Euroleague

Διέλυσε τη Βίρτους προσφέροντας και θέαμα στην Κωνσταντινούπολη Φενέρμπαχτσε!

Χωρίς να αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα, η Φενέρμπαχτσε πανηγύρισε μεγάλη νίκη (104-72) κόντρα στη Βίρτους Μπολόνια, ανεβαίνοντας στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας!

Επιβλητική Φενέρμπαχτσε, διέλυσε με 104-72 τη Βίρτους Μπολόνια στην Κωνσταντινούπολη, ανεβαίνοντας στην 4η θέση της βαθμολογίας στην Ευρωλίγκα!

Οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη ήταν εντυπωσιακοί επιθετικά και ολοκλήρωσαν τον αγώνα με ρεκόρ σε εύστοχα τρίποντα (20), βελτιώνοντας το ρεκόρ τους σε 16-9, ενώ ο Νεμάνια Μπιέλιτσα επέστρεψε στην αγωνιστική δράση και αποθεώθηκε από τους φίλους της ομάδας του. Από την άλλη, η Μπολόνια έπεσε στο 12-14, χάνοντας έδαφος στη μάχη για τα playoffs.

Κορυφαίοι για τους νικητές, οι οποίοι αγωνίστηκαν με μαύρες εμφανίσεις στο πρώτο τους εντός έδρας παιχνίδι μετά τους φονικούς σεισμούς που έπληξαν την Τουρκία, οι Πιέρ (20π.), Γκούντουριτς (16π.), Μότλεϊ (16π, 7 ριμπ.), Ουίλμπεκιν (15π με 5 τρίποντα) και Καλάθης (11π, 8 ασίστ), ενώ για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισαν Μπελινέλι (18π.) και Μίκι (10π, 4 ριμπ.).

Το ματς


Η Βίρτους ξεκίνησε την αναμέτρηση με μεγαλύτερη συγκέντρωση και με προσήλωση στην άμυνα, παίρνοντας το προβάδισμα με 7-4 και 12-6, χάρη σε συνεχόμενους πόντους από Σενγκέλια και Οτζέλεγε. Ωστόσο, σε εκείνο το σημείο της αναμέτρησης η Φενέρ έβγαλε αντίδραση και δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να σκοράρουν ούτε έναν πόντο στα 3:30 τελευταία λεπτά της πρώτης περιόδου, ολοκληρώνοντας το δεκάλεπτο με επιβλητικό σερί 25-2 και ούσα μπροστά με 31-14.

Ο Μότλεϊ χάρισε στη Φενέρμπαχτσε το, μέχρι εκείνο το σημείο του αγώνα, μεγαλύτερο προβάδισμά της στην βραδιά (33-14), ενώ Καλάθης και Πιέρ ανέβασαν την διαφορά σε επίπεδα μεγαλύτερα των 20 πόντων (39-18 στο 12’). Η Βίρτους σκόραρε μετά από πολύ ώρα με ένα τρίποντο του Χάκετ, για το 45-23, αλλά η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη ήταν εκείνη που κυριαρχούσε, κλείνοντας το πρώτο ημίχρονο με 17 ασίστ και εκπληκτικά ποσοστά ευστοχίας στα τρίποντα (12/21). Έτσι, πήγε στα αποδυτήρια με double-score, 58-29!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον… «καυτό» Ουίλμπεκιν να σκοράρει το 5ο του τρίποντο στο ματς, για το 61-29, ενώ η ομάδα του Σκαριόλο συνέχιζε να δυσκολεύεται πολύ επιθετικά και στο να περιορίσει τους αντιπάλους της, αδυνατώντας να ρίξει τη διαφορά κάτω από τους 30 πόντους! Μάλιστα, παρά τα 4 τρίποντα που πέτυχε για τους Ιταλούς ο Μπελινέλι στην τρίτη περίοδο, η Φενέρ εκτόξευσε την υπέρ της διαφορά στο +33 (77-44), χάρη σε συνεχόμενα τρίποντα των Πιέρ και Καλάθη, κλείνοντας την τρίτη περίοδο μπροστά με 85-52.

Διαδικαστικού χαρακτήρα το τελευταίο δεκάλεπτο, με τον ρυθμό να πέφτει, αλλά και τη Φενέρ να μην επαναπαύεται. Παρά το γεγονός ότι ο Έλληνας τεχνικός έδωσε χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που συνήθως δεν χρησιμοποιούνται πολύ, η Φενέρ κατάφερε να διατηρήσει το τεράστιό της προβάδισμα και τελικά να πάρει τη νίκη με 104-72, κάνοντας ρεκόρ συλλόγου για τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα σε ένα παιχνίδι της στη διοργάνωση!

Τα δεκάλεπτα: 31-14, 58-29, 85-52, 104-72

Τα στατιστικά του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x