Euroleague

Έτσι γιορτάζει ο Εξάστερος!

Στη βραδιά του θρύλου Διαμαντίδη και με ατελείωτο πάρτι στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, ο (χαλαρός μετά το 25’) Παναθηναϊκός επικράτησε της Τσεντεβίτα (76-60), είναι τουλάχιστον τρίτος και «παλεύει» για δεύτερος.

Δεν θα μπορούσε να μην είναι γιορτή σε όλα τα επίπεδα μια τέτοια μέρα!

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης «χρίστηκε» θρύλος της Ευρωλίγκας, ο κόσμος κατέκλεισε κάθε γωνιά του ΟΑΚΑ και τραγουδούσε ασταμάτητα και φυσικά ο Παναθηναϊκός έκανε το χρέος του, επικρατώντας 76-60 της Τσεντεβίτα.

Οι πράσινοι είναι και μαθηματικά στα πλέι οφ, έχουν εξασφαλίσει σίγουρα την τρίτη θέση και χρειάζονται διπλό στην Πόλη επί της Εφές και παράλληλα ήττα της Λοκομοτίβ από την Νταρουσάφακα για να «κλέψουν» το πλεονέκτημα έδρας. Πάντως είναι μεγάλο μπέρδεμα η κατάσταση στον άλλο όμιλο και ο Εξάστερος μπορεί να πέσει ακόμα και πάνω στην ΤΣΣΚΑ η οποία κινδυνεύει να χάσει την πρωτιά. Αν τελείωνε τώρα το Top-16 θα συναντούσε την Λαμποράλ με μειονέκτημα.

Η διαφορά έφτασε και τους 29 πόντους (53-24), το τριφύλλι παραχαλάρωσε στη συνέχεια, με αποτέλεσμα οι Κροάτες να μειώσουν στους εννιά, αλλά προφανώς δεν τους επετράπη κάτι παραπάνω με τον 3D και τον Φώτση να αναλαμβάνουν δράση.

Το ματς

Έπειτα από ένα «άτσαλο» πρώτο δίλεπτο, ο Παναθηναϊκός άρχισε σιγά-σιγά να βρίσκει ρυθμό. Και τρέχοντας στο ανοιχτό γήπεδο (απέναντι σε μια ανήμπορη να ακολουθήσει Τσεντεβίτα), προηγήθηκε γρήγορα-γρήγορα 8-2, ενώ δεν άργησε η διαφορά να φτάσει –δια χειρός Καλάθη- σε διψήφια επίπεδα, 12-2. Κάτι η δυναμική του αντιπάλου, κάτι ο… Διαμαντίδης, κάτι τα νέα από την Τουρκία που είχαν ήδη σφραγίσει την πρόκριση στα προημιτελικά (λόγω της ήττας της Εφές), έφεραν μια μικρή χαλάρωση για το τριφύλλι. Όχι βέβαια τέτοια που θα τον έβαζε σε κίνδυνο, απλώς το ματς είχε γίνει ολίγον τι «άναρχο». Ακόμα κι έτσι όμως, η πρώτη περίοδος έκλεισε στο 20-5 υπέρ του Εξάστερου, με τον Φελντέιν να ζεσταίνεται και τους Κροάτες να μην μπορούν να κάνουν το παραμικρό…

Η… προσπάθεια των φιλοξενούμενων να πλησιάσουν (με ένα μίνι 4-0), έφερε τάιμ-άουτ από τον Τζόρτζεβιτς και προκάλεσε την «αφύπνιση» του Χέινς, ο οποίος με πέντε συνεχόμενους πόντους από την περιφέρεια «υπέγραψε» το 25-9. Όσο κι αν στον αθλητισμό δεν είσαι σίγουρος 1000% ποτέ, σήμερα δεν μπορούσε να «χαλάσει» η γιορτή, με τον Παναθηναϊκό να φτάνει… απλά κι εύκολα στο 30-13, κόντρα στους αλλού γι’ αλλού Κροάτες. Πάβλοβιτς και Γκιστ (x2 με το ένα εξ’ αυτών στην εκπνοή του πρώτου μέρους) με «βόμβες» από τα 6,75 έφεραν το τριφύλλι στο άνετο και εύκολο +23 του ημιχρόνου, 42-19, με την ελληνική ομάδα να κάνει και νέο αμυντικό ρεκόρ ως προς τους πόντους που δέχθηκε!

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με την ίδια όρεξη και στο δεύτερο μέρος. Και με πλουραλισμό στην επίθεση (και πάντα σοβαρότητα στην άμυνα), η διαφορά… εκτινάχθηκε στους 29, 53-24, μην επιτρέποντας στην Τσεντεβίτα ούτε καν να μειώσει το εύρος της διαφαινόμενης ήττας της. Οι πράσινοι άρχισαν να δείχνουν –μέχρι κάποιο βαθμό δικαιολογημένα- σημάδια χαλάρωσης και οι Κροάτες που επ’ ουδενί δεν ήθελαν να διασυρθούν, βρήκαν την ευκαιρία να «ροκανίσουν» τη διαφορά. Τρέχοντας επιμέρους σκορ 5-13 στα τελευταία λεπτά του τρίτου δεκάλεπτου, μείωσαν ξανά στους 21, 58-37, με τον κόσμο πάντως να δίνει ρεσιτάλ στις κατάμεστες εξέδρες.

Κι όμως… Ο Παναθηναϊκός αφέθηκε υπερβολικά πολύ και έδωσε δικαιώματα! Συνεχόμενες κακές επιλογές στην επίθεση, συνεχόμενα λάθη, διαρκής χαλάρωση και ουδεμία συγκέντρωση. Μοιραία λοιπόν –από το πουθενά- η Τσεντεβίτα έτρεξε ένα 12-0 και έγραψε το 58-49(!), με τον κόσμο φυσικά να μην χάνει το κέφι του! Ο εκπληκτικός απόψε ο Γκιστ και τα συνεχόμενα τρίποντα από Διαμαντίδη (που αποθεωνόταν σε κάθε ευκαιρία), Φώτση διαμόρφωσαν το 67-53 και προφανώς δεν υπήρχε κανένα… παράθυρο ανατροπής στο ΟΑΚΑ. Το τελευταίο τρίλεπτο κύλησε… ήρεμα (με ασταμάτητο τραγούδι) με τον αρχηγό και τον υπαρχηγό να εκτοξεύουν νέες «βόμβες» από τα 6,75 και να γράφουν το άνετο 76-60 μέσα σε πανηγυρικό κλίμα!

Τα δεκάλεπτα: 20-5, 42-19, 58-37, 76-60

Παναθηναϊκός (Σάσα Τζόρτζεβιτς): Χέινς 6 (1), Πάβλοβιτς 9 (1), Φώτσης 8 (2), Ραντούλιτσα 2, Φελντέιν 7, Διαμαντίδης 10 (2), Γκιστ 15 (2), Καλάθης 5 (1), Κούζμιτς 4, Γουίλιαμς 5, Χάντερ 5

Τσεντεβίτα (Βέλικο Μρσιτς): Πούλεν, Ουάιτ 6, Κάτιτς 9, Πίπελιτς 6 (2), Μπάμπιτς 5, Ζγκάνετς 5, Μούσα 5, Μπίλαν 5, Ζόριτς 8, Αράποβιτς 11

inner
inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x