Euroleague

Γκριγκόνις στο sport-fm.gr: «Ευτυχισμένος που είμαι εδώ και που κερδίζουμε - Τώρα θα φανεί τι είδους ομάδα είμαστε»

Ο Μάριους Γκριγκόνις ανέλυσε στο sport-fm.gr τα «κλειδιά» της νίκης επί της Βαλένθια, αναφέρθηκε στη δική του απόδοση ενώ σχολίασε και την απαιτητική συνέχεια του Παναθηναϊκού AKTOR.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR συνέχισε με... πατημένο το «γκάζι» στην Ευρωλίγκα, αφού διέλυσε τη Βαλένθια με σκορ 90-73 και πέτυχε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του στη διοργάνωση.

Το... λιθαράκι του σε αυτό το αποτέλεσμα έβαλε και ο Μάριους Γκριγκόνις, που πέτυχε 11 πόντους, μάζεψε 4 ριμπάουντ και έδωσε 2 ασίστ, ευστοχώντας σε 3 από τα 4 τρίποντα που επιχείρησε. Μάλιστα, 8 από τους πόντους του ήρθαν στην τέταρτη περίοδο, όταν οι Ισπανοί επιχείρησαν να επιστρέψουν από το -22 αλλά αυτός δεν τους το επέτρεψε.

Ο Λιθουανός, μοναδικός ξένος που παρέμεινε στο ΟΑΚΑ από την περσινή σεζόν, έχει εξελιχθεί σε κομβικό κομμάτι του συνόλου του Εργκίν Αταμάν, παρόλο που το καλοκαίρι φαινόταν πως θα είχε κι αυτός την ίδια μοίρα με όσους συνέχισαν αλλού την καριέρα τους.

Το sport-fm.gr μίλησε με τον 29χρονο γκαρντ/φόργουορντ, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο και στα πολλά τρίποντα αυτού του διαστήματος ως «κλειδί» της νίκης κόντρα στη Βαλένθια, ενώ σχολίασε τη δική του απόδοση και το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Αλέξανδρο Τσιριγώτη:

Αρχικά συγχαρητήρια για τη σημαντική νίκη. Θεωρείς ότι ήταν η καλύτερη εμφάνιση της ομάδας στη φετινή σεζόν;

«Δεν ξέρω, η αλήθεια είναι ότι η Βαλένθια ήταν χειρότερη απ' όσο περίμενα, γιατί ξέρω ότι μπορούν να παίξουν πολύ καλύτερα και ειδικά στην άμυνα. Γυρίσαμε σωστά την μπάλα, βάλαμε κάποια τρίποντα και νιώσαμε πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση. Βέβαια, η ζώνη μας σόκαρε λίγο και δυσκολευτήκαμε με αυτό. Ήταν το καλύτερό μας παιχνίδι; Δεν ξέρω, πάντως ήταν σίγουρα μία πολύ καλή εμφάνιση».

Πετύχατε 90 πόντους κόντρα στην ομάδα που είχε το μικρότερο παθητικό στην Ευρωλίγκα, με μόλις 73,1 πόντους κατά μέσο όρο. Πώς το καταφέρατε;

«Αυτό ακριβώς, παίξαμε καλά αλλά και η Βαλένθια δεν ήταν όσο aggresive θα έπρεπε. Το πρώτο δεκάλεπτο με τα πολλά τρίποντα μας βοήθησε καθώς σκοράραμε αρκετά από μακριά. Μετά βρήκαμε τον ρυθμό μας, είχαμε ροή στο παιχνίδι μας και οι αντίπαλοί μας άρχισαν να κάνουν λάθη, τα οποία εκμεταλλευτήκαμε».

Πέρυσι ήταν μια δύσκολη σεζόν και για την ομάδα και για εσένα προσωπικά. Πώς νιώθεις που τώρα ο κόουτς Αταμάν σε εμπιστεύεται ως βασικό κι εσύ του το ανταποδίδεις;

«Δεν ξέρω αν το ανταποδίδω (σ.σ. γελάει). Αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός, ένα ταξίδι με πολλά "σκαμπανεβάσματα". Οι ίδιοι φίλαθλοι που σήμερα ήταν στο γήπεδο, πέρυσι μας γιούχαραν. Το βασικό είναι να αποδείξεις πρώτα στον εαυτό σου ότι μπορείς να παίξεις καλά. Τώρα που ο Παπαπέτρου και ο Χουάντσο είναι τραυματίες παίρνω πιο πολλά λεπτά, θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον, αλλά προφανώς είμαι ευτυχισμένος που είμαι εδώ και που κερδίζουμε».

Μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου ο Παναθηναϊκός AKTOR έχει 7 ματς, 5 από τα οποία είναι εκτός έδρας. Είσαστε έτοιμοι γι' αυτήν την πρόκληση;

«Εκεί ακριβώς φαίνεται η διαφορά μεταξύ μιας καλής και μιας σπουδαίας ομάδας. Οι απλώς καλές ομάδες κερδίζουν μόνο στην έδρα τους, ενώ οι σπουδαίες ομάδες μπορούν να πάρουν και "διπλά". Ήρθε η ώρα να φανεί τι είδους ομάδα είμαστε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x