Euroleague

Λύγισε την Μπάγερν στην παράταση με 30άρα Γουίλμπεκιν και κομβικό Πιέρ η Φενέρ!

Με τον Σκότι Γουίλμπεκιν να σταματάει στους 30 πόντους και τον Πιέρ να παίρνει από το χέρι τη Φενέρ στην παράταση, η ομάδα του Γιασικεβίτσιους λύγισε την Μπάγερν Μονάχου με το απολαυστικό 98-91!

Πήρε τη ματσάρα με αντίπαλο την Μπάγερν Μονάχου και έκλεισε τη «διαβολοβδομάδα» της Ευρωλίγκας με το απόλυτο η Φενέρμπαχτσε!

Σε ένα παιχνίδι που ήταν ντέρμπι από την αρχή και εξελίχθηκε στο τέλος σε ένα πραγματικό θρίλερ, η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους λύγισε τους Βαυαρούς στην παράταση με σκορ 98-91 για την 21η αγωνιστική της διοργάνωσης, ανεβαίνοντας έτσι στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 13-8!

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Σκότι Γουίλμπεκιν, ο οποίος σταμάτησε στους 30 πόντους με 6/10 τρίποντα, ενώ, κομβική ήταν και η συνεισφορά του Νταϊσόν Πιέρ, ο οποίος με δέκα πόντους στην παράταση, οδήγησε την ομάδα του στο ροζ φύλλο αγώνα.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ με 13 πόντους, 2 ριμπάουντ και 1 ασίστ, με τον Νικ Καλάθη να ολοκληρώνει το ματς με 6 πόντους, 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ.


Για την Μπάγερν Μονάχου, που έπεσε στο 8-13 γνωρίζοντας την τέταρτη διαδοχική ήττα της στη διοργάνωση, ξεχώρισε ο Σιβλέν Φρανσίσκο με 21 πόντους και 5 ασίστ.

Το ματς:


Με σύμμαχο την έδρα της, η Φενέρμπαχτσε μπήκε πολύ δυναμικά στο ματς, παίρνοντας από νωρίς το πάνω χέρι στο σκορ. Με τον Νικ Καλάθη να κάνει τη διαφορά σε άμυνα και επίθεση, αλλά και τον Γουίλμπεκιν να βρίσκει λύσεις στο σκοράρισμα, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 19-8 στο 5' και λίγο αργότερα με 22-12. Στο τελευταίο τρίλεπτο όμως, η Μπάγερν Μονάχου βρήκε ρυθμό στην επίθεση και με τα τρίποντα των Ομπστ και Φρανσίσκο, ισοφάρισαν για το 22-22 της πρώτης περιόδου.



Μάλιστα, με τις βολές του Φρανσίσκο στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου, οι Γερμανοί πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά (22-24), προτού η Φενέρ αντιδράσει και με ένα γρήγορο 6-0, πάρει εκ νέου το προβάδισμα (28-24) στο 13'. Έκτοτε, το ματς έγινε «ροντέο», με το προβάδισμα να αλλάζει χέρια συνολικά οκτώ φορές (!) μέχρι το ημίχρονο, με τους Βαυαρούς να πηγαίνουν στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με βραχεία κεφαλή (38-39).



Παρόμοιο ήταν το σκηνικό και στην τρίτη περίοδο, εκεί όπου αμφότερες οι ομάδες αντάλλαζαν συνεχώς «χτυπήματα», με καμία από τις δύο να μην μπορεί να ξεφύγει στο σκορ και να χτίσει μια καλή διαφορά. Με τον Σκότι Γουίλμπεκιν να παίρνει φωτιά και να πετυχαίνει 11 πόντους στο πρώτο πεντάλεπτο του δεκαλέπτου, η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους πήγε στο +5 για το 53-48. Και ενώ οι Τούρκοι έμοιαζαν να έχουν το μομέντουμ, η Μπάγερν έβγαλε αντίδραση και με ένα σερί 11-2, πέρασε μπροστά (55-59), κλείνοντας την περίοδο στο +2 για το 59-57.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, με τον Γκούντουριτς να μπαίνει «καυτός» και με δύο σερί τρίποντα να βάζει εκ νέου τη Φενέρ σε θέση οδηγού (66-61). Η απάντηση της Μπάγερν ήρθε δια... χειρός, Άντρεας Ομπστ, ο οποίος πλήρωσε τη Φενέρ με το ίδιο νόμισμα, ευστοχώντας σε δύο διαδοχικά πίσω από τα 6,75μ. για το 66-67 στο 34'!



Σε εκείνο το σημείο, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ βγήκε μπροστά για τη Φενέρ, με τον Έλληνα γκαρντ να πετυχαίνει τους 7 από τους 9 επόμενους πόντους της ομάδας του για το 75-75 στο 37'. Κάπως έτσι, το ματς πήγε στην... κόψη του ξυραφιού, με τις δύο ομάδες να μπαίνουν στο τελευταίο λεπτό στην απόλυτη ισοπαλία (78-78). Με ένα απίστευτο step back τρίποντο στη λήξη της επίθεσης από τον Γουίλμπεκιν, η Φενέρμπαχτσε έκανε το 81-78 στα 10'' πριν το φινάλε. Στην επόμενη επίθεση, ο Τούρκος γκαρντ έγινε μοιραίος για την ομάδα του, αφού έκανε φάουλ σε προσπάθεια για τρίποντο του Φρανσίσκο, με τον πρώην άσο του Περιστερίου bwin να ισοφαρίζει σε 81-81, και το παιχνίδι να οδηγείται στην παράταση, αφού ο Γουίλμπεκιν αστόχησε στο φινάλε.




Στο έξτρα πεντάλεπτο, μίλησε η ποιότητα των γηπεδούχων και η ηγετική παρουσία που επέδειξε ο Νταϊσόν Πιέρ! Ο 30χρονος φόργουορντ πήρε από το χέρι της Φενέρ και με δέκα πόντους στην παράταση, οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με το τελικό σκορ 98-91!


Τα δεκάλεπτα: 22-22, 38-39, 57-59, 81-81, 98-91 παρ.

Δείτε εδώ την στατιστική του αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x