Euroleague

«Έλληνες και Σέρβοι κρατούν ψηλά το επίπεδο στην Ευρωλίγκα - Προκαλεί αίσθηση ο Παναθηναϊκός»

Με το εντυπωσιακό μεταγραφικό ντεμαράζ του Παναθηναϊκού καταπιάνεται το ιταλικό «pianetabasket.com», τονίζοντας ότι μόνο οι Έλληνες και οι Σέρβοι κρατούν ψηλά το επίπεδο της Ευρωλίγκας για την ώρα!

Αναμφίβολα, το φετινό καλοκαίρι μπορεί να χαρακτηριστεί ως μία από τις πιο «hot» μεταγραφικές περιόδους στην ιστορία της Ευρωλίγκας, με τον Παναθηναϊκό να έχει ξεκάθαρα τη μερίδα του λέοντος στις υπερβάσεις και τις μεταγραφικές «βόμβες»! Οι «πράσινοι» πήραν την απόφαση να προχωρήσουν σε ολικό λίφτινγκ, έχοντας αποκτήσει μέχρι στιγμής έντεκα παίκτες και ενώ απομένουν ακόμα να μπουν 1-2 τελευταίες «πινελιές» στο ρόστερ του Εργκίν Αταμάν.

Τελευταία προσθήκη για το «τριφύλλι» ήταν αυτή του Πολωνού σέντερ, Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι, με τους Σλούκα, Βιλντόσα, Γκάι, Γκραντ, Μωραΐτη, Παπαπέτρου, Ερνανγκόμεθ, Μήτογλου, Λεσόρ και Κώστα Αντετοκούνμπο να συμπληρώνουν το φετινό μεταγραφικό «παζλ» του συλλόγου.

Με το εντυπωσιακό αυτό μεταγραφικό ντεμαράζ του Παναθηναϊκού, λοιπόν, καταπιάνεται το ιταλικό σάιτ «pianetabasket.com», τονίζοντας χαρακτηριστικά πως τόσο οι «πράσινοι» -κατά κύριο λόγο- όσο και ο Ολυμπιακός, αλλά και οι δύο σερβικές ομάδες, Ερυθρός Αστέρας και Παρτίζαν, είναι εκείνοι, που έχουν κρατήσει φέτος… ψηλά το επίπεδο στην Ευρωλίγκα!

Το εν λόγω άρθρο στηρίζει την άποψη αυτή στο γεγονός πως τόσο η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα όσο και η Εφές και η Φενέρ, οι μεγάλες δυνάμεις των τελευταίων ετών στη διοργάνωση δηλαδή, φαίνεται πως φέτος το καλοκαίρι έχουν κάνει ένα βήμα πίσω. Ενδεικτικό είναι πως η Εφές έχασε τον Εργκίν Αταμάν και τον Βασίλιε Μίτσιτς, ενώ η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ, για παράδειγμα, έχουν πάρει την απόφαση να μειώσουν σημαντικά το μπάτζετ τους.

Παράλληλα, το γεγονός πως και άλλοι Ευρωπαίοι αστέρες, όπως οι Βίκτορ Γουεμπανιάμα και Σάσα Βεζένκοφ, πήραν την απόφαση να φύγουν για το ΝΒΑ, αλλά και η σταθερή απουσία των ρωσικών συλλόγων, έχουν «πλήξει», σημειώνει το άρθρο, λίγο το πρεστίζ της διοργάνωσης.

Με βάση όλα τα παραπάνω, λοιπόν, οι μεταγραφικές κινήσεις του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, αλλά και η κινητικότητα των δύο σερβικών συλλόγων, έχουν κρατήσει την Ευρωλίγκα σε ένα υψηλό επίπεδο!

Για τις ελληνικές ομάδες, μάλιστα, αναφέρει χαρακτηριστικά πως χάρη σε έναν νόμο, που τους επιτρέπει να πληρώνουν μόνο το 5% των φόρων από τις μεταγραφές, μπορούν και κάνουν αυτές τις μεταγραφικές κινήσεις, ενώ Παρτίζαν και Ερυθρός Αστέρας έχουν μεγάλη στήριξη από την Πολιτεία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x