αστέρα να παίρνει μία μεγάλη νίκη, φτάνοντας στο 4-6. Με αυτόν τον τρόπο ξεκόλλησε από τον... πάτο της βαθμολογίας, προσπέρασε πέντε ομάδες και ανέβηκε στην 13η θέση της διοργάνωσης.

Να σημειωθεί πως η ομάδα του Βελιγραδίου έκανε το 3/3 στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση με τον Ιβάνοβιτς στον πάγκο, ενώ η Μακάμπι ψάχνει ακόμη την πρώτη εκτός έδρας νίκη, ούσα στο 5-5.

Τα δεκάλεπτα: 27-18, 36-29, 50-47, 69-68

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x