Euroleague

Γουόκαπ στο sport-fm.gr: «Πάμε στο Βελιγράδι για την κούπα»

Ο πολυτιμότερος παίκτης της σειράς με την Μονακό που έδωσε στον Ολυμπιακό την πρόκριση στο Final Four, Τόμας Γουόκαπ, μιλάει στο sport-fm.gr λίγο πριν την μεγάλη πρόκληση στο Βελιγράδι.

Όταν το καλοκαίρι που πέρασε ο Ολυμπιακός επιχειρούσε να υπογράψει τον Τόμας Γουόκαπ, ελάχιστοι έδιναν πιθανότητες πως μπορεί να τα καταφέρει. Η λειψανδρία από καλά πλέι μέικερ, είχε ενεργοποιήσει για τα καλά τον ανταγωνισμό και ομάδες όπως Μακάμπι, Εφές και Μπαρτσελόνα, είχαν εξετάσει άλλες λιγότερο, άλλες περισσότερο την περίπτωσή του.

Οι «ερυθρόλευκοι» με μαεστρικές κινήσεις, αλλά και μία εξαιρετική πρόταση, καταφέρνουν να τον πείσουν για το πρότζεκτ τους και πετυχαίνουν διάνα. Ο Αμερικανός πρώην πλέι μέικερ της Ζάλγκιρις Κάουνας, δείχνει από την αρχή την ποιότητά του, «δένει» ιδανικά με το υπόλοιπο ρόστερ και όπως έχει εύστοχα δηλώσει ο προπονητής του, Γιώργος Μπαρτζώκας, είναι ο παίκτης που κάθε προπονητής θέλει να έχει.

Ο «Τομ» κάνει πολύ καλή σεζόν και στο κρίσιμο σημείο, εκεί που κρίθηκαν ο πρώτος τίτλος, αλλά και η ιστορική πρόκριση στο Final Four του Βελιγραδίου, είναι κομβικός. Λίγες ημέρες πριν το τζάμπολ του κορυφαίου ραντεβού της Ευρωλίγκας, ο Γουόκαπ μίλησε στο sport-fm.gr, οριοθετώντας τους στόχους της ομάδας του και το πώς προετοιμάζεται για τον… Σέιν Λάρκιν.

Συνέντευξη στον Νίκο Ζέρβα

Οι αμυντικές του ικανότητες συν του ότι πολλές φορές είναι απροσπέλαστος μαρκάροντας τον καλύτερο επιθετικό του αντιπάλου, έχουν οδηγήσει τους φίλους του Ολυμπιακού να τον παρομοιάζουν με τον σούπερ ήρωα «Κάπτεν Αμέρικα», λόγω του ότι λειτουργεί σαν… ασπίδα για την υπόλοιπη ομάδα. «Η αλήθεια είναι πως, όσο και αν φαίνεται περίεργο, δεν συνήθιζα να βλέπω κινούμενα σχέδια. Μου στέλνουν διάφορα στο smartphone μου τα αδέρφια μου και οι φίλοι μου, αλλά δεν μου αρέσουν πολύ οι σούπερ ήρωες. Είναι αστείο και εύστοχο πάντως που με φωνάζουν έτσι το… δέχομαι. Κάποιος σε μία ομάδα πρέπει να είναι και η ασπίδα και να κοιτάζει πρωτίστως πως θα υπερασπίζεται τα… νώτα της, όμως δε νομίζω πως είμαι ο μοναδικός. Κάνουν σπουδαία δουλειά στην άμυνα και ο Μουστάφα (σ.σ. Φαλ) και ο «Παπ» (σ.σ. Παπανικολάου)».

Ο Ολυμπιακός διανύει μία εξαιρετική σεζόν, έχοντας φτάσει μέχρι το Final Four κάτι που ελάχιστοι περίμεναν. Αυτόματα, τον ρωτήσαμε αν και ο ίδιος είχε τέτοιες υψηλές προσδοκίες όταν το καλοκαίρι υπέγραφε στην ομάδα: «Είναι υπερβολικό να πω ότι το περίμενα, αλλά η νοοτροπία των στόχων που έβλεπα ότι υπήρχαν, με έπεισε αρχικά να δεχθώ την πρόταση. Ποτέ δεν είναι εύκολο να προκρίνεσαι σε ένα Final Four, αλλά αυτό που μου έδωσαν να καταλάβω από τις πρώτες συζητήσεις, είναι ότι πιστεύουν πως μπορώ να βοηθήσω για να γίνει πραγματικότητα. Το ένιωθα πριν υπογράψω ποιο ήταν το όραμα και είμαι πολύ χαρούμενος που δικαιώθηκα και είμαι εδώ. Διότι βρήκα απίστευτα καλές συνθήκες, ένα πολύ οργανωμένο κλαμπ και ένα κράμα Ελλήνων και ξένων παικτών που «δέσαμε» πολύ καλά από την αρχή. Όπως ξέρεις υπέγραψα για αρκετά χρόνια, οπότε έχουμε να κάνουμε ακόμα αρκετά πράγματα, δεν σταματάμε στα φετινά».

Γουόκαπ στο sportfm.gr: «Πάμε στο Βελιγράδι για την κούπα»

Κατά γενική ομολογία, o Αμερικανός πλέι μέικερ ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του Ολυμπιακού στην σειρά των πλέι οφ, έχοντας ανεβάσει άρδην απόδοση και ποσοστά ευστοχίας στα τρίποντα από τον Φεβρουάριο και μετά που κρίνονται οι τίτλοι και οι προκρίσεις. Είναι τελικά παίκτης για τους πολύ μεγάλους αγώνες; «Προσπαθώ να είμαι σταθερός και συνεπής στην απόδοσή μου. Δεν τα καταφέρνω πάντα, αλλά προσεγγίζω όλα τα παιχνίδια με την ίδια σοβαρότητα και αυτό με βοηθάει στα μεγάλα παιχνίδια να μην χρειάζεται να υπερβάλω εαυτό. Προσωπικά μου φάνηκε νορμάλ που ήμουν έτοιμος και ένιωθα έτσι για να παίξω καλύτερα όταν όλα κρίνονταν, διότι προετοιμαζόμουν από την αρχή με συγκέντρωση, ώστε σταδιακά να βγει αυτή η εικόνα στο παρκέ».

Ο «Τομ», όπως τον φωνάζουν οι συμπαίκτες του, θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του σε Final Four και ο ίδιος το χαρακτηρίζει μεγάλη ευκαιρία… ζωής και καριέρας: «Έχω δει αρκετά Final Four από την τηλεόραση και είμαι ενθουσιασμένος για αυτή την ευκαιρία που μου δίνεται. Είναι ξεχωριστή και για να το καταλάβεις απόλυτα πριν το ζήσεις, πρέπει να κοιταχτείς στον καθρέφτη και να μιλήσεις με τον εαυτό σου για να το συνειδητοποιήσεις. Είναι λίγοι οι παίκτες που τα έχουν καταφέρει και αυτό τα λέει όλα».

Όσο για το πιο θεωρεί πως ήταν το πιο κομβικό σημείο της σεζόν ή αν θέλετε εκεί που πίστεψε πως ο Ολυμπιακός μπορεί να πετύχει τόσα πολλά φέτος, αποκρίθηκε: «Δεν έχω καμία αμφιβολία πως ήταν η νίκη μας στον τελικό του κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό. Αποδείξαμε πολλά στον εαυτό μας σε εκείνο το παιχνίδι. Ότι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι και το κλαμπ χρειαζόταν πολύ αυτή τη νίκη και το τρόπαιο. Ήταν η πρώτη ευκαιρία της σεζόν για κάτι πολύ καλό και τα καταφέραμε. Μας γέμισε με εμπιστοσύνη, αφαίρεσε αρκετή από την πίεση που υπήρχε και είδαμε τα πράγματα εντελώς διαφορετικά».

Η επόμενη φετινή πρόκληση στην Ευρωλίγκα, ακούει στο όνομα Αναντολού Εφές. Ποιο θεωρεί ο πρώην άσος της Ζάλγκιρις «κλειδί» για την επικράτηση; «Αν δεν πιστεύουμε πως δεν μπορούμε να κάνουμε άλλη μία υπέρβαση, τότε δεν έχει νόημα να συζητάμε. Ασφαλώς και το πιστεύουμε. Νομίζω πως είναι μονόδρομος για να τα καταφέρουμε να παίξουμε πολύ καλή άμυνα. Είναι μία ομάδα με πολύ επιθετικό ταλέντο και παίζουν καλά όταν βρουν ρυθμό. Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας το δικό μας πλάνο και να το ακολουθήσουμε και ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί. Πάμε για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι και να πάρουμε το τρόπαιο».

Γουόκαπ στο sportfm.gr: «Πάμε στο Βελιγράδι για την κούπα»

Πριν την σειρά με την Μονακό, έλεγε με σιγουριά πως ήταν έτοιμος για το μαρκάρισμα του Μάικ Τζέιμς και σε μεγάλο βαθμό τα κατάφερες. Επόμενη… πρόκληση είναι ο Σέιν Λάρκιν; «Ασφαλώς και είμαι έτοιμος. Αν και θέλω πρώτα απ’ όλα να πω πως η δουλειά είναι ομαδική, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για τόσο υψηλού επιπέδου παίκτες όπως οι δύο που ανέφερες. Όμως νιώθω απόλυτα έτοιμος και διψασμένος για να φέρω εις πέρας και αυτή την αποστολή».

Για το τέλος, μιλήσαμε για την βροντερή παρουσία του κόσμου του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι. «Είναι σίγουρα μεγάλη η βοήθεια και το έξτρα κίνητρο που παίρνουμε από αυτό το γεγονός. Είχαμε μία εξαιρετική σεζόν, εκτός των άλλων, γιατί στην έδρα μας ήμασταν σχεδόν ανίκητοι, οπότε το γεγονός πως θα έχουμε τέτοια υποστήριξη με τις εξέδρες να είναι γεμάτες από δέκα και πλέον χιλιάδες φιλάθλους μας σε ένα φιλικό περιβάλλον είναι άκρως ενθαρρυντικό».

Γουόκαπ στο sportfm.gr: «Πάμε στο Βελιγράδι για την κούπα»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x