Euroleague

Έπαθε λίγο… Σπανούλη ο Φρανσίσκο κόντρα στη Βιλερμπάν!

Η νίκη της Μπάγερν επί της Βιλερμπάν στη δεύτερη παράταση είχε την υπογραφή του Σιλβέν Φρανσίσκο, ο οποίος στο πιο καθοριστικό σημείο θύμισε λίγο... Βασίλη Σπανούλη!

Λένε ότι με όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις.

Κάτι τέτοιο ισχύει στην περίπτωση του Σιλβέν Φρανσίσκο. Το φετινό καλοκαίρι ο Γάλλος γκαρντ έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του υπογράφοντας στην Μπάγερν Μονάχου, που του έδωσε την ευκαιρία να παίξει στην Ευρωλίγκα για πρώτη φορά.

Ωστόσο, την αμέσως προηγούμενη σεζόν ήταν στο Περιστέρι bwin, έχοντας για προπονητή τον Βασίλη Σπανούλη. Όπως φαίνεται, η θητεία υπό τις οδηγίες του «Kill Bill» είχε αντίκτυπο στον 26χρονο γκαρντ και αυτό το απέδειξε στην εκτός αναμέτρηση των Βαυαρών με τη Βιλερμπάν.

Το ματς είχε συγκλονιστική εξέλιξη και οδηγήθηκε στη δεύτερη παράταση, όπου εκεί ο Σιλβέν Φρανσίσκο… θύμισε Βασίλη Σπανούλη. Τι έκανε; Πήρε την μπάλα όταν εκείνη «έκαιγε» και με καθοριστικά απανωτά τρίποντα, κρατούσε την ομάδα του «ζωντανή» στη διεκδίκηση της νίκης, η οποία ήρθε με σκορ 101-100.

Ο Γάλλος γκαρντ δεν ήταν ο κορυφαίος -βάσει στατιστικής- για την Μπάγερν, έχοντας 10 πόντους, αλλά αναμφίβολα ήταν ο μεγάλος MVP, καθώς με δική του… υπογραφή ήρθε το ροζ φύλλο.

Περίπου ένα λεπτό πριν τη λήξη της δεύτερης παράτασης, ο Φρανσίσκο σε εκείνο το σημείο είχε 0/4 τρίποντα, αλλά παρ’ όλα αυτά σηκώνεται πίσω από τα 6,75μ. για την ισοφάριση σε 97-97. Στην επόμενη επίθεση, ο πρώην «πράσινος» Πάρις Λι στέλνει τους γηπεδούχους ξανά στο +3 (100-97), αλλά ο Γάλλος γκαρντ στα 18,4’’ ευστοχεί ξανά σε σουτ έξω από τα 6,75μ. με αντίπαλο τον Ζοφρέ Λοβέρν, για τη νέα ισοφάριση σε 100-100!

Στο μεταξύ, ο ίδιος ο Φρανσίσκο έχει πει αρκετές φορές για το πόσο θαυμάζει τον «Kill Bill» και ότι στο κινητό του τηλέφωνο έχει πολλά βίντεο με τα πεπραγμένα του από την πλούσια καριέρα του στα ευρωπαϊκά παρκέ... Άλλωστε, αυτά ακριβώς έκανε και ο μέχρι πέρυσι προπονητής του όταν αγωνιζόταν. Μπορεί σε κάποιο ματς να ήταν γενικά άστοχος, αλλά όταν η μπάλα... ζεματούσε, τη ζητούσε και έπαιρνε τις νίκες!

Δείτε τα καθοριστικά τρίποντα του Φρανσίσκο:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x