Euroleague

Δέκα λεπτά έφταναν για τη Φενέρ απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα

Η Φενέρ τα βρήκε «σκούρα» απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, ωστόσο κατάφερε τελικά να επικρατήσει 93-79 και να επιστρέψει στις νίκες, χάρη σε ένα ξέσπασμα στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Ο Ερυθρός Αστέρας της έβαλε δύσκολα, αλλά τελικά τα... κατάφερε η Φενέρ. Η τουρκική ομάδα επικράτησε 93-79 και επανήλθε στις νίκες μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα, ανεβαίνοντας στο 6-1 στην Ευρωλίγκα. Ο Ερυθρός Αστέρας, από την άλλη, πάλεψε πολύ ωστόσο ένα κακό δεκάλεπτο τον υποχρέωσε σε μια ακόμα ήττα και τον έριξε στο 1-6.

Η Φενέρ ζορίστηκε πολύ στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα από τους μαχητικούς Σέρβους, ωστόσο ένα σερί 17-4 που μετέτρεψε το 70-67 σε 87-71 έκρινε ουσιαστικά τον αποτέλεσμα.

Κορυφαίος του γηπέδου ήταν με διαφορά ο Τζόναθαν Μότλεϊ. Ο Αμερικάνος σέντερ σημείωσε 25 πόντους και κατέβασε 10 ριμπάουντ, στην καλύτερη του εμφάνιση με τους Τούρκους. Απο κοντά και ο Μελίχ Μαχμούτογλου, που πέτυχε 20 πόντους με 5/9 τρίποντα.

Για τους ηττημένους, ξεχώρισε ο Νεμάνια Νέντοβιτς με 17 πόντους και 5 ασίστ, αλλά και ο Λούκα Βιλντόζα με 13 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

To ματς
Η Φενέρ ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας σκοπό να βάλει από νωρίς τις βάσεις της νίκης. Με εξαιρετικούς Μότλεϊ και Χέιζ προηγήθηκε από νωρίς με 18-6, με τον Ερυθρό Αστέρα να αντιμετωπίζει επιθετικά προβλήματα για τα πρώτα οκτώ λεπτά του δεκαλέπτου. Με τους Μπέντιλ και Νέντοβιτς να αναλαμβάνουν δράση, ωστόσο, οι Σέρβοι έτρεξαν ένα εντυπωσιακό 11-1, και μείωσαν στον πόντο με τη λήξη της πρώτης περιόδου (24-23).

Το καλό διάστημα του Ερυθρού συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο, όπου Ιβάνοβιτς και Νέντοβιτς με συνεχόμενους πόντους έφεραν την ομάδα του Βλάντιμιρ Γιοβάνοβιτς στο +5 (29-34). H Φενέρ έβγαλε αντίδραση και με τον Μαχμούτογλου να μπαίνει στην εξίσωση έφτασε αυτή στο +5 (41-36), με το ημίχρονο να κλείνει με «βραχέια κεφαλή» της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη (42-41).

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν και πάλι δυνατά μετά την ανάπαυλα, και βρέθηκαν γρήγορα με συνεχόμενους πόντους του Βιλντόζα στο +6 (42-48). Η Φενέρ όμως γρήγορα ανέκτησε τον έλεγχο, έτρεξε ένα σερί 14-2 και έφτασε στο 56-50. O Mότλεϊ συνέχισε να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και ήταν άλυτο πρόβλημα για την άμυνα του Ερυθρού Αστέρα, και οι Τούρκοι έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο με προβάδισμα εννέα πόντων (66-57).

Με την έναρξη της τελευταίας και κρίσιμης περιόδου, ο Ερυθρός μείωσε και πάλι στους τρεις (70-67). Η Φενέρ με συνεχόμενα τρίποντα από Γκούντουριτς και Καλάθη πήρε ξανά διαφορά ασφαλέιας, την οποία και επέκτεινε με τρομερό ξέσπασμα από Μαχμούτογλου και Γκούντουριτς μέχρι και το +16 (91-75), βάζοντας ουσιαστικά τέλος στο ματς.

Tα δεκάλεπτα: 24-23, 42-41, 66-57, 93-79

Aναλυτικά στατιστικά του αγώνα εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x