Euroleague

Ευρωλίγκα: Ντέρμπι του Βελιγραδίου και ματσάρα στη Βασκονία!

Πολύ μεγάλα ματς περιλαμβάνει το μενού της Παρασκεύης (27/1) στην Ευρωλίγκα, καθώς ο Ερυθρός Αστέρας φιλοξενεί την Παρτίζαν ενώ η Μπασκόνια υποδέχεται την Αναντολού Εφές!

Ο... κακός χαμός από ντέρμπι στην 21η αγωνιστική της Ευρωλίγκας!

Πέρα από την εντός έδρας αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, το «μενού» της Παρασκευής περιλαμβάνει κι άλλες ματσάρες, με τεράστια σημασία τόσο ψυχολογικά όσο και βαθμολογικά!

Η αρχή γίνεται στις 20:00, με πιθανότατα το καλύτερο ματς ολόκληρης της αγωνιστικής. Ο Έρυθρός Αστέρας υποδέχεται την Παρτίζαν (20:00, NovaSports 4), στο πάντοτε «εκρηκτικό» ντέρμπι του Βελιγραδίου, που αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία εφόσον γίνεται για την Ευρωλίγκα.

Οι «ερυρθόλευκοι» στο πρώτο ματς είχαν φύγει με το διπλό από τη «Σταρκ Αρένα» χάρη στο νικητήριο τρίποντο του Νεμάνια Νέντοβιτς, και θέλουν στην έδρα τους να επαναλάβουν το κατόρθωμά τους, έτσι ώστε να αφήσουν δύο νίκες πίσω την συμπολίτισσα στη μάχη της οκτάδας. Η Παρτίζαν, από την άλλη, θέλει να πάρει εκδίκηση για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, έχοντας την ευκαιρία με νίκη να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Ερυθρού και να ξαναμπεί για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης, με τη στήριξη των περίπου 300 οπαδών της που θα πάνε στη «Χάλα Πιονίρ».

Το ματς που ακολουθεί, αν και δεν είναι τοπικό ντέρμπι, αποτελεί έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα μία πολύ κρίσιμη αναμέτρηση. Η έκπληξη της σεζόν Μπασκόνια υποδέχεται τη μέχρι στιγμής απογοητευτική Αναντολού Εφές (21:30, NovaSports 5) σε ένα ματς πολύ κομβικής σημασίας βαθμολογικά.

Οι Βάσκοι, που είχαν βρεθεί μέχρι και πρώτοι, έχουν πλέον ρεκόρ 11-9 και μετρούν τέσσερις σερί ήττες. Η ομάδα του Αταμάν, από την άλλη, βρίσκεται στο 10-10 και εκτός της οκτάδας, ωστόσο έχει την ευκαιρία με νίκη να πιάσει την Μπασκόνια και να πατήσει και πάλι το πόδι της στις θέσεις της πρόκρισης. Για την Εφές πλέον αγωνίζεται κανονικά και ο Σέιν Λάρκιν, ενώ η Μπασκόνια θα στερηθεί τον Πιέρια Χένρι, που βρίσκεται εκτός ομάδας λόγω υπόθεσης ντόπινγκ.

Στο τελευταίο ματς της ημέρας, και ίσως το πιο «αντιεμπορικό», η Μπάγερν Μονάχου φιλοξενεί τη Βίρτους Μπολόνια (21:45, NovaSports Start). Oι δύο ομάδες βρίσκονται αρκετά χαμηλά στην κατάταξη, όχι όμως ιδιαίτερα μακριά από την οκτάδα, επομένως και για τις δύο το ματς είναι μία πολύ σημαντική ευκαιρία για να σκαρφαλώσουν στη βαθμολογία. Στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα, τα πάντα είχαν κριθεί στο τέλος και οι Ιταλοί είχαν πάρει τη νίκη (66-63), επομένως μένει να δούμε αν οι Βαυαροί θα καταφέρουν να απαντήσουν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x