Euroleague

Γουόκαπ στο sportfm.gr: «Η αγέλη πάει… πεινασμένη στο Κάουνας»

Έτοιμος και πολύ… πεινασμένος πάει ο Ολυμπιακός στο Final Four του Κάουνας, όπως διαβεβαίωσε ο Τόμας Γουόκαπ μέσω του www.sportfm.gr.

Πέρυσι στο Βελιγράδι, ο Ολυμπιακός έφτασε στην… πηγή αλλά δεν ήπιε το νερό, στο Final Four της Ευρωλίγκας.

Αυτό, γέμισε με περισσότερη εμπειρία την ομάδα του Πειραιά και την έκανε ακόμη πιο… πεινασμένη, όπως δήλωσε ο Τόμας Γουόκαπ στο www.sporfm.gr. Ο 30χρονος γκαρντ μίλησε για όλο το ταξίδι των «ερυθρόλευκων», που τους έστειλε στο Κάουνας, από την κορυφή στην κανονική περίοδο.

Από ‘κει και πέρα και ενόψει του ημιτελικού με τη Μονακό, ο Γουόκαπ τόνισε πως ήδη έχει… σβηστεί τι προηγήθηκε στη σεζόν, ενώ στη συνέχεια τόνισε πως ευχαρίστως θα αναλάμβανε το φορτίο να γίνει ο ηγέτης της ομάδας του Πειραιά.

Τέλος, αναφορικά με το βραβείο του καλύτερου αμυντικού που αυτό κατέληξε στον Έντι Ταβάρες, υπογράμμισε ότι δεν ήταν στους άμεσους στόχους του, καθώς ο βασικός του είναι η κατάκτηση της Ευρωλίγκας με τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τόμας Γουόκαπ στο www.sporfm.gr:

- Μετά τον αποκλεισμό στον περσινό ημιτελικό στο Βελιγράδι, δώσατε κάποια υπόσχεση ότι θα επιστρέψετε φέτος στο Final Four;

«Όχι. Δεν ήταν κάτι τέτοιο. Δεν έκανε κάποιος από εμάς, κάποια τρελή… ομιλία στα αποδυτήρια. Αλλά, το γενικό κίνητρο στην ομάδα ήταν πολύ υψηλό, για να επιστρέψουμε. Πρώτον, γιατί το ρόστερ είναι σχεδόν ίδιο με πέρυσι και δεύτερο επειδή έχουμε περισσότερη εμπειρία πια. Και στο μπάσκετ η εμπειρία σημαίνει πολλά».

- Περιμένατε ότι θα επιστρέφατε σε Final Four, ενώ νωρίτερα θα είχατε τερματίσει πρώτοι στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας;

«Πρέπει πάντα να πηγαίνεις βήμα-βήμα. Ο στόχος παραμένει να κατακτήσουμε την Ευρωλίγκα. Αλλά, έχεις να κάνεις πολλά βήματα μέχρι να φτάσεις εκεί. Κάθε εβδομάδα είναι ένα βήμα. Κάθε ματς και δεκάλεπτο επίσης είναι ένα ξεχωριστό βήμα. Οπότε, είναι μία πολύ αργή αναρρίχηση, αλλά το να τερματίσουμε πρώτοι στην κανονική περίοδο και να έχουμε το πλεονέκτημα έδρας, ήταν το πρώτο βήμα. Το καταφέραμε και περάσαμε στο Final Four. Τώρα, θέλουμε να πάρουμε τις δύο νίκες και να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Υπήρχαν πολλά βήματα που κάναμε. Ωστόσο, ήμασταν απόλυτα προσηλωμένοι στους μικρούς στόχους που βάζαμε μέσα στη σεζόν. Εδώ και δέκα μήνες, αυτή η ομάδα ήταν απόλυτα συγκεντρωμένη στους στόχους της. Και γι’ αυτό είμαστε στο Final Four».

- Υπήρχε κάποια στιγμή μέσα στη σεζόν που σε έκανε να νιώσεις σιγουριά ότι ο Ολυμπιακός θα είναι ξανά στο Final Four;

«Δεν θα το έλεγα. Για να είμαι ειλικρινής, εάν σκέφτεσαι έτσι τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χάσεις τον… δρόμο. Πιστεύω ότι είναι υπερβολικό να σκέφτεσαι έτσι. Η φύση του μπάσκετ είναι τέτοια, που εάν σκέφτεσαι έτσι τότε τιμωρείσαι. Οι Θεοί του μπάσκετ θα κατέβουν και θα σε τιμωρήσουν, εάν σκέφτεσαι ότι είσαι μεγαλύτερος από το μπάσκετ».

- Νιώθεις μία σχετική άνεση με το γήπεδο του Κάουνας, αφού έπαιζες παλιά στη Ζαλγκίρις;

«Ναι πολύ άνετα. Έπαιξα εκεί για τρία χρόνια. Έκανα προπονήσεις εκεί, έδωσα πολλά ματς. Μου άρεσε πολύ εκεί και η πόλη του Κάουνας. Ένιωθα άνετα. Έφυγα με εξαιρετικές αναμνήσεις από εκεί. Υπάρχει κόσμος που εξακολουθώ να αγαπώ σ’ αυτό το μέρος».

- Είναι έξτρα κίνητρο για εσάς οι δύο ήττες από τη Μονακό φέτος, ενόψει του μεταξύ ας ημιτελικού στο Final Four;

«Δεν μας απασχολεί αρκετά τι έγινε στην κανονική περίοδο και δεν το κοιτάμε έτσι. Σε ένα Final Four, όπου παίζεις ματς νοκ άουτ, σβήνεται από το μυαλό σου ό,τι προηγήθηκε. Σβήνεται ό,τι νομίζεις ότι ξέρεις για το μπάσκετ. Κερδίζει αυτός που κάνει την πιο σωστή διαχείριση. Έτσι, το βλέπω εγώ. Μπαίνεις απόλυτα συγκεντρωμένος από την αρχή στο πλάνο σου και παλεύεις για την κάθε μπάλα. Άρα, για μένα δεν παίζει ρόλο τι έγινε πριν, αλλά τι γίνεται εκείνη την στιγμή και ημέρα».

- Αφού ανανέωσες το συμβόλαιό σου, βλέπεις τον εαυτό σου ως μελλοντικό ηγέτη του Ολυμπιακού;

«Δεν έχω σκεφτεί τόσο μπροστά. Αλλά, εάν έρθει μπροστά μου και αυτή η γέφυρα, τότε θα την… περάσω».

- Σε πείραξε το γεγονός ότι δεν αναδείχθηκες κορυφαίος αμυντικός στη φετινή Ευρωλίγκα, μένοντας πίσω από τον Ταβάρες;

«Όχι καθόλου. Ό,τι έγινε έγινε και δεν μπορώ να το αλλάξω. Αλλά, δεν ήταν ποτέ στόχος μου αυτός όταν ήρθα στον Ολυμπιακό. Στόχος μου ήταν και παραμένει να κατακτήσω την Ευρωλίγκα με τον Ολυμπιακό. Οπότε είτε πάρω το βραβείο, είτε όχι τότε δεν έχει κάποια επίδραση σε μένα και στον στόχο μου. Φυσικά, όμως και θα ήθελα να πάρω το συγκεκριμένο βραβείο. Αλλά, όλοι στην ομάδα παίζουμε για ένα πολύ μεγαλύτερο βραβείο, που είναι το τρόπαιο, από αυτό του καλύτερου αμυντικού».

- Η… αγέλη είναι έτοιμη για το Final Four Κάουνας;

«Η αγέλη παραμένει… πεινασμένη και πάει… πεινασμένη στο Κάουνας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x