Euroleague

Ευρωλίγκα: Ακυρώνονται τα ματς των Ρώσων, κερδισμένος ο Ολυμπιακός

Ανατροπή στην Ευρωλίγκα! Ακυρώνονται τα παιχνίδια των ομάδων της Ρωσίας. Αλλάζει η βαθμολογία Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Νέα δεδομένα στην Ευρωλίγκα! Οι ομάδες αποφάσισαν να ακυρωθούν τα αποτελέσματα των ρωσικών ομάδων, ενώ ως γνωστόν είχαν τεθεί εκτός μέχρι νεοτέρας ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ και Ούνιξ, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Οι 13 ομάδες μέτοχοι ψήφισαν για την έκβαση της φετινής σεζόν έπειτα από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών και αποφάσισαν να ακυρωθούν τα αποτελέσματα των Ρώσων και να μην δημιουργηθεί η νέα βαθμολογία με ποσόστωση, αλλά να κριθεί σαν να υπήρχε από την αρχή πρωτάθλημα 28 αγώνων. Με 15 ομάδες δηλαδή.

Δεν έγινε τηλεδιάσκεψη, αλλά έστειλε το κάθε κλαμπ την ψήφο του. Από αυτήν την εξέλιξη αλλάζει προφανώς και η βαθμολογία των «αιώνιων», με τον Ολυμπιακό να βγαίνει κερδισμένος, ο οποίος από το 16-9, πάει στο 15-7. Από τις πλέον κερδισμένες ομάδες είναι η Μακάμπι, η οποία πάει στο 11-10 από το 12-13.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει 87-84 της Ούνιξ στη Ρωσία, έχασε 84-78 από τη Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη και 88-82 από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο Παναθηναϊκός έχασε 98-74 από την ΤΣΣΚΑ στο ΟΑΚΑ και 97-77 εκτός, αλλά και 74-72 από την Ούνιξ στο ΟΑΚΑ, ενώ ενδιάμεσα επικράτησε 70-64 της Ζενίτ.

Η απόφαση θα ανακοινωθεί πιθανότητα την Τρίτη και θα υπάρξει ενημέρωση για την αναλυτική βαθμολογία. Υπάρχει αρκετό παρασκήνιο στη διαδικασία, αφού υπήρξε νίκη της συμμαχίας των ομάδων, οι οποίες είναι κατά του Τζόρντι Μπερτομέου, στην οποία ανήκουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x