Euroleague

Γουόκαπ στο sportfm.gr: «Ένιωσα… ανακούφιση όταν μπήκε το σουτ του Σλούκα»!

Νίκη ψυχολογίας, άμυνας και ομάδας χαρακτήρισε ο Τόμας Γουόκαπ στο sportfm.gr αυτή του Ολυμπιακού απέναντι στην Φενέρμπαχτσε, που έφερε την ελληνική ομάδα μπροστά με 2-1 στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Από την… κόλαση του ασυνήθιστου για τον ίδιο λάθος, στον… παράδεισο της μεγάλης νίκης του Ολυμπιακού μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, πήγε χθες το βράδυ ο Τόμας Γουόκαπ. Ο Αμερικανός με ελληνική πλέον υπηκοότητα πλέι μέικερ, λίγο έλλειψε να αποβεί μοιραίος για τους «ερυθρόλευκους» σε μία σεζόν που έχει κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις, όμως όπως ο ίδιος παραδέχθηκε με χαμόγελο μιλώντας στο sportfm.gr, τον… έσωσε ο συμπαίκτης του, Κώστας Σλούκας, με το εκπληκτικό τρίποντο νίκης που πέτυχε.

Ο 30χρονος γκαρντ, χαρακτήρισε πολύ σκληρή την σειρά με την Φενέρμπαχτσε, που όπως τόνισε έχει περιορίσει την δημιουργία της ομάδας του και ευχήθηκε οι ομοιότητες με την περυσινή σειρά απέναντι στην Μονακό, να σταματήσουν κάπου εδώ και ο Ολυμπιακός να προκριθεί στο τέταρτο παιχνίδι αύριο Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Τόμας Γουόκαπ στο sportfm.gr και στον Νίκο Ζέρβα:

-Λένε πως όταν οι καταστάσεις δυσκολεύουν, επιβιώνουν οι σκληροί. Νιώθετε κάπως έτσι μετά από αυτή τη νίκη;

«Είναι πολύ κοντά στην αλήθεια αυτό που λες. Πολλές φορές μέσα στο παιχνίδι δεν μας πήγαν καλά τα πράγματα, αλλά δεν σταματήσαμε να παλεύουμε. Γνωρίζαμε πως τα περιθώρια θα στένευαν πολύ σε περίπτωση ήττας. Και προσπαθήσαμε φάση με την φάση, άμυνα με την άμυνα, που ήταν το δυνατό μας κομμάτι πιστεύω, και μπάλα με την μπάλα να φέρουμε το παιχνίδι στα μέτρα μας. Είμαι ευτυχισμένος που τα καταφέραμε».

-Ποια θεωρείς ότι ήταν τα "κλειδιά" για να φτάσετε στο μεγάλο αποτέλεσμα;

«Πέρα από κάθε αγωνιστική ανάλυση, ο Σλούκας ήταν εξαιρετικός απόψε. Δεν είναι μόνο το μεγάλο σουτ που έβαλε, αλλά ολόκληρη η εμφάνισή του. Κοντρόλαρε απόλυτα το παιχνίδι και πήρε όλες τις αποφάσεις σωστά. Μας βοήθησε πολύ και ο Μπλακ. Έπαιξε πολύ καλά στην άμυνα και στα πικ εν ρολ, βούταγε σωστά μετά από το σκριν, δημιουργούνταν μις ματς και τελείωνε τις φάσεις. Ήταν τεράστια η συμβολή του».

-Στην παρούσα φάση μετράει μόνο το αποτέλεσμα, όμως η εικόνα σας στα πλέι οφ δεν είναι ίδια με την κανονική διάρκεια. Έχει παίξει ρόλο σε αυτό η απόδοση της Φενέρμπαχτσε, ή είναι δικό σας θέμα;

«Μας έχουν περιορίσει πολύ την δημιουργία και την καλή κυκλοφορία μπάλας που έχουμε με την άμυνά τους. Αλλά είναι και δικό μας θέμα. Έχω την αίσθηση πως με πρώτο εμένα, παίρνουμε κάποια σουτ που δεν θα έπρεπε να πάρουμε και έχουν παίξει αρκετά με το μυαλό μας. Όμως όπως είπες μετράει η νίκη και πάμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Είναι θετικό να νικάς, ακόμα και δεν έχει παίξει στο 100% των δυνατοτήτων σου. Αυτό είναι το μπάσκετ. Έχει τα πάνω του και τα κάτω του. Τώρα συγκεντρωνόμαστε στο ματς της Παρασκευής, όπου πρέπει να παίξουμε πολύ καλύτερα για να τελειώσουμε την σειρά εδώ».

-Έχετε πλέον και την ψυχολογία με το μέρος σας έτσι;

«Ασφαλώς ξέρουμε πως έχουμε μία ακόμα νίκη για να είμαστε στον στόχο. Και ξέρουν όλοι πόσο πολύ έχουμε παλέψει γι’ αυτό όλη την σεζόν. Δεν μας πτόησε η ήττα στο δεύτερο παιχνίδι και ήρθαμε εδώ αποφασισμένοι. Είμαστε ομάδα δεκατριών παικτών που ο ένας βοηθάει τον άλλον στα δύσκολα. Για να αλλάξει όπως λες η ψυχολογία μετράει το αποτέλεσμα, αλλά όλοι στην ομάδα στηρίζουμε ο ένας τον άλλον. Αυτό κάνει αυτή την ομάδα ξεχωριστή. Σήμερα εγώ δεν ήμουν τόσο καλός και θέλω να δω ξανά τον αγώνα για να δω τα λάθη μου».

-Η σειρά ως προς την εξέλιξή της, θυμίζει την περυσινή με τον Μονακό…

«Έχει όντως ομοιότητες. Και πέρυσι ίσως ενθουσιαστήκαμε λίγο περισσότερο απ’ όσο θα έπρεπε μετά την πρώτη νίκη και μας ισοφάρισαν. Κάναμε ξανά το ίδιο φέτος. Έτσι είναι όμως η Ευρωλίγκα. Ο καθένας μπορεί να κερδίσει οπουδήποτε. Ας δούμε όμως την συνέχεια. Αν θυμάμαι καλά πέρσι στο τέταρτο παιχνίδι δεν ήμασταν κακοί, αλλά χάσαμε. Ας ελπίσουμε φέτος η εξέλιξη να είναι διαφορετική. Να αλλάξουμε λίγο την… ροή. Έχουμε χτίσει σε σχέση με πέρυσι περισσότερη νοοτροπία… πρωταθλητή, οπότε αφού έχουμε την ευκαιρία, πρέπει να τελειώσουμε την πρόκριση την Παρασκευή».

-Τι σκέφτηκες όταν έφυγε η μπάλα από τα χέρια του Σλούκα στο φινάλε;

«Για να είμαι ειλικρινής θα αρχίσω από την κατάληξη της μπάλας, γιατί για μένα το ότι μπήκε ήταν μεγάλη… ανακούφιση, λόγω του λάθους μου στην προηγούμενη κατοχή. Από την στιγμή που πήρε την μπάλα και με την ντρίμπλα την πήγε στο αριστερό, ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι θα τα καταφέρει. Τον έχω δει δυο χρόνια τώρα στις προπονήσεις να το κάνει άπειρες φορές και να δουλεύει για αυτά τα σουτ. Οπότε ένιωσα υπέροχα για το 2-1».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x