Euroleague

Η κριτική του Παναθηναϊκού: «Σωματοφύλακες» Παπαγιάννης, Μπέντιλ, Παπαπέτρου και Χεζόνια!

Με μπροστάρηδες τους Παπαγιάννη, Μπέντιλ, Παπαπέτρου και Χεζόνια, ο Παναθηναϊκός πέτυχε επική ανατροπή κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο...

Με το πάθος να ξεχειλίζει και δείχνοντας τρομερή αυταπάρνηση, ο Παναθηναϊκός έφτασε στην ολική ανατροπή κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο και πανηγύρισε την 11η νίκη του στη φετινή Ευρωλίγκα.

Το sport-fm.gr περνάει από… ακτίνες Χ τους παίκτες του «τριφυλλιού», με τους Παπαγιάννη, Παπαπέτρου, Χεζόνια και Μπέντιλ να βγαίνουν μπροστά και τον Μακ να αποτελεί κρυφό άσο στο μανίκι του Κάτας.

Αναλυτικά:
Μακ (7): Επιτέλους θύμισε… κανονικό παίκτη! Ο Αμερικανός γκαρντ οργάνωσε σωστά το παιχνίδι της ομάδας του, ενώ έδειξε πολύ πιο τολμηρός επιθετικά και απέφυγε τα λάθη. Πέτυχε 11 πόντους, οι περισσότεροι εξ αυτών σε καθοριστικά σημεία, ενώ μοίρασε και 4 ασίστ.

Παπαγιάννης (9): Γράφαμε την Τρίτη ότι δεν τροφοδοτείται σωστά από τους συμπαίκτες του, ωστόσο κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο πήρε πολλές μπάλες κοντά στο καλάθι και «κατεδάφισε» τη ρακέτα των Ιταλών με καρφώματα. Συν τοις άλλοις, ήταν εξαιρετικός στην άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο και έκλεισε τους διαδρόμους μπροστά από το καλάθι του «τριφυλλιού». Είχε 14 πόντους με 7/9 δίποντα, πήρε 7 ριμπάουντ κι έκανε 2 τάπες. Το μοναδικό αρνητικό ήταν οι 0/5 βολές…

Μποχωρίδης (4): Ο χειρότερος παίκτης του «τριφυλλιού». Σε κακή βραδιά, έμεινε στο μηδέν με 0/4 εντός παιδιάς, ενώ ήταν και «ανοιχτή πληγή» στην άμυνα. Δεν είναι τυχαίο πως είχε -5 στο ειδικό σύστημα αξιολόγησης.

Όγκαστ (-): Δεν είχε μεγάλη συμμετοχή στο παιχνίδι και δεν μπορεί να κριθεί.

Παπαπέτρου (8): Από τη στιγμή που είδε ότι δεν του βγαίνει το παιχνίδι εκτελεστικά (5/13 εντός παιδιάς), αποφάσισε να τροφοδοτήσει τους συμπαίκτες του και κυρίως τον Παπαγιάννη (3 ασίστ). Θετικότατη η παρουσία του, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Πέτυχε και ένα σημαντικό τρίποντο στην παράταση…

Χεζόνια (8): Υπήρχαν στιγμές που ήταν απολαυστικός και ασταμάτητος στις διεισδύσεις του στο «ζωγραφιστό». Είδαμε ψήγματα του επιθετικού ταλέντου του, καθώς πέτυχε 17 πόντους (5/7 εντός παιδιάς) σε μόλις 21 λεπτά συμμετοχής. Φυσικά αποδείχθηκε και καθοριστικός στο φινάλε της κανονικής διάρκειας, όταν και ισοφάρισε με το αριστερό λέι-απ. Ίσως θα πρέπει να βελτιώσει λίγο το κομμάτι της… ορμητικότητας, αφού πολλές φορές παρασύρεται και είναι «ασυγκράτητος» σε άμυνα και επίθεση.

Κασελάκης (-): Δεν αγωνίστηκε καθόλου και δεν μπορεί να κριθεί.

Νέντοβιτς (5): Φανερά επηρεασμένος από την απραξία και την αποχή λόγω τραυματισμού, δεν ήταν ο «γνωστός» Νέντοβιτς. Τουλάχιστον πήρε 11 λεπτά συμμετοχής, που θα τον βοηθήσουν για την επάνοδο στη δράση.



Γουάιτ (6): Όπως όλη η ομάδα του, έτσι κι εκείνος είχε δύο πρόσωπα στο ματς. Πολύ… soft στο πρώτο ημίχρονο, αλλά «σκυλί του πολέμου» στο δεύτερο μέρος. Μαχητικότατος στην άμυνα σε αυτό το διάστημα, βοήθησε πολύ και στα ριμπάουντ (6 τον αριθμό). Έβαλε και δύο μεγάλα καλάθια, στα 3 λεπτά πριν από το φινάλε της κανονικής διάρκειας και στην παράταση.

Μήτογλου (5): Όσο καλός ήταν την Τρίτη κόντρα στην Μπασκόνια, άλλο τόσο προβληματική ήταν η εικόνα του κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο. Χωρίς έκρηξη και μαχητικότητα στο παιχνίδι του, έμεινε σε ρηχά νερά (2 πόντοι με 1/5 εντός παιδιάς). Τουλάχιστον, πάλεψε στα ριμπάουντ, ως συνήθως.

Μπέντιλ (8): Ήταν η σπίθα που χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός για να ανάψει το φυτίλι της… ανατροπής των «πράσινων». Ειδικά στην 3η περίοδο ήταν εξαιρετικός και «πλήγωσε» την Αρμάνι Μιλάνο νικώντας κατά κράτος τους ψηλούς της. Βραδιά καριέρας από τον Γκανέζο, που πέτυχε 3 ρεκόρ στην Ευρωλίγκας: σε ranking (18 μονάδες), πόντους (16) και επιθετικά ριμπάουντ (5).

Σαντ-Ρος (5): «Ούτε κρύο, ούτε ζέστη» από τον Κουβανό, που σίγουρα δεν θα θέλει να θυμάται το ματς με την Αρμάνι Μιλάνο, από τη στιγμή που χτύπησε κιόλας στον ώμο του Ταρζέφσκι. Δεν είναι είδηση ότι έμεινε άποντος, αλλά το γεγονός πως δεν βοήθησε ιδιαίτερα στους υπόλοιπους τομείς.

Κάτας (8): Αρχιτέκτονας της ανατροπής ο Ισραηλινός τεχνικός, που «διάβασε» καλά το παιχνίδι από την ανάπαυλα και διόρθωσε τα κακώς κείμενα της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο. Το πιο σημαντικό ήταν ότι περιόρισε τα ατού της Αρμάνι Μιλάνο στο δεύτερο μέρος, εμπιστεύτηκε τον Μπέντιλ που έδειχνε «ζεστός» και μοίρασε σωστά τον χρόνο συμμετοχής στους παίκτες του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x