Euroleague

Ευρωλίγκα: Αυτά είναι τα μπάτζετ των ομάδων-Όγδοος ο Ολυμπιακός, 13ος ο Παναθηναϊκός

Η έγκυρη ιστοσελίδα basketnews.com έκανε έρευνα για τα μπάτζετ των ομάδων της Ευρωλίγκας. Πρώτη η ΤΣΣΚΑ, όγδοος ο Ολυμπιακός, 13ος ο Παναθηναϊκός.

Μια άκρως ενδιαφέρουσα έρευνα, με όσες δυσκολίες περιλαμβάνει αυτό, φιλοξενεί η ιστοσελίδα basketnews.com, για τα μπάτζετ των ομάδων της Ευρωλίγκας. Με εξαίρεση την Μπασκόνια, για την οποία δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία, οι υπόλοιπες 17 ομάδες μπαίνουν σε... κατάταξη αναλογικά με το μπάτζετ τους, αλλά και το κόστος του ρόστερ τους.

Το πιο ακριβό ρόστερ διαθέτει η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, καθώς τα συμβόλαια του ρόστερ της (χωρίς τη φορολογία) κοστίζουν 22,1 εκατ. ευρώ! Ακολουθούν η Ρεάλ Μαδρίτης με 19,2 εκατ. και η Μπαρτσελόνα με 18,8 εκατ. ευρώ. Την πεντάδα συμπληρώνουν η πρωταθλήτρια Εφές με 15 και η Φενέρμπαχτσε με 13,5 εκατ.

Ο Ολυμπιακός είναι όγδοος στη λίστα με 8,5 εκατ. ευρώ, καθώς πέρα από τις προαναφερθέντες τον ξεπερνούν μόνο η Ζενίτ με 12 και η Αρμάνι Μιλάνο με 11 εκατ. ευρώ. Ο δε Παναθηναϊκός είναι 13ος με κόστος συμβολαίων 5,5 εκατ. ευρώ. Μικρότερο μπάτζετ από τους πράσινους έχουν μόνο η Άλμπα (3 εκατ.), η Βιλερμπάν (4), η Ζαλγκίρις (4,3) και ο Ερυθρός Αστέρας (5,2).

Δείτε τον πίνακα, που περιλαμβάνει το συνολικό μπάτζετ, το κόστος των συμβολαίων με φορολογία και χωρίς για κάθε ομάδα:
Ευρωλίγκα: Αυτά είναι τα μπάτζετ-Οι θέσεις των αιωνίων

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x