Euroleague

Ευρωλίγκα: Μονόδρομος η νίκη για τους πρωταθλητές Ευρώπης στο Βερολίνο

Με τέσσερις αναμετρήσεις ξεκινάει απόψε η 30ή αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Μονόδρομος η νίκη για Εφές στο Βερολίνο, παίζει τα ρέστα του στη μάχη της οχτάδας κόντρα στην Μπασκόνια ο Ερυθρός Αστέρας.

Κορυφώνεται το ενδιαφέρον στην Ευρωλίγκα, με πέντε αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας για τη φετινή σεζόν!

Εκτός από την εντός έδρας αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα, τρεις ακόμα αναμετρήσεις συμπεριλαμβάνονται στο αποψινό πρόγραμμα της 30ής αγωνιστικής.

Η δράση θα ξεκινήσει στις 20:00, όταν ο Ερυθρός Αστέρας θα φιλοξενήσει στο Βελιγράδι την Μπασκόνια. Οι Σέρβοι έρχονται στο παιχνίδι από δύο διαδοχικές εκτός έδρας ήττες κόντρα σε Παναθηναϊκό και Μπαρτσελόνα για την Ευρωλίγκα, αποτελέσματα που τους άφησαν πίσω στη μάχη για μια θέση στην πρώτη οχτάδα. Στο 12-17 πλέον το ρεκόρ τους, θα πρέπει να πάρουν τη νίκη απόψε για να ελπίζουν σε είσοδο στα playoffs. Από την άλλη, η Μπασκόνια βρίσκεται στην 8η θέση με ρεκόρ 15-14, ενώ και αυτή δεν κατάφερε να πανηγυρίσει νίκη στα δύο τελευταία της παιχνίδια για τη διοργάνωση.



Μία ώρα αργότερα (21:00), η Εφές θα δοκιμαστεί στο Βερολίνο και την έδρα της Άλμπα. Η νίκη αποτελεί... αυτοσκοπό για τους πρωταθλητές Ευρώπης, οι οποίοι μετά την εντός έδρας ήττα από την Παρτιζάν την προηγούμενη εβδομάδα, βλέπουν τα playoffs να απομακρύνονται. Βρίσκονται μόνο μία νίκη μακριά από την 8η Μπασκόνια, αλλά έχουν δύο ακόμα ομάδες από πάνω τους και τα χρονικά περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα. Όσο για την Άλμπα, δεν έχει κάποιον στόχο, αφού μοιράζεται την τελευταία θέση με τη Βιλερμπάν, αλλά έρχεται με ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη νίκη της στο γερμανικό ντέρμπι με την Μπάγερν.



Ταυτόχρονα (με ώρα έναρξης τις 21:00) θα διεξάγεται στη Γαλλία η αναμέτρηση της Βιλερμπάν με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Μονόπλευρο και εδώ το βαθμολογικό ενδιαφέρον, με τους Ισραηλινούς (ρεκόρ 16-13) να θέλουν να παγιώσουν τη θέση τους στην πρώτη οχτάδα και να διατηρήσουν ζωντανές τις ελπίδες τους για πλεονέκτημα έδρας στα playoffs. Έρχεται… με φόρα μετά τις τρεις συνεχόμενες νίκες κόντρα σε Φενέρμπαχτσε, Εφές και Μπασκόνια, για να αντιμετωπίσει μια Βιλερμπάν η οποία έχει να πάρει νίκη στην Ευρωλίγκα από τον περασμένο Ιανουάριο (έχει 8 σερί ήττες έκτοτε) και παραμένει στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x