Euroleague

Έφυγε με μεγάλο διπλό από την έδρα του Ερυθρού Αστέρα και... γλυκοκοιτάζει τη δεκάδα η Ζαλγκίρις

Σε μια αναμέτρηση που ήταν ντέρμπι καθ’ όλη τη διάρκειά της, η Ζαλγκίρις έφυγε με σπουδαίο διπλό (93-91) από την έδρα του Ερυθρού Αστέρα και παραμένοντας ζωντανή στο κυνήγι της δεκάδας!

Έφυγε με σπουδαίο διπλό από την «καυτή» έδρα του Ερυθρού Αστέρα και… γλυκοκοιτάζει τη δεκάδα η Ζαλγκίρις!

Η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι επικράτησε στις λεπτομέρειες εκείνης του Γιάννη Σφαιρόπουλου, φτάνοντας στην οριακή νίκη με 93-91 και έχοντας για μεγάλο της πρωταγωνιστή τον Κίναν Έβανς, ο οποίος βρέθηκε σε μεγάλο βράδυ και ολοκλήρωσε το ματς με 25 πόντους και 6 ασίστ!

Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη για τους Λιθουανούς, οι οποίοι βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 11-15 και πλησίασαν την πρώτη δεκάδα, ενώ ο Ερυθεός Αστέρας, ο οποίος δεν είχε διαθέσιμο στην αποψινή αναμέτρηση τον Μίλος Τεόντοσιτς, ηττήθηκε σε δεύτερη διαδοχική αγωνιστική, πέφτοντας στο 10-16 και χάνοντας πολύτιμο έδαφος στη μάχη για είσοδο στα play in.

Εκτός από τον Έβανς, διψήφιο αριθμό πόντως για χάρη της Ζαλγκίρις πέτυχαν επίσης οι Σμιτς (13π) και Μπαϊρούτις (12π), ενώ για τους ηττημένους δεν αρκούσε η εντυπωσιακή εμφάνιση του Ντος Σάντος (double-double με 21 πόντους και 14 ασίστ).

Το ματς


Η Ζαλγκίρις προηγήθηκε με 4-2 στο ξεκίνημα του αγώνα χάρη σε συνεχόμενους πόντους του Μπαϊρούτις, πριν ο Νέντοβιτς σκοράρει με τρίποντο, βάζοντας τον Ερυθρό Αστέρα για πρώτη φορά μπροστά. Ο Μπαϊρούτις συνέχισε να πρωταγωνιστεί στην επίθεση των φιλοξενούμενων, διαμορφώνοντας το 7-9, ενώ ο Έβανς με τρίποντο έκανε το 9-14. Με γρήγορο ρυθμό και λιγοστές διακοπές η πρώτη περίοδος, με τη Ζαλγκίρις να διατηρεί το μικρό της προβάδισμα μέχρι το τέλος και με τον Μίτροβιτς να φτάνει από νωρίς του 9 προσωπικούς πόντους, διαμορφώνοντας το 22-23. Παράλληλα, ο Ντος Σάντος είχε προλάβει να μοιράσει ήδη 6 ασίστ στο πρώτο δεκάλεπτο.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν να πηγαίνουν χέρι-χέρι στο σκορ και στη δεύτερη περίοδο, με τον Σάμνερ να πετυχαίνει 5 συνεχόμενους πόντους για το +3 (28-31) των φιλοξενούμενων, ενώ ο Σμαρτ απάντησε με δικό του σερί για τον Αστέρα, για το 33-31. Τόσο η ομάδα του Σφαιρόπουλου, όσο και εκείνη του Τρινκιέρι, είχαν πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας, με Νέντοβιτς και Ντος Σάντος να ευστοχούν σε δύο ακόμα τρίποντα για τους «ερυθρόλευκους», πριν ο Σάμνερ σκοράρει με δύο βολές για το 45-45 του πρώτου ημιχρόνου.

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τη Ζαλγκίρις να βρίσκει δύο συνεχόμενα τρίποντα από Γκιεντράιτις και Έβανς, περνώντας μπροστά με 47-51, πριν ο Μίτροβιτς σκοράρει 4 συνεχόμενους πόντους, φτάνοντας τους 15 συνολικά και επαναφέροντας τον Ερυθρό Αστέρα στο +2 (53-51). Ωστόσο, η Ζαλγκίρις απάντησε με σερί 8-0, για το υπέρ της 59-53, ενώ ο Αστέρας δεν άφησε τους Λιθουανούς να ξεφύγουν, αφού Γκιεντράιτις και Ντος Σάντος ευστόχησαν σε συνεχόμενα τρίποντα για το 65-63, πριν οι Μάνεκ και Έβανς σκοράρουν για το 65-68 της τρίτης περιόδου.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυναμικά στο τέταρτο δεκάλεπτο, με δύο μπλοκ και ένα κλέψιμο, το οποίο οδήγησε σε εύκολο λέι απ του Νέντοβιτς για το 69-68, ενώ ο Γκιλέσπι έβγαλε νετυπωσιακό poster κάρφωμα μπροστά στον Μπαϊρούτις, για το +4 (72-68) των «ερυθρόλευκων». Με ένα σερί 7-0 και με τον Έβανς να φτάνει τους 20 προσωπικούς πόντους, η Ζαλγκίρις πήρε εκ νέου το προβάδισμα (72-75), διατηρώντας το μέχρι και την «τελική ευθεία» του αγώνα. Εκεί, ο Νέντοβιτς μείωσε σε 87-88 με 47’’ να απομένουν για το φινάλε, ο Έβανς απάντησε για το 87-90, ο Μπολομπόι ευστόχησε σε δύο βολές μετά από επιθετικό του ριμπάουντ για το 89-90, αλλά στο φινάλε οι φιλοξενούμενοι ήταν ψύχραιμοι στις βολές, πανηγυρίζοντας την οριακή νίκη με 93-91.

Τα δεκάλεπτα: 22-23, 45-45, 65-68,

Τα στατιστικά του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x