Euroleague

Ευρωλίγκα: Για να εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας η Μονακό, τελικός πρόκρισης στα play-in για την Εφές

Με πέντε αναμετρήσεις ανοίγει απόψε η αυλαία της 34ης και τελευταίας αγωνιστικής στην κανονική διάρκεια της φετινής Ευρωλίγκας!

Ανοίγει απόψε η αυλαία της 34ης και τελευταίας αγωνιστικής στην κανονική περίοδο της φετινής Ευρωλίγκας!

Εκτός από την εντός έδρας δοκιμασία του Παναθηναϊκού AKTOR κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου (21:15), το αποψινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερις ακόμα αναμετρήσεις, με τη Μονακό να θέλει τη νίκη κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου έτσι ώστε να εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs, την Εφές να θέλει μόνο νίκη στο εντός έδρας παιχνίδι της με τον Ερυθρό Αστέρα για να μπει στα playin, ενώ ενώ μονόδρομος αποτελεί η νίκη και για την Αρμάνι Μιλάνο, κόντρα στη Μακάμπι.

Η δράση θα ξεκινήσει στις 20:00, όταν θα έχουμε τζάμπολ και στο μοναδικό βαθμολογικά αδιάφορο παιχνίδι της βραδιάς. Έχοντας χάσει και τις τελευταίες ελπίδες για είσοδο στα playin την προηγούμενη εβδομάδα μετά την ήττα της στην έδρα της Μονακό, η Ζαλγκίρις φιλοξενεί την σίγουρα πρώτη Ρεάλ Μαδρίτης, θέλοντας να ολοκληρώσει ιδανικά τη σεζόν μπροστά στους φιλάθλους της που θα γεμίσουν για ακόμα μια φορά τη «Ζαλκγίριο Αρίνα». Οι Λιθουανοί έχουν νικήσει και τα τρία πιο πρόσφατα εντός έδρας παιχνίδια τους για την Ευρωλίγκα, ενώ παράλληλα έχει πανηγυρίσει και στις δύο προηγούμενες συναντήσεις με τη «βασίλισσα» στο Κάουνας. Από την άλλη, η Ρεάλ θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα της από την Μπασκόνια, έτσι ώστε να μπει… με φόρα στην post season!

Την ίδια ώρα θα ξεκινήσει και η αναμέτρηση της Μονακό με την Μπάγερν Μονάχου. Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς θέλει τη νίκη για να εξασφαλίσει ότι θα έχει το πλεονέκτημα της έδρας στα playoffs. Ερχόμενοι από τρεις συνεχόμενες νίκες κόντρα σε Βαλένθια, Βιλερμπάν και Ζαλγκίρις, οι γηπεδούχοι θέλουν να πάρουν μία ακόμα νίκη (την πέμπτη συνεχόμενή τους) κόντρα στους Βαυαρούς, οι οποίοι αποκλείστηκαν από τη συνέχεια μετά τις τέσσερις διαδοχικές ήττες τους κόντρα σε Βαλένθια, Μακάμπι, Μπαρτσελόνα και Παναθηναϊκό.

Μισή ώρα αργότερα (20:30), θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη η έναρξη του Εφές-Ερυθρός Αστέρας, σε μία συνάντηση στην οποία το βαθμολογικό ενδιαφέρον είναι μονόπλευρο. Ανεβασμένοι ψυχολογικά μετά τις δύο συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες τους στα ντέρμπι με τη συμπολίτισσα Φενέρμπαχτσε, σε Ευρωλίγκα και τουρκικό πρωτάθλημα, η ομάδα του Μιγιάτοβιτς ξέρει ότι με νίκη εξασφαλίζει την παρουσία της στα playin. Αήττητη από τις 15 Μαρτίου, η Εφές καλείται να… κάνει τη δουλειά κόντρα σε έναν Ερυθρό Αστέρα που θα παίξει μόνο για το γόητρό του, αφού δεν έχει ελπίδες για δεκάδα, έχοντας ηττηθεί στα 8 από τα 9 πιο πρόσφατα παιχνίδια του για την Ευρωλίγκα, ενώ έχει να πανηγυρίσει εκτός έδρας από τον περασμένο Ιανουάριο.

Τέλος, στις 21:05 θα ξεκινήσει στο Βελιγράδι το Μακάμπι Τελ Αβίβ-Αρμάνι Μιλάνο, με τους Ισραηλινούς να είναι σίγουρα έβδομοι, μετά την ήττα της προηγούμενης εβδομάδας στη Βαρκελώνη. Από την άλλη, οι Ιταλοί διατηρούν ζωντανές κάποιες λιγοστές ελπίδες πρόκρισης στα playin, όμως εκτός από δική τους νίκη απόψε, θέλουν και… βοήθεια. Για να καταφέρει η ομάδα του Έτορε Μεσίνα να μπει στη δεκάδα, θα πρέπει αρχικά να νικήσει τη Μακάμπι, περιμένοντας ήττα της Εφές από τον Ερυθρό Αστέρα, αλλά και ήττα της Παρτίζαν από τη Βαλένθια, το βράδυ της Παρασκευής (12/4).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής:

Πέμπτη 11/4
Μονακό-Μπάγερν Μονάχου (20:00
Ζαλγκίρις-Ρεάλ Μαδρίτης (20:00)
Εφές-Ερυθρός Αστέρας (20:30)
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Αρμάνι Μιλάνο (21:05)
Παναθηναϊκός-Άλμπα (21:15)

Παρασκευή 12/4
Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε (21:15)
Παρτίζαν-Βαλένθια (21:30)
Βίρτους Μπολόνια-Μπασκόνια (21:30)
Βιλερμπάν-Μπαρτσελόνα (22:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x