Euroleague

Ευρωλίγκα: Απογοήτευση στον μαδριλένικο Τύπο, ανακούφιση στον καταλανικό

Απογοήτευση στον Τύπο της Μαδρίτης και σχετική ικανοποίηση σε εκείνον της Βαρκελώνης δείχνουν τα πρωτοσέλιδα

Απογοήτευση στον Τύπο της Μαδρίτης και σχετική ικανοποίηση σε εκείνον της Βαρκελώνης δείχνουν τα πρωτοσέλιδα των ισπανικών αθλητικών εφημερίδων την επαύριο του θριάμβου του Παναθηναϊκού στον τελικό της Ευρωλίγκας επί της πολυνίκου Ρεάλ Μαδρίτης.

Η μεγαλύτερη υποστηρίκτρια της Ρεάλ, η εφημερίδα Marca, υποβιβάζει σε δεύτερο θέμα στο πρωτοσέλιδό της τον τελικό του Βερολίνου (βάζει την έναρξη της προετοιμασίας για το Euro 2024 της εθνικής ποδοσφαίρου της Ισπανίας) με τίτλο «Η Ρεάλ ξέμεινε χωρίς το 12ο» και υπότιτλο «ένα φτωχότατο δεύτερο ημίχρονο, καταστροφικό από πλευράς τριπόντων, τόνωσε τον Παναθηναϊκό».

Σε δηλώσεις του ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού και νυν της Ρεάλ, Μάριο Χεζόνια, αναλαμβάνει την ευθύνη για την ήττα των Μαδριλένων (με 95-80) δηλώνοντας «έκανα την ομάδα μου να χάσει έναν τίτλο».

«Στο μπάσκετ, αν δεν βάζεις καλάθια δεν πας πουθενά. Μπορείς να μιλάς για άμυνες και όλα αυτά τα άχρηστα που φαίνονται πολύ όμορφα για το ίντερνετ, αλλά αν δεν τα βάζεις δεν μπορείς να κάνεις τίποτα», δήλωσε ο Κροάτης.

Η έτερη μεγάλη αθλητική εφημερίδα της Μαδρίτης, η Αs, γράφει στην πρώτη της σελίδα, επίσης ως δεύτερο θέμα πάνω από εκείνο της ποδοσφαιρικής Ρεάλ, ότι «Επεσε η πρωταθλήτρια», προσθέτοντας ότι «ύστερα από ένα μηδενικό δεύτερο ημίχρονο, η Ρεάλ παραχώρησε την Ευρωλίγκα στον Παναθηναϊκό του Χουάντσο», υπενθυμίζοντας έτσι τον Ισπανό παίκτη του «τριφυλλιού» Χουάντσο Ερνανγόμεθ.

Από την άλλη πλευρά, στη Βαρκελώνη, οι εφημερίδες μόνο απογοητευμένες δεν έδειξαν με τα αποτελέσματα του Φάιναλ Φορ στο Βερολίνο, από το οποίο απουσίαζε η Μπαρτσελόνα.

«Η Ρεάλ την πάτησε από τον Παναθηναϊκό», γράφει η Sport, ενώ η Mundo Deportivo κάνει λόγο για «Νοκ άουτ της Ρεάλ (80-95) από έναν επιβλητικό Παναθηναϊκό».

Από τις πολιτικές εφημερίδες της Μαδρίτης, η El Pais γράφει «Η Ρεάλ δίνει στον Παναθηναϊκό το στέμμα της Ευρωλίγκας» και η ABC ότι «ο Παναθηναϊκός συντρίβει το όνειρο της Ρεάλ και αναδεικνύεται πρωταθλητής Ευρώπης».

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x