Euroleague

Γλίτωσε από του Ερυθρού Αστέρα τα… δόντια η Μπαρτσελόνα

Με πάρα πολύ μεγάλο κόπο, η Μπαρτσελόνα κατάφερε τελικά να πάρει τη νίκη στο Βελιγράδι επί του Ερυθρού Αστέρα (69-76) και παραμένει στην κορυφή με ρεκόρ 13-2.

Μπορεί να χαλάρωσε υπερβολικά, μπορεί να χάιδεψε απλά το γκάζι, αλλά η Μπαρτσελόνα κατάφερε να περάσει και από την έδρα του Ερυθρού Αστέρα επικρατώντας 76-69 και ανέβηκε στο 13-2, εδραιώνοντας την παρουσία της στην κορυφή της βαθμολογίας.

Από την άλλη πλευρά, ο Ερυθρός που έμεινε με την παρηγοριά των εξαιρετικών εντυπώσεων σε ακόμα μία αναμέτρηση, έπεσε στο 6-9, αλλά εξακολουθεί να μην χάνει την επαφή της με την οχτάδα.

Ο Χέιζ ήταν ο πιο σταθερός παίκτης των Καταλανών, έχοντας 14 πόντους και 8 ριμπάουντ, αλλά ο Κάιλ Κούριτς με ένα τρίποντο στα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν αυτός που έκρινε οριστικά την αναμέτρηση υπέρ των Ισπανών.

Κάλινιτς και Μίτροβιτς που είχαν από 15 πόντους ήταν οι πρώτοι σκόρερ για την ομάδα του Ράντονιτς.

Το ματς

Πολύ δυνατά άρχισε την αναμέτρηση η Μπαρτσελόνα, καθώς με τον εκτελεστικό οίστρο του Μαρτίνεθ πήρε προβάδισμα 11 πόντων (16-5) και με βάση αυτή την εικόνα διατήρησε εύκολα το προβάδισμα στην πρώτη περίοδο, ολοκληρώνοντας προηγούμενη το δεκάλεπτο με 7 πόντους (20-13). Ωστόσο, οι εξαιρετικά αξιόμαχοι καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν Σέρβοι δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσουν το παιχνίδι και με επί μέρους 11-2 κατάφεραν πολύ γρήγορα να περάσουν μπροστά στο σκορ με 23-22, μετατρέποντας το παιχνίδι σε «μία σου και μία μου», με την Μπάρτσα να προηγείται 34-31 στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Η τρίτη περίοδος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως επανάληψη της πρώτης, με τους Καταλανούς να έχουν τον έλεγχο του παιχνιδιού, φτάνοντας μάλιστα και πάλι σε διψήφια διαφορά (49-61) με τη λήξη του δεκαλέπτου, δείχνοντας ότι με συνοπτικές διαδικασίες θα φτάσει στην έβδομη συνεχόμενη νίκη. Παρ’ όλα αυτά, και πάλι ο Ερυθρός Αστέρας δεν παράτησε το παιχνίδι και με όπλο την άμυνά του, μείωσε μέχρι και στους τρεις (68-71), όμως όλα τα… μεγάλα σουτ που επιχείρησε, κατέληξαν στο σίδερο. Αντίθετα, ο Κούριτς βρήκε τον στόχο τελειώνοντας το παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 13-20, 31-34, 49-61, 69-76

Ερυθρός Αστέρας-Μπαρτσελόνα 69-76

Ερυθρός Αστέρας-Μπαρτσελόνα 69-76

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x