Euroleague

Καλαφατάκης στον ΣΠΟΡ FM: «Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης»

Απόλυτα επιτυχημένη είναι η πορεία του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν, σύμφωνα με τον Γιώργο Καλαφατάκη, ο οποίος χαρακτήρισε τους «ερυθρόλευκους» ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης.

Στο αέρα του ΣΠΟΡ FM 94.6 και στην εκπομπή «Τα εξηγώ ωραία;» του Αλέξη Σπυρόπουλου φιλοξενήθηκε ο Γιώργος Καλαφατάκης.

Ο 59χρονος τεχνικός αναφέρθηκε στην σταθερή πορεία του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια παρά το γεγονός πως δεν διαθέτει υψηλό -για τα ευρωπαϊκά δεδομένα- μπάτζετ ενώ χαρακτήρισε τους «ερυθρόλευκους» ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης.

Παράλληλα, σχετικά με την Φενέρμπαχτσε σχολίασε πως δίκαια κέρδισε την φετινή Ευρωλίγκα και πως προετοιμαζόταν για αυτό εδώ και τρία χρόνια.

Αναλυτικά όσα είπε στον ΣΠΟΡ FM 94.6:


Για την σταθερότητα του Ολυμπιακού:
«Είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Παρά το χαμηλό μπάτζετ που έχει σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές ομάδες παραμένει στο κορυφαίο επίπεδο».

Για την επίδραση των χρημάτων στο σύγχρονο μπάσκετ:
«Τα δολάρια δεν βάζουν μόνα τους καλάθια. Τρανή απόδειξη η ΤΣΣΚΑ που δεν μπορεί να διαχειριστεί τις δύσκολες καταστάσεις. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Η μεγάλη επιτυχία του Ολυμπιακού ήταν με την ΤΣΣΚΑ. Ήταν κατάθεση ψυχής των Ελλήνων παικτών. Ίσως να έχασε και ενέργεια κάτι που φάνηκε στον τελικό, όμως η πορεία του είναι απόλυτα επιτυχημένη».

Για την Φενέρμπαχτσε:
«Έχουν τον Ομπράντοβιτς που είναι ένας τεράστιος προπονητής και το έχει δείξει πολλές φορές. Πάντα δουλεύει με υψηλό μπάτζετ και ποιοτικούς παίκτες. Βέβαια δεν είναι καθόλου εύκολο να διαχειριστείς αυτό το υλικό Το κέρδισε αυτό με την πορεία του στο μπάσκετ. Και είναι ο πρώτος των πρώτων. Είναι μια ομάδα που χτίζεται εδώ και τρία χρόνια και κέρδισε δίκαια την Ευρωλίγκα. Ο Ίβκοβιτς από την άλλη, είναι διαφορετικής φιλοσοφίας. Πάντα άφηνε προίκα γηγενών παικτών στην ομάδα που δούλευε. Ο Ολυμπιακός είναι ένα διαφορετικό μοντέλο. Έχει έναν παίκτη, τον Σπανούλη, που του άλλαξε την ιστορία και του έδωσε νοοτροπία νικητή. Μάλιστα δικαιώθηκε και ο ίδιος για την επιλογή του να πάει στον Ολυμπιακό, όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα».

Για την άνοδο του ελληνικού πρωταθλήματος:
«Είμαστε σε πολλά πράγματα πολύ πίσω. Βλέπεις παιχνίδια στο εξωτερικό και ο κόσμος σέβεται τους παίκτες. Βγάζει μεγαλείο όλο αυτό. Εμείς πως έχουμε καταντήσει έτσι. Μόνο διαπλοκή και παρασκήνιο. Δεν μπορούμε να συγκινηθούμε και να χαρούμε. Να φτάνουμε να ζηλεύουμε τέτοιες καταστάσεις είναι ντροπή και κρίμα. Τα παιδιά χαίρονται να παίζουν μέσα στο παρκέ, όμως έξω δεν πρέπει να τους παρέχεται μια βοήθεια;»

Για τον τελικό του Champions League:
«Θα είμαι με την Γιουβέντους. Δεν μου αρέσουν οι Γκαλάκτικος της Ρεάλ. Εκτίμησα ότι η Γιουβέντους προσέχει την άμυνα της αλλά κοιτά και τον δημιουργικό τομέα. Έχει μια άμυνα που τρώει πολύ δύσκολα γκολ. Μου αρέσει ο Αλέγκρι. Είναι πολύ σοβαρός και σεμνός».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x